![]() |
Cred ca una dintre cele mai frecvente expresii din Pateric este "a mers sa ia sfat". Actul in sine este de altfel expresia ascultarii, a neintemeierii exclusive in propria persoana. Noi actionam de cele mai multe ori cum ne taie capul, fara a mai cere povatuire, si se intampla ca atunci sa dam gres.
Cine poate da sfat? Oricine este dator sa ofere povatuire atunci cand i se cere, dar sa o faca intotdeauna cu inima iubitoare si sincera. Acum depinde si cu ce constiinta dam sfaturi. Una este sa-l iei pe acela de dupa umar, si sa-i soptesti la ureche, "hai ca stiu eu, am eu un sfat pentru tine, sunt cel mai in masura", si alta este sa-ti cunosti limitele si sa-i vorbesti cu inima deschisa. Poate si simplul sfat de a-l indrepta catre o persoana mai in masura sa-i ofere anumite raspunsuri ii este de mare ajutor. |
Dintr-un psalm:
8 Nu certa pe cel batjocoritor ca să nu te urască; dojenește pe cel înțelept, și el te va iubi. 9 Dă sfat celui înțelept, și el se va face și mai înțelept; învață pe cel drept, și el își va spori știința lui. |
Ora este GMT +3. Ora este acum 20:48:13. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.