Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Secte si culte (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5031)
-   -   Cum a aparut diavolul in Univers? (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=11660)

mariamargareta 02.01.2011 00:20:04

Citat:

În prealabil postat de bob2909 (Post 318239)
se poate sa dai si citate din scripura...in legatura cu caderea lui Lucifer...
asa ca sa cercetam si noi scriptura... si ca sa fie sustinute afirmatiile pe baza scripturii...

Răspuns:

Un psalm al lui David probează existența lui Lucifer atunci când arată că Fiul Tatălui ceresc este născut din Tatăl mai înainte de toți vecii, așadar înainte de crearea îngerilor și a lui Lucifer:

„Cu Tine este poporul Tău în ziua puterii Tale, întru strălucirile sfinților Tăi. Din pântece mai înainte de luceafăr Te-am născut". (Psalm 109,3)

Proorocul Isaia, vorbind despre căderea împăratului Babilonului, o asemuiește cu căderea lui Lucifer - denumit de el „fecior al dimineții”, aspirant la supremația absolută, echivalentă cu cea a lui Dumnezeu și, evident, mai presus decât toate celelalte „stele” surori (îngerii):

„Cum ai căzut tu din ceruri, stea strălucitoare, fecior al dimineții! Cum ai fost aruncat la pământ, tu, biruitor de neamuri! Tu care ziceai în cugetul tău: "Ridica-mă-voi în ceruri și mai presus de stelele Dumnezeului celui puternic voi așeza jilțul meu! În muntele cel sfânt voi pune sălașul meu, în fundurile laturei celei de miazănoapte. Sui-mă-voi deasupra norilor și asemenea cu Cel Preaînalt voi fi". Și acum, tu te pogori în iad, în cele mai de jos ale adâncului!" (Isaia, 14,12-15)

Însuși Domnul Iisus, comentând izbânzile celor 70 de ucenici asupra demonilor, pe care îi numește „duhuri” necurate, asemuindu-i cu șerpii și scorpiile, le compară înfrângerea cu fulgerătoarea cădere din cer a primului înger:

„Și le-a zis: Am văzut pe satana ca un fulger căzând din cer.” (Luca 10,18)

andreicozia 02.01.2011 02:14:57

Citat:

În prealabil postat de mariamargareta (Post 318461)

Pe baza acestei viziuni a fost facut si filmul Razboiul lumilor cu Tom Cruise. Oricum sunt bazaconii si halucinatii bolnavicioase-pucioase...

mariamargareta 02.01.2011 14:48:25

"Omul i-a dat trup prin șarpe lui Lucifer" !!!?

Cum rămâne însă cu șarpele? Biblia spune textual că șarpele l-a amăgit pe om. Pucioșii găsesc repede o explicație stupefiantă: Omul (Adam) i-a dat trup lui Lucifer, și i-a dat un trup de șarpe, ca să lucreze Lucifer prin trupul șarpelui semeția pe care o mocnea Adam în mintea lui. Și văzând femeia lui Adam șarpele, cum se încolăcește pe trunchiul pomului, Eva a poftit, iar încolăcirea a lucrat în cugetul ei tentația asupra rodului cunoașterii care era în pom, dar la care nu putea să ajungă decât cu ajutorul șarpelui, căci rodul era prea sus și Eva era prea scundă și nu avea scară cu care să se urce după rodul poftit de ea. Dar șarpele, care se făcuse duh rău și supus lui Adam și femeii sale, a urcat sus în pom și a luat rodul în gura lui și i l-a dat femeii, care a mușcat din el și apoi i-a dat și bărbatului:

“Carnea poftește, și se face poftă în trup. Femeia a fost carne din carnea omului cel întâi zidit, și carnea femeii s-a făcut poftă pentru bărbat, căci femeia a poftit împotriva lui Adam. Dacă Adam nu i-ar fi spus femeii lui cuvântul cel de la Domnul ca să nu ia din pomul cunoașterii, n-ar fi auzit îngerul cel frumos cuvântul spus femeii, și dacă l-a auzit, s-a făcut duh rău, supunându-se omului și nu lui Dumnezeu. Omul era iubit de Dumnezeu și s-a semețit și și-a făcut înțelepciune în sine, iar îngerul cel frumos lucra prin om, și omul i-a dat trup prin șarpe. Șarpele s-a încolăcit pe pom, și aceasta a lucrat în mintea omului, în cugetul omului, asupra rodului cunoașterii. Femeia s-a atins și a mâncat și a luat cunoaștere, și i s-au deschis ochii pentru bine și pentru rău, și a dat și bărbatului, și atunci omul s-a îmbrăcat în trup stricăcios, în trup muritor, și prin om toate ființele au luat moartea în carnea lor, în trupul lor.” (citat din “Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa, 1-3-1998)

