Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Despre Sfanta Scriptura (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5014)
-   -   Dumnezeu ucide ??? (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=11720)

Lucemferre 04.01.2011 17:44:53

Citat:

În prealabil postat de codana (Post 319307)
dumnezeu a creat omul dupa chip si asemanarea sa,dandui-i in eden o singura porunca:sa nu mananci din...,caci negresit vei muri.plata pacatului este moartea iar dumnezeu distruge pacatul

În plus, Dumnezeu nu i-a pedepsit pe Adam și Eva omorându-i. Protopărinții aveau două poteci: una care se termina cu nemurirea, alta cu moartea. Faptul că au ales-o singuri pe a doua nu înseamnă ca Dumnezeu i-a pedepsit.
Pe Onan, într-adevăr l-a pedepsit omorându-l.

codana 04.01.2011 17:52:04

salut,lucemferre

Citat:

În prealabil postat de Lucemferre (Post 319309)
Omul a fost deja pedepsit pentru neascultare prin imposibilitatea nemuririi. În versetele acelea se înfățișează o alta pedeapsă. Dacă Dumnezeu distruge păcatul, de ce nu distruge și sursa răului?

oamenii sunt carcotasi de serviciu,stapani ai unei intrebari sic,de ce.
ptr.relatii si informatii, numai dumnezeu poate raspunde,restul sunt pareri.
un exemplu simplu:daca dumnezeu da viata si dumnezeu hotaraste pedepsirea prin luarea vietii poate cineva sa se opuna?este cineva nemuritor prin propria putere?un proprietar face ce doreste cu proprietatea sa.se poate privi si asa?io cred ca da.

costel 04.01.2011 17:55:02

Citat:

În prealabil postat de Lucemferre (Post 319310)
În plus, Dumnezeu nu i-a pedepsit pe Adam și Eva omorându-i.

Asa este, chiar daca omul ajunge sa moara, el nu a murit pentru ca a fost pedepsit, ci pentru ca a incetat sa se mai hraneasca cu Dumnezeu, a preferat creatia (pomul cunostintei binelui si raului) ca hrana. Era un pom intrezis, deci din ceilalalti se putea hrani si intari relatia cu El.

codana 04.01.2011 17:55:37

salut,lucemferre

Citat:

În prealabil postat de Lucemferre (Post 319310)
În plus, Dumnezeu nu i-a pedepsit pe Adam și Eva omorându-i. Protopărinții aveau două poteci: una care se termina cu nemurirea, alta cu moartea. Faptul că au ales-o singuri pe a doua nu înseamnă ca Dumnezeu i-a pedepsit.
Pe Onan, într-adevăr l-a pedepsit omorându-l.

deci asta e explicatia:dumnezeu nu omoara,nu-i criminal
daaa,si saracul onan era fara de pacat.

Lucemferre 04.01.2011 18:04:59

Citat:

În prealabil postat de codana (Post 319313)
oamenii sunt carcotasi de serviciu,stapani ai unei intrebari sic,de ce.
ptr.relatii si informatii, numai dumnezeu poate raspunde,restul sunt pareri.
un exemplu simplu:daca dumnezeu da viata si dumnezeu hotaraste pedepsirea prin luarea vietii poate cineva sa se opuna?este cineva nemuritor prin propria putere?un proprietar face ce doreste cu proprietatea sa.se poate privi si asa?io cred ca da.

Ateu, fanatic religios si acum și cârcotaș. Problema mea nu e moartea ca pedeapsă. De fapt, eu vreau să știu cum e Dumnezeu cel adevărat. Că nu am dubii că există. Mă îndoiesc uneori dacă e cel din Biblie. Ori e pedepsitor, ori e dragoste. Că și Iisus oscilează între două atitudini: când amenință că unii riscă să fie dați în întunericul cel mai de afară si pedepsește un smochin pentru faptul că nu are smochine chiar dacă poate nu era sezonul lor, când spune că oricine va crede și va face voia Tatălui se va mântui.
Dar dacă Dumnezeu e dragoste, de ce sa te pedepsească pe vecie dacă nu ai crezut, dar totuși ai iubit omul și fapta cea bună? Oare un părinte care din orice motiv nu a putut să-și vadă copilul până când acesta a împlinit 20 de ani si brusc apare în viața acestuia cu pretenția de a-i fi tată/mamă s-ar supăra dacă copilul ar vrea să facă un test ADN?

codana 04.01.2011 18:13:05

salut,lucemferre

Citat:

