Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Pocainta (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5019)
-   -   Din ‘secretele’ mele (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=12669)

Florin-Ionut 15.04.2011 09:39:52

Citat:

În prealabil postat de ioan cezar (Post 354563)
Am vrut sa il conving pe fiul meu de acest adevar (bunica mea nu m-a convins cand eram de varsta lui).
I-am spus, cu scop ajutator (fiul meu are 5 ani), o poveste citita candva, despre un zidar crestin care facea semnul Sfintei Cruci asupra fiecarei caramizi pe care o potrivea in zidul pe care il ridica.
Ei vezi, am incheiat eu, zidarul construieste astfel o casa mai durabila. La cutremur nu va mai cadea.
Ba nu, tata, mi-a zis copilul, zidarul isi construieste casa in Cer.

Este minunat să ai un sfințișor în casă! Am observat și eu uneori că Dumnezeu ne vorbește prin gura copiilor. Este cutremurător cîteodată, senzațional!

Gabita_30 15.04.2011 10:42:01

Citat:

În prealabil postat de Florin-Ionut (Post 354584)
Este minunat să ai un sfințișor în casă! Am observat și eu uneori că Dumnezeu ne vorbește prin gura copiilor. Este cