![]() |
Citat:
|
Stiu ca Iisus cel mai mult l-a numit pe Sf. Apostol Ioan parca. Ma rog,pt mine e irelevant.
|
Citat:
Eu nu imi amintesc nimic din primul mileniu, caci nu am trait in acea vreme... |
Citat:
Doamne-ajuta! |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Ce spune domnul Dragomir este gresit.
Hristos nu ii da numele lui Petru chefa, ci Chefas. Asa spune Ioan in evanghelia sa. E o nuanta. Daca e sa fim rigurosi pana la capat, nu trebuie sa uitam acel "s" final, care reprezinta probabil forma elenizata de la "chefa". Oricum ar fi, e un joc de cuvinte care arata mai degraba ca Iisus il numeste pe Simon - Petru dupa marturisirea sa ce reprezinta credinta cea adevarata: Ca Hristos e Fiul lui Dumnezeu celui viu. Deci Hristos e piatra, nu Petru. Si sa nu uitam: Chefas nu Chefa. |
Mai mult decat atat. Noi nu interpretam Scriptura facand analize lingvistice.
Noi avem interpretarea sfintilor parinti, care majoritatea spun ca "piatra" se refera la marturisirea lui Petru, nu la persoana lui. Sau ca se refera la Petru dar numai in virtutea marturisirii sale ca Hristos e Fiul lui Dumnezeu. Domnul Mihai Sarbu, de la care domnul Dragomir a preluat articolul spune ca exista diferenta intre puterea de a lega si dezlega si puterea de a ierta pacatele. Dar aceasta parere contravine Scripturii si sfintilor parinti. Sf. Ioan Gura de Aur spune ca puterea cheilor este puterea de a ierta pacatele. Iar in evanghelia dupa Matei, cap. 18:18, Hristos da tuturor apostolilor puterea de a lega si dezlega, deci nu numai lui Petru. |
Ora este GMT +3. Ora este acum 15:14:11. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.