![]() |
Citat:
Indraznesc sa scriu cate ceva din ce am inteles eu citind sau auzind de la oameni mai invatati si mai daruiti de Dumnezeu. Neascultarea lui Adam l-a aruncat in dezbinare. Dupa cadere s-au stricat toate, s-au dezbinat.Duhul minciunii si al neascultarii si-a inceput domnia pe pamant unde avea sa-l faca rob pe om. Dumnezeu, Duhul Adevarului, iubindu-l pe om nespus,l-a ajutat sa-si descopere unelte si idei ca sa-i usureze si sa-i infrumuseteze viata (tehnica, stiinta - medicina, cultura - arta...). Omul, vazandu-se cat de destept si talentat a devenit a uitat de Dumnezeu. Si iata ca stiinta / medicina, tehnica au intrat in contradictie cu Dumnezeu. Ce nevoie mai am de Dumnezeu? Avem psihologi ca sa ne vindece bolile sufletesti(absenta lui Dumnezeu din suflet). Avem medici fiziologi care ne vindeca bolile trupesti(efectele pacatului in noi).... Avem ingineri care ne rezolva problemele de confort / comoditate(dragostea de osteneala a disparut), etc. Stiinta / medicina, tehnica sau arta care-l neaga, il refuza sau alunga pe Hristos Dumnezeu distruge harul binefacator care le-ar fi implinit... Regele psihologiei Freud l-a alungat cu totul pe Dumnezeu din procesul vindecarii bolilor sufletului si l-a implicat taman pe cel care a produs boala! Concluzia mea este ca unde lipseste Hristos isi face loc dezbinarea, contradictia. Imi doresc foarte tare sa aflu pareri, idei sau lamuriri cu privire la aceste lucruri desi recunosc ca puterea mea de intelegere este destul de limitata. Am incercat sa citesc articole sau carti in care se dezbat astfel de idei, insa profunzimea m-a eliminat din grupul cititorilor. Doamne ajuta! |
Citat:
|
Citat:
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 11:47:00. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.