Așadar, pucioșii ne lămuresc despre “îngerul cel frumos” (Lucifer) că s-a făcut duh rău și s-a supus necondiționat lui Adam exact în clipa când a tras cu urechea și a auzit cuvântul Domnului rostit de Adam femeii sale (fără să-și ia o minimă precauție, ca să nu-l mai audă nimeni), iar imprudența guralivă a lui Adam a adus pe lume căderea îngerilor.

camy_d 02.01.2011 14:52:10

Tot creștinul știe cum a apărut Diavolul în Univers, îl chema Lucifer înainte, era cel mai mare înger și a căzut din cauză că s-a mândrit și a vrut să fie mai mare ca Dumnezeu.

bob2909 02.01.2011 14:54:33

Citat:

În prealabil postat de mariamargareta (Post 318461)
Răspuns:

Un psalm al lui David probează existența lui Lucifer atunci când arată că Fiul Tatălui ceresc este născut din Tatăl mai înainte de toți vecii, așadar înainte de crearea îngerilor și a lui Lucifer:

„Cu Tine este poporul Tău în ziua puterii Tale, întru strălucirile sfinților Tăi. Din pântece mai înainte de luceafăr Te-am născut". (Psalm 109,3)

Proorocul Isaia, vorbind despre căderea împăratului Babilonului, o asemuiește cu căderea lui Lucifer - denumit de el „fecior al dimineții”, aspirant la supremația absolută, echivalentă cu cea a lui Dumnezeu și, evident, mai presus decât toate celelalte „stele” surori (îngerii):

„Cum ai căzut tu din ceruri, stea strălucitoare, fecior al dimineții! Cum ai fost aruncat la pământ, tu, biruitor de neamuri! Tu care ziceai în cugetul tău: "Ridica-mă-voi în ceruri și mai presus de stelele Dumnezeului celui puternic voi așeza jilțul meu! În muntele cel sfânt voi pune sălașul meu, în fundurile laturei celei de miazănoapte. Sui-mă-voi deasupra norilor și asemenea cu Cel Preaînalt voi fi". Și acum, tu te pogori în iad, în cele mai de jos ale adâncului!" (Isaia, 14,12-15)

Însuși Domnul Iisus, comentând izbânzile celor 70 de ucenici asupra demonilor, pe care îi numește „duhuri” necurate, asemuindu-i cu șerpii și scorpiile, le compară înfrângerea cu fulgerătoarea cădere din cer a primului înger:

Te referi la Iisaia cap 14:
1. Dar Domnul Se va milostivi de Iacov și va alege încă o dată pe Israel și îl va statornici în pământul lui. Cei străini se vor alătura lor și se vor uni cu casa lui Iacov.
2. Pe popoare le va lua și le va duce la ei, iar casa lui Israel le va avea în pământul Domnului ca robi și roabe. Ei vor duce în robie pe cei care i-au dus în robie și vor stăpâni peste apăsătorii lor.
3. Iar în ziua în care Domnul te va odihni de osteneli, de chinuri și de amarnica ta robie în care ai fost,
4. Tu vei cânta cântecul acesta de ocară împotriva împăratului Babilonului și vei zice: "Cum s-a sfârșit cu asupritorul și cum a încetat chinul nostru!
5. Domnul a zdrobit toiagul celor fără de lege, sceptrul răilor apăsători!
6. Iată pe cel care lovea popoarele fără încetare cu mânia lui și care în întărâtarea lui punea neamurile sub stăpânirea lui, supunându-le fără cruțare!
7. Tot pământul este în pace și se odihnește; toți izbucnesc în cântece de veselie.
8. Până și chiparoșii împreună cu cedrii cei din Liban se bucură de căderea ta: "De când tu te-ai prăbușit, nimeni nu se mai suie la noi ca să ne doboare!"
9. Șeolul (iadul) se mișcă în adâncurile sale, ca să iasă întru întâmpinarea ta. Pentru tine el deșteaptă umbrele, pe toți stăpânitorii pământului; el ridică de pe jilțurile lor pe toți împărații pământului.
10. Toți iau cuvântul și îți zic: "Și tu ești slab ca noi și te asemeni nouă".
11. În iad s-a pogorât mărirea ta în cântecul harfelor tale. Sub tine se vor așterne viermii și viermii vor fi acoperământul tău.
12. Cum ai căzut tu din ceruri, stea strălucitoare, fecior al dimineții! Cum ai fost aruncat la pământ, tu, biruitor de neamuri!
13. Tu care ziceai în cugetul tău: "Ridica-mă-voi în ceruri și mai presus de stelele Dumnezeului celui puternic voi așeza jilțul meu! În muntele cel sfânt voi pune sălașul meu, în fundurile laturei celei de miazănoapte.
14. Sui-mă-voi deasupra norilor și asemenea cu Cel Preaînalt voi fi".
15. Și acum, tu te pogori în iad, în cele mai de jos ale adâncului!
16. Cei ce te văd își întorc privirea în spre tine și se uită cu luare aminte zicând: "Oare acesta este omul de care tremura pământul și împărățiile se cutremurau?"
17. Oare acesta este cel ce prefăcea lumea în pustiu și cetățile le dobora și nu da drumul robilor săi?" "

Mie aici mi se pare ca tot de om vorbeste si despre cetatea cea mare si tainica "Babilon...

bob2909 02.01.2011 15:02:20

„Și le-a zis: Am văzut pe satana ca un fulger căzând din cer.” (Luca 10,18)[/quote]

Poate sa fie si asa: Am vazut pe "potrivnicul" ca un fulder cazand din cer.