În prealabil postat de Lucemferre (Post 319319)
Ateu, fanatic religios si acum și cârcotaș. Problema mea nu e moartea ca pedeapsă. De fapt, eu vreau să știu cum e Dumnezeu cel adevărat. Că nu am dubii că există. Mă îndoiesc uneori dacă e cel din Biblie. Ori e pedepsitor, ori e dragoste. Că și Iisus oscilează între două atitudini: când amenință că unii riscă să fie dați în întunericul cel mai de afară si pedepsește un smochin pentru faptul că nu are smochine chiar dacă poate nu era sezonul lor, când spune că oricine va crede și va face voia Tatălui se va mântui.
Dar dacă Dumnezeu e dragoste, de ce sa te pedepsească pe vecie dacă nu ai crezut, dar totuși ai iubit omul și fapta cea bună? Oare un părinte care din orice motiv nu a putut să-și vadă copilul până când acesta a împlinit 20 de ani si brusc apare în viața acestuia cu pretenția de a-i fi tată/mamă s-ar supăra dacă copilul ar vrea să facă un test ADN?

nu am facut nici o referire directa la tine.
suntem chip si asemanare cu dumnezeu,da?atunci dumnezeu,se bucura,se intristeaza,este gelos,iubeste,uraste,etc.
posibil da,posibil nu si depinde si de copil

MariS_ 04.01.2011 18:44:20

Citat:

În prealabil postat de Templier Knight (Post 319202)
''''Geneza 38:7
Er, întâiul născut al lui Iuda, era rău înaintea Domnului; și Domnul l-a omorât.
Gen 46.12; Num 26.19; 1Cron 2.3;
Geneza 38:8
Atunci Iuda a zis lui Onan: "Du-te la nevasta fratelui tău, ia-o de nevastă, ca cumnat, și ridică sămânță fratelui tău."
Deut 25.5; Mat 22.24;
Geneza 38:9
Onan, știind că sămânța aceasta n-are să fie a lui, vărsa sămânța pe pământ ori de câte ori se culca cu nevasta fratelui său, ca să nu dea sămânță fratelui său.
Deut 25.6;
Geneza 38:10
Ce făcea el n-a plăcut Domnului, care l-a omorât și pe el''. ''

Mi se pare ciudat , Dumnezeu omoara oameni?

Dumnezeu are o pedagogie cu oamenii. Ea se schimba in functie de
evolutia omului. Cu un copil nu folosesti aceasi pedagogie ca si cu
un adult. S-a impiedicat de-un scaun si a cazut, bati scaunul ca el
l-a trantit. Poti sa-i povestesti unui copil cat vrei ca focul arde si ca
ii face rau, pana nu pune el manuta sa verifice nu se astampara.
In VT Dumnezeu se foloseste de frica ca unealta pedagogica. Frica
de Dumnezeu este inceputul intelepciunii si Iubirea capatul ei.
S-a
inceput cu inceputul, nu se putea incepe cu sfarsitul. S-a inceput cu
frica de Dumnezeu si pentru asta Dumnezeu a lasat sa se inteleaga
ca El pedepseste, omoara, ucide. Copilul stie ca scaunul e rau si l-a
trantit, dar cand va creste mare va stii ca nu scaunul l-a trantit ci el
s-a impiedicat de el si a cazut.
In VT Dumnezeu utilizeaza frica, in NT foloseste iubirea, dar cu acelasi
scop: inteleptirea noastra. Acum suntem in alt stadiu, altele sunt si
metodele pedagogice. Astazi noi stim ca nu Dumnezeu omoara sau
ucide ci asa a lasat sa se inteleaga atunci pentru ca altul era stadiul
nostru si alta pedagogia Sa.
Har, smerenie si jertfa de sine.

George.m 04.01.2011 19:52:48

Citat:

Er, întâiul născut al lui Iuda, era rău înaintea Domnului; și Domnul l-a omorât.
Atunci Iuda a zis lui Onan: "Du-te la nevasta fratelui tău, ia-o de nevastă, ca cumnat, și ridică sămânță fratelui tău."
Deut 25.5; Mat 22.24;
Onan, știind că sămânța aceasta n-are să fie a lui, vărsa sămânța pe pământ ori de câte ori se culca cu nevasta fratelui său, ca să nu dea sămânță fratelui său.
Deut 25.6;

Cred ca Onan a fost pedepsit cu moartea fiindca a fost initiatorul acelei faradelegi. Dumnezeu a aratat ca acea fapta este uraciune inaintea Sa, infricosandu-i pe cei ce ar fi dorit sa o savarseasca.
In plus, scriptura ne arata si in acest caz ca neascultarea de Dumnezeu e pricina mortii oamenilor.

catalin2 04.01.2011 20:49:14

Citat:

Deut 25.5; Mat 22.24;
Deut 25.6;

Dar pana acum n-ai observat ca oamenii mor? Si cand murim nu hotaraste Dumnezeu cand murim? Ca nu toti mor la 100 de ani pentru ca au avut accident de masina.

ap2010 04.01.2011 22:33:38

Nu cred ca Dumnezeu i-a omorat pe cei doi,ci pur si simplu au murit ca aveau o zestre genetica saraca. Relatarea tine de expresiile folosite la traducere,asa cum se spune si in zilele noastre ca "asa a vrut Dumnezeu",expresie folosita in general cand omului nu-i merge prea bine,ca deh,cineva trebuie sa fie vinovat numai el nu.

Ora este GMT +3. Ora este acum 02:52:15.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.