Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Stiri, actualitati, anunturi (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=504)
-   -   Despre spirala tacerii (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=11921)

dianagroza 20.01.2011 17:42:57

Suntem constienti ca TV-ul ne reduce timpul dedicat rugaciunii si noi totusi acceptam tacit. Am citit ca a sta in fata tv-ul echivaleaza cu a te inchina lui Baal.

medusa 20.01.2011 17:46:29

Citat:

În prealabil postat de dianagroza (Post 325972)
Am citit ca a sta in fata tv-ul echivaleaza cu a te inchina lui Baal.

ooo, nici asa !

dianagroza 20.01.2011 17:52:32

Citat:

În prealabil postat de medusa (Post 325973)
ooo, nici asa !

Ba da, am citit in cartea unui Sfant, da am citit mai multe una dupa alta si nu retin.
"Glasul Domnului a zis: ASTĂZI PE PĂMÂNT SE PETRECE CA PE TIMPUL LUI NOE, CHIAR ȘI ÎN POPORUL DOMNULUI. POPORUL ADUCE JERTFE PE ALTARUL LUI BAAL, ÎMPREUNĂ CU CEI DIN BABILON. Altarul lui Baal, este televizorul."

medusa 20.01.2011 17:54:35

Citat:

În prealabil postat de dianagroza (Post 325976)
Ba da, am citit in cartea unui Sfant, da am citit mai multe una dupa alta si nu retin.
"Glasul Domnului a zis: ASTĂZI PE PĂMÂNT SE PETRECE CA PE TIMPUL LUI NOE, CHIAR ȘI ÎN POPORUL DOMNULUI. POPORUL ADUCE JERTFE PE ALTARUL LUI BAAL, ÎMPREUNĂ CU CEI DIN BABILON. Altarul lui Baal, este televizorul."

e o exagerare, pentru ca la televizor ne putem uita la Trinitas sau la emisiuni cu natura, animale.

cristiboss56 20.01.2011 18:17:22

5 atașament(e)
Citat:

În prealabil postat de dianagroza (Post 325972)
Suntem constienti ca TV-ul ne reduce timpul dedicat rugaciunii si noi totusi acceptam tacit. Am citit ca a sta in fata tv-ul echivaleaza cu a te inchina lui Baal.

Mda , sunt exagerari , dar au ca scop . "infricosarea " ! Discernamantul este la indemana tuturor , caci Dumnezeu ne-a creat perfecti , dar imperfectiunea este data tocmai de diminuarea discernamantului , si nu numai . Orice , este "periculos " daca nu este administrat , folosit cu discernamant , mai ales cand simtim ca ceva nu ne face bine , ne tulbura , caci avem aceasta "protectie" ce ne atentioneaza cand ceva nu este in regula . Tv.-ul are aceasta "calitate " de a te ademeni , cu una calda si zece reci , caci ispita este foarte mare de a trage cu coada ochiului si la cele ce-ti toaca nervii , si mai ales timpul "liber". Spunea cineva , sa vizionam posturile cu natura , animale . . . ! Da , sunt deacord , dar parca tot in mijlocul , real , al naturii aste mult mai bine , caci altfel , vorba lui Daniel777 , devenim comozi , puturosi , si de ce nu , chiar ne izolam . Uite un post "Tv" ideal : Natura - Manastiri-Aer curat -Liniste - Peisaje unice -Rugaciune-O masa in aer liber -Pasarele-Animale-Cate o carticica . . . Ce spui ?:1::53::53::53:

Mihailc 20.01.2011 18:17:43

Aș vrea să cunosc tot mai mulți preoți care introduc televizorul în economia postului. Că e lucru rar și benefic! Cam ce vedeți că se întâmplă acum la noi, și nu numai la noi, este efectul indirect al abuzului de imagine negativă, minciuni, manipulări pe care le înghite omul neatent de la media vizuală. Oare plângerile de peste tot de unde provin? Oare atmosfera asta de apocalips de carton, pe ce căi ne sunt inoculate?

Cu internetul se întâmplă cam la fel. Dacă ar intra o persoană onestă interesată de credință pe acest site și nu numai, ar crede pe bună dreptate că ortodocșii au înnebunit cu toții. Cam prea multe puncte de vedere concurente pentru o singură ortho-doxie!

Eu sper, că tot am pomenit de forum, că acest spațiu unde ne întâlnim fără să ne cunoaștem, să fie doar o stație sau punct de plecare în drumul fiecăruia spre Biserică și mai sper că mulți colegi care opinează aici mai des sau mai rar dar adesea divergent, să aibă curajul cânva să se vadă față către față. Altfel ne învârtim într-un mediu spectral și suntem ca spiritiștii că și ăia comunică cu cineva dar habar n-au cu cine .

dianagroza 20.01.2011 18:25:01

Nu stiu ce sa zic... e posibil sa fie exagerare, dar tind sa ma indoiesc.

cristiboss56 20.01.2011 18:25:12

Citat:

În prealabil postat de Mihailc (Post 325999)
Cu internetul se întâmplă cam la fel. Dacă ar intra o persoană onestă interesată de credință pe acest site și nu numai, ar crede pe bună dreptate că ortodocșii au înnebunit cu toții. Cam prea multe puncte de vedere concurente pentru o singură ortho-doxie!

Eu sper, că tot am pomenit de forum, că acest spațiu unde ne întâlnim fără să ne cunoaștem, să fie doar o stație sau punct de plecare în drumul fiecăruia spre Biserică și mai sper că mulți colegi care opinează aici mai des sau mai rar dar adesea divergent, să aibă curajul cânva să se vadă față către față. Altfel ne învârtim într-un mediu spectral și suntem ca spiritiștii că și ăia comunică cu cineva dar habar n-au cu cine .

Acest site , are audienta cea mai mare , si e normal sa apara vizitatori mai putin doriti , caci concurenta nu doarme ! Sa sti , ca ne-am mai vazut si fata catre fata , si pot spune ca netul e destul de inselator , caci cei pe care i-am intalnit in realitate sunt cu adevarat OAMENI BUNI , si mi-au lasat o impresie deosebita , cu unul din ei ma intalnesc aproape la fiecare Sfanta Liturghie ! Sunt Oameni deosebiti aici , si acest lucru m-a tinut atatia ani pe forum .

cristiboss56 20.01.2011 18:27:04

Citat:

În prealabil postat de dianagroza (Post 326005)
Nu stiu ce sa zic... e posibil sa fie exagerare, dar tind sa ma indoiesc.

E bine sa suflam si in iaurt in aste vremuri , preventiv chiar ! Iti respect punctul de vedere !

Mihailc 20.01.2011 18:44:32

Nu mă îndoiesc de mărturia ta, Cristian, și sunt cu totul de acord că există foarte mulți colegi extraordinari. Mă refer la o tendință care văd că face ravagii printre consumatorii de internet, și anume transferul comuniunii într-un univers paralel și nu în realitate, așa cum ar fi normal. Fără să minimalizez importanța internetului, mi-ar părea rău să aflu că acest forum sau alte locuri virtuale ar ocupa un loc ultracentral în credința și nădejdea noastră de a trece cu bine timpul acestei vieți. E o tendință în care îndrăznesc să văd un tertip al duhurilor răutății de a-i ține pe mulți departe de adevărata comuniune, care este posibilă în primul în Biserică și apoi la liturghia de după Liturghie, adică în viața de toate zilele, în relaționarea cu oameni în carne și oase.

Ora este GMT +3. Ora este acum 13:25:44.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.