Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Dacă tot suntem forum ortodox... (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=12040)

o nestiutoare_ 29.01.2011 22:50:42

Citat:

În prealabil postat de Raoul (Post 329846)
Deci esti deacord cu schimbarea acestui simbol cu "maimutoi" cu Sfanta Cruce ori ba?

DA sau NU ??

Dar ce inversunati suntem...mai mai sa sarim la beregata cuiva.
Ia-o mai usor.Sf.Cruce poart-o in inima sufletul tau si insemneaza-te cu ea in fiecare zi.

Raoul 29.01.2011 22:54:04

Citat:

În prealabil postat de o nestiutoare_ (Post 329847)
Ia-o mai usor.Sf.Cruce poart-o in inima sufletul tau si insemneaza-te cu ea in fiecare zi.

Pai nu-l vezi ce viclean e? Arunca "pastila" si atat. Zice ca nu se pronunta,ca nu-l intereseaza chipurile,dar atunci la ce a mai postat pe acest topic daca ii este totuna "maimutoii" sau crucea? Am dat bine exemplul cu Hristos si fariseii...

colaps3 29.01.2011 22:56:38

tricesimus, dacă ești așa mare cunoscător de Scripturi, cred că îți amintești cuvintele Mântuitorului: „Felul vostru de vorbire să fie da, da, și nu, nu!”

caty_deea 29.01.2011 22:57:46

Citat:

În prealabil postat de o nestiutoare_ (Post 329847)

Daca tot suntem pe forumul ortodox iar alte confesiuni sunt prin vizita,trebuie sa respecte traditia noastra.Cand cineva merge in pelerinaj la o manastire mananca ce i se pune de post,nu incepe ca el vrea friptura de balena ca el nu e calugar,ci e mirean.

Doriana 29.01.2011 23:11:32

Citat:

În prealabil postat de caty_deea (Post 329851)
Daca tot suntem pe forumul ortodox iar alte confesiuni sunt prin vizita,trebuie sa respecte traditia noastra.Cand cineva merge in pelerinaj la o manastire mananca ce i se pune de post,nu incepe ca el vrea friptura de balena ca el nu e calugar,ci e mirean.

Si care traditie ar trebui respectata in acest caz? In ce punct ati mai fost atacati? Poftim, de exemplu, mie imi pare mai faina crucea lui colaps; e mai estetica, alb-albastra... Pe de alta parte, orice modificare a aspectului, continutului, statutului forumului ar trebui discutata cu conducerea forumului. Deci nu colaps ar trebui sa propuna si dvs sa fiti de acord sau nu cu el, ci dvs toti puteti face propuneri administratiei. Si daca va puneti de acord sa puneti o cruce acolo, cine va face schimbarea? Colaps the third? Cine nu respecta gazdele in acest caz?

Mihnea Dragomir 29.01.2011 23:52:17

Citat:

În prealabil postat de Doriana (Post 329858)
Pe de alta parte, orice modificare a aspectului, continutului, statutului forumului ar trebui discutata cu conducerea forumului. Deci nu colaps ar trebui sa propuna si dvs sa fiti de acord sau nu cu el, ci dvs toti puteti face propuneri administratiei.

Păi, chiar acesta îmi pare a fi sensul acestui fir: să se facă o propunere administrației.

P.S: Este o "cruce de la Dozule" în avatarul dv, sau mi se pare ?

Noesisaa 30.01.2011 00:44:57

Daca e sa vorbim de respectarea traditiei -- parerea mea este sa se respecte traditia romaneasca in orice caz. Curcea cu trei brate este traditie ruseasca/slava.

andreicozia 30.01.2011 01:15:22

Eu as adauga o cruce intre maimutoii existenti si care chatuiesc despre ortodoxie.
Crucea de una singura este doar o bucata de lemn daca nu exista si credinciosii IN DIALOG.

Yasmina 30.01.2011 05:12:34

Mai degraba seamana a doi oameni de zapada,care sporavaiesc...
Crucea este o idee buna,dar poate fi si un avatar cu chipul Lui Iisus,de exemplu!
Sau uitati,ce avatar frumos are Doriana,o cruce tridimensionala,intre nori...sugestiv...

sophia 30.01.2011 19:09:29

Citat:

În prealabil postat de colaps3 (Post 329751)
Fraților, dacă tot ne numim „CreștinOrtodox Forum”, nu vi se pare normal să avem drept simbol o cruce ortodoxă și nu ceva laic și lipsit de vreo valoare ?

Mă refer la poza asta, cea din partea de stânga sus a forumului:

Ce-i asta? Doi maimuțoi fără față în dialog, duce cu gândul la comunitate. Dar noi suntem mai mult decât o comunitate, suntem o comunitate creștin ortodoxă!

Nu s-ar potrivi mai bine ceva de genul acesta?

Adică Crucea lui Hristos sau cei doi maimuțoi fără nici o valoare ?

Nu stiu, crucea asta nu cred ca este ortodoxa. Nu stiu ce inseamna adaugirile (jos o liniuta de parca ar fi taiata crucea, sus un mot).

Mie mi-ar place o cruce sau o iconita, in jurul careia se se uneasca niste maini. Adica sa fie exprimata solidaritatea crestina, faptul ca este un loc de intalnire a unor oameni (chiar si ne-ortodocsi).
Si poate sa aibe forumul si un hram, un nume concret.

P.S Maiumutoii aia reprezinta o adunare de oameni de mai multe "culori". In cazul nostru culorile ar insemna confesiunile.

Ora este GMT +3. Ora este acum 21:09:21.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.