Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Pocainta (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5019)
-   -   Plata colectiva a pacatelor? (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=12191)

Daniel777 13.02.2011 21:52:43

Neascultarea a fost pedepsita!

cristiboss56 13.02.2011 22:08:33

Citat:

În prealabil postat de Danut7 (Post 337289)
aceleasi... de ce suntem toti bagati in aceeasi oala? de ce suntem toti pedepsiti pentru greseala/pacatul unuia? si ce a fost atat de monstruos la pacatul stramosesc de s-a ajuns la asa pedepse drastice?In pilda graului si a neghinei samanta cea buna sunt fiii imparatiei iar neghina sunt fiii celui rau... printre fiii imparatiei deja existenti s-au incuibat fiii celui rau... cei buni traiesc cu cei rai pana la sf lumii... ori in teologia pacatului stramosesc pacatul s-a raspandit asupra intregului neam omenesc...

Asa a vrut Dumnezeu ! Ai ceva impotriva Lui ? Suntem noi in masura a judeca , Judecatile Lui ? Dracii , au crezut ca da , si uite unde s-a ajuns ! Credinta nu-i tocmeala , si nici nu da buzna in inimile noastre , e "facultativa " , dar vai celui ce se crede mult mai destept decat Dumnezeu ! Trufia , asta fara margini . . . !

Danut7 13.02.2011 22:11:55

Asa a vrut Dumnezeu ! Ai ceva impotriva Lui ? Suntem noi in masura a judeca , Judecatile Lui ?

Poate ca nu asa a vrut Dumnezeu... poate ca Dumnezeu nu a facut asta... si in crestinism sunt culte care nu cred in pacatul stramosesc.. sa nu mai vorbesc de cel din afara crestinismului... deci pana la urma ce e pacatul stramosesc? de ce sa fim toti bagati in aceasi oala, si pedepsiti pentru doi oameni? ti se pare corect, drept?la prima vedere nu pare drept...

Danut7 13.02.2011 22:15:46

Citat:

În prealabil postat de cristiboss56 (Post 337302)
Asa a vrut Dumnezeu ! Ai ceva impotriva Lui ? Suntem noi in masura a judeca , Judecatile Lui ? Dracii , au crezut ca da , si uite unde s-a ajuns ! Credinta nu-i tocmeala , si nici nu da buzna in inimile noastre , e "facultativa " , dar vai celui ce se crede mult mai destept decat Dumnezeu ! Trufia , asta fara margini . . . !

sunt de parere ca nu trebuie sa avem o credinta numai din frica sau din superstitie, nici sa credem orbeste, ci sa sapam sa vedem, ce , cum , de ce... cercetati spune Mantuitorul... deci nu e gresit a cerceta... sa se face lumina...

Daniel777 13.02.2011 22:16:14

Danut 7

Aici suntem pe un forum ortodox....Daca ai alta religie,du-te pe alt forum,specific...

cristiboss56 13.02.2011 22:16:58

Citat:

În prealabil postat de Danut7 (Post 337306)
Asa a vrut Dumnezeu ! Ai ceva impotriva Lui ? Suntem noi in masura a judeca , Judecatile Lui ?

.. si in crestinism sunt culte care nu cred in pacatul stramosesc.. sa nu mai vorbesc de cel din afara crestinismului...

Habar nu am , si nici nu ma intrereseaza decat : UNA SFANTA SI SOBORNICEASCA Si APOSTOLEASCA BISERICA ! , de aia sunt aici de aproape 5 ani , caci altfel ma rataceam pe site-urile lor otravite !

Mihnea Dragomir 13.02.2011 22:19:58

Citat:

În prealabil postat de Danut7 (Post 337306)
[/i][/b]Poate ca nu asa a vrut Dumnezeu... poate ca Dumnezeu nu a facut asta... si in crestinism sunt culte care nu cred in pacatul stramosesc..

Desigur că sunt. Probabil că majoritatea cultelor care își spun "creștine" nu cred în păcatul strămoșesc. Dacă dv nu credeți, atunci nu ar fi mai corect să vă modificați eticheta de "ortodox" pe care o afișați ?

Raoul 13.02.2011 22:20:55

Frate Danut,Hristos oare degeaba a lasat acea pilda (de care am spus mai sus)? Daca vrei n-ai decat sa-L tragi pe El la raspundere si sa-I spui ca nu procedeaza bine. Oricum vom raspunde cu totii pt. faptele noastre! Eu mai mult nu am ce sa-ti fac.

Danut7 13.02.2011 22:30:49

Citat:

În prealabil postat de Daniel777 (Post 337310)
Danut 7

Aici suntem pe un forum ortodox....Daca ai alta religie,du-te pe alt forum,specific...

nu am alta religie..

Danut7 13.02.2011 22:31:22

Citat:

În prealabil postat de Mihnea Dragomir (Post 337312)
Desigur că sunt. Probabil că majoritatea cultelor care își spun "creștine" nu cred în păcatul strămoșesc. Dacă dv nu credeți, atunci nu ar fi mai corect să vă modificați eticheta de "ortodox" pe care o afișați ?

catolic e bine daca imi pun?

Ora este GMT +3. Ora este acum 00:29:24.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.