Este foarte interpretabil acest vers... nu este elocvent in ceea ce priveste aparitia lui Lucifer.

Si omul poate fi considerat satana precum Iisus ii spune lui Petru : Inapoia mea satano...

bob2909 02.01.2011 15:13:32

Psalmul 109
1. Zis-a Domnul Domnului Meu: "Șezi de-a dreapta Mea, până ce voi pune pe vrăjmașii Tăi așternut picioarelor Tale".
2. Toiagul puterii Tale ți-l va trimite Domnul din Sion, zicând: "Stăpânește în mijlocul vrăjmașilor Tăi.
3. Cu Tine este poporul Tău în ziua puterii Tale, întru strălucirile sfinților Tăi. Din pântece mai înainte de luceafăr Te-am născut".
4. Juratu-S-a Domnul și nu-I va părea rău: "Tu ești preot în veac, după rânduiala lui Melchisedec".
5. Domnul este de-a dreapta Ta; sfărâmat-a în ziua mâniei Sale împărați.
6. Judeca-va între neamuri; va umple totul de ruini; va zdrobi capetele multora pe pământ.
7. Din pârâu pe cale va bea; pentru aceasta va înălța capul.

Din acest psalm reiese ca Domnul tot cu omul se lupta, deci potrivnicul este omul "satana" Zdrobeste capul multor satane de pe pamant...

bob2909 02.01.2011 15:47:42

"Din pântece mai înainte de luceafăr Te-am născut".

aici a vrut sa arate Domul ca Messia "Fiul Omului" , este nascut din El mai inainte de Intemeierea Lumii.

Si nici nu merita adus in discutie o paralela intre Fiul lui Dumnezeu si un inger cazut, Domnul ramane Dumnezeul necreata, iar un inger oricare ar fi el , pana si Maica Domnului care este mai presus decat Heruvimii si Serafimii, tot o creatie este.

bob2909 02.01.2011 16:34:08

Omul asta care este o Satana.

Cine a fost primul care a adus moarte pe pamant? Omul

Cine a infiintat pacatul pe pamant? Omul

Cine este invidos? Omul

Cine este rau? Omul

Cine se impotriveste lui Dumnezeu intr-un chip demonic de la intemeierea lumii si pana acum? Omul

Cine s-a ridicat deasupra lui Dumnezeu? Omul (In comunism ce ziceau : Omule nu exista Dumnezeu tu esti Dumnezeu, iar acum in democratie nu zic la fel)

Cine L-a rastignit pe Fiul lui Dumnezeu? Omul

Cine este fariseu si se da slujitor mincinos a lui Dumnezeu rastalmacind cuvintele lui Dumnezeu pentru binele lui material vremelnic? Omul

Cine minte? Omul

Cine desfraneaza? Omul

Cine si-a creat dumnezei si indoli? Omul

Cine da vina pe “diavol” cand el greseste si face raul? Omul

Cine a distrus planeta asta? Omul

Cine a dus la extintia florei si a faunei ? Omul

Cine este ca animalul dar mult mai rau decat el? Omul

Cine a dus in robie? Omul

Cine isi bea mintile? Omul

Cine fumeaza ? Omul

Cine e plin de lacomie? Omul

Cine a omorat sfintii lui Dumnezeu? Omul

OMUL un animal si un virus al planetei PAMANT care fara Dumnezeu este pamant si in pamant se duce. AMIN

Danut7 02.01.2011 16:38:37

Citat:

În prealabil postat de bob2909 (Post 318552)
"Din pântece mai înainte de luceafăr Te-am născut".

aici a vrut sa arate Domul ca Messia "Fiul Omului" , este nascut din El mai inainte de Intemeierea Lumii.

Si nici nu merita adus in discutie o paralela intre Fiul lui Dumnezeu si un inger cazut, Domnul ramane Dumnezeul necreata, iar un inger oricare ar fi el , pana si Maica Domnului care este mai presus decat Heruvimii si Serafimii, tot o creatie este.

De ce s-ar lupta Dumnezeu Atot-Puternic cu omul cand ar putea usor si bine daca asta i-ar fi dusmanul sa il distruga intr-o clipa?

Ora este GMT +3. Ora este acum 13:38:46.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.