Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Intamplari adevarate (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5035)
-   -   In timpul slujbei (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=12526)

Dumitru73 26.03.2011 12:04:20

Citat:

În prealabil postat de Yasmina (Post 350369)
In plus se obisnuieste sa te duci la biserica nemancat,asta poate da adevarate probleme de hipoglicemie pt unii mai sensibili.
Nu stiu daca are legatura si cu curatenia trupeasca,desi cineva mi-a povestit ca are...

ai dreptate, dar cum se impaca asta cu cei lauda postul negru de 40 de zile?

iusko18 26.03.2011 12:17:00

sa dat cu tamaie

dupa ce sa dat cu tamaie,a inceput cu apostolu sa citeasca si cand sa citeasca am lesinat...mia zis o femeie azi

Dumitru73 26.03.2011 12:31:12

Citat:

În prealabil postat de iusko18 (Post 350436)
dupa ce sa dat cu tamaie,a inceput cu apostolu sa citeasca si cand sa citeasca am lesinat...mia zis o femeie azi

ar putea fi o problema medicala.
cunosc persoane ce nu suporta fumul de tamaie.
merg la biserica, sunt buni crestini, beau aghiazma, se spovedesc, impartasesc, dar fara fum.

Erethorn 28.03.2011 07:22:15

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 350434)

Nici un duhovnic normal nu o sa-ti dea binecuvantare sa tii post negru fara sa te trimita intai la medicul de familie.

In ce priveste postul euharistic, cel putin in Biserica Catolica, acesta nu se refera la apa si medicamente. Banuiesc ca nici preotul ortodox nu iti refuza Trupul Domnului pentru ca ti-ai luat dimineata pastila sau injectia pentru inima, diabet sau altele.

georgeval 28.03.2011 08:06:58

Nu trebuie sa dam vina nici pe post. Daca firea noastra este slabita nu trebuie sa o istovim printr+un post aspru, dar din pacate multi dintre noi inca nu simtim puterea postului suntem doar la stadiul de infranare.

Yasmina 28.03.2011 10:31:27

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 350434)

"Orice este cu putinta de la Dumnezeu"-este citatul meu preferat!
Chiar bolnav sa fi sau slabit daca te rogi sa rezisti,sunt convinsa ca te va ajuta!
Eu chiar sufar de aceasta nesuferita problema,am avut multe dati cand aproape mi-am pierdut cunostiinta de foame-insa niciodata in biserica(inca).

Dumitru73 28.03.2011 18:08:28

Citat:

În prealabil postat de Yasmina (Post 350687)
"Orice este cu putinta de la Dumnezeu"-este citatul meu preferat!
Chiar bolnav sa fi sau slabit daca te rogi sa rezisti,sunt convinsa ca te va ajuta!
Eu chiar sufar de aceasta nesuferita problema,am avut multe dati cand aproape mi-am pierdut cunostiinta de foame-insa niciodata in biserica(inca).

de la "orice este cu putinta" la "oricine poate" este mare diferenta.

Dumitru73 28.03.2011 18:12:53

Citat:

În prealabil postat de Erethorn (Post 350667)
Nici un duhovnic normal nu o sa-ti dea binecuvantare sa tii post negru fara sa te trimita intai la medicul de familie.

In ce priveste postul euharistic, cel putin in Biserica Catolica, acesta nu se refera la apa si medicamente. Banuiesc ca nici preotul ortodox nu iti refuza Trupul Domnului pentru ca ti-ai luat dimineata pastila sau injectia pentru inima, diabet sau altele.

bolnavii si copii se pot impartasi in momentul in care vin la biserica, indiferent de momentul slujbei.
bineinteles ca daca ti-ai luat pastila inainte de apleca de acasa, pentru ca era nevoie, nu este o problema.

VladCat 30.04.2011 20:39:51

nu îți fă griji..am pățit și eu ceva asemănător și după nu am avut nimic..dacă problemele continuă consultă medicul dar mai presus de toate stăruie în mersul la slujbă și o să fie bine :1:

floricica 30.04.2011 21:54:43

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 350788)
bineinteles ca daca ti-ai luat pastila inainte de apleca de acasa, pentru ca era nevoie, nu este o problema.

Fii bun si spune-mi te rog si mie unde scrie si de cand aceasta dezlegare in randuiala Sfintei Impartasanii

Ora este GMT +3. Ora este acum 19:33:36.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.