Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   De ce sunt asa de scumpe cartile cu mesaj ortodox? (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=12070)

camy_d 01.02.2011 12:43:04

Citat:

În prealabil postat de glykys (Post 330942)
Umila, poti incerca sa citesti carti intr-o biblioteca publica, pentru care trebuie sa platesti o mica taxa anuala.

Da chiar, bine zis, sunt biblioteci.

Se mai dau și NT gratis, am primit unul la o mănăstire. La concursurile religioase se mai dau și cărți. Și totuși nu cred că nu se găsesc și cărți ieftine, deși nu eu le cumpăr, ca să știu bine, dar chiar și așa cred că există și cărți ieftine.

Chiar dacă editurile au un profil religios, totuși nu lucrează călugări și măicuțe, care să poată răbda de foame cu lunile. La o editură lucrează mulți angajați, care trebuie să-și primească lefurile, angajați care chiar dacă sunt bisericoși, nu pot avea atâta putere de sacrificiu, să lucreze pe gratis. Sunt femei de serviciu, șoferii care livrează cărțile la magazine, editorii, șefii și alții care nu-mi vine în minte. Oricum sunt foarte mulți angajați.

horatiu.miron 01.02.2011 12:54:14

Trebuie sa mananca si gura la editura.

calator prin ploaie 01.02.2011 12:56:39

Sunt scumpe cartile , dar totusi se citeste.....

Daniel777 01.02.2011 13:01:01

Cine vrea,poate! sa si cumpere

umila123 01.02.2011 13:04:56

Citat:

În prealabil postat de camy_d (Post 331293)
Da chiar, bine zis, sunt biblioteci.

Se mai dau și NT gratis, am primit unul la o mănăstire. La concursurile religioase se mai dau și cărți. Și totuși nu cred că nu se găsesc și cărți ieftine, deși nu eu le cumpăr, ca să știu bine, dar chiar și așa cred că există și cărți ieftine.

Chiar dacă editurile au un profil religios, totuși nu lucrează călugări și măicuțe, care să poată răbda de foame cu lunile. La o editură lucrează mulți angajați, care trebuie să-și primească lefurile, angajați care chiar dacă sunt bisericoși, nu pot avea atâta putere de sacrificiu, să lucreze pe gratis. Sunt femei de serviciu, șoferii care livrează cărțile la magazine, editorii, șefii și alții care nu-mi vine în minte. Oricum sunt foarte mulți angajați.

incerc o parere vis a vis de al 2 lea paragraf..intr o manastire esti chemat la masa ,ti se da un loc sa iti odihnesti trupul dupa ce,participand la slujbe il rogi si ii multumesti Domnului! uneori o maicuta,indurerat sau miscat ,vazindu te,iti cere un nume pe care sa il pomeneasca la rugaciunea neincetata! si acolo se lucreaza cu oameni este drept neplatiti,dar care impart pt ca ...in dar au luat! SI ACUM ...CUVANTUL,NU NE O FI SI EL DE FOLOS..SUFLETULUI? ma refer la cazul unei Biblii,la care un o ai curat decat mine ajunge greu sau deloc,pt ca nu are bani! eu sunt intelectuala...am net ...am biblioteci..am de toate,doar credinta nu am! dar ei????

dianagroza 01.02.2011 13:15:51

Mie nu mi se par scumpe. Am cumparat foarte multe carti despre vietile sfintilor cu 8-9 lei. Ultima achizitie este o carte cu sfintii de peste ani, ptr luna martie cu 20 lei. Da este foarte cuprinzatoare.
Biblia am cumparat-o cu 50 de lei de la Biserica. Nu mi se pare extraordinar, mai ales daca tinem cont ca pe haine dam cu 100 de lei...
De exemplu, la pelerinaj la Sfanta Cuvioasa Paraschiva gasesti foarte multe carti si foarte ieftine.

camy_d 01.02.2011 14:15:33

Citat:

În prealabil postat de umila123 (Post 331311)
incerc o parere vis a vis de al 2 lea paragraf..intr o manastire esti chemat la masa ,ti se da un loc sa iti odihnesti trupul dupa ce,participand la slujbe il rogi si ii multumesti Domnului! uneori o maicuta,indurerat sau miscat ,vazindu te,iti cere un nume pe care sa il pomeneasca la rugaciunea neincetata! si acolo se lucreaza cu oameni este drept neplatiti,dar care impart pt ca ...in dar au luat! SI ACUM ...CUVANTUL,NU NE O FI SI EL DE FOLOS..SUFLETULUI? ma refer la cazul unei Biblii,la care un o ai curat decat mine ajunge greu sau deloc,pt ca nu are bani! eu sunt intelectuala...am net ...am biblioteci..am de toate,doar credinta nu am! dar ei????

Una e să găzduiești un om, să-i dai mâncare și acoperiș, alta e să dai pe nimic câte o carte la toată țara. Pierderile sunt mult mai mari. Pentru cei care abia au ce să mănânce, s-ar putea organiza o colectă de cărți și bani pt. cărți.

glykys 01.02.2011 21:16:25

Imi aduc aminte cand eram in clasa a cincea si profesoara de religie ne punea sa venim cu Biblia la curs, bunica mea s-a plans unui calugar de greutatile materiale si, printre altele, a mentionat si ca imi trebuie o Biblie la scoala, iar noi aveam una mai jerpelita, de la strabunica... Era un calugar tinerel. A stat putin pe ganduri si i-a spus ca imi da el Biblia dupa care citeste. Pe mine m-a impresionat foarte tare, de imi aduc aminte si astazi. Din fericire, nu a fost nevoie de acest sacrificiu.

In alta ordine de idei, ce bine ar fi daca am putea dobandi credinta din carti!

Noesisaa 01.02.2011 21:38:54

Am cumparat acum o luna o Biblie pe care am dat 70 de lei. Nu mi se pare mult, in special gandindu-ma ca o Biblie o poti folosi o viata intreaga, daca ai grija de ea si e bine legata.

ap2010 01.02.2011 22:09:29

O carte pe care o ai in biblioteca, poate toata viata, costa 50-60 de lei,iar o revista saptamanala cu cateva retete de bucate si trei tunsori e minim 5 lei,un jurnal in care citesti si ceea ce gasesti pe internet e 2 lei.
E chiar asa scumpa o carte cu tematica religioasa,cand o Psaltire e 10 lei?

Ora este GMT +3. Ora este acum 21:25:17.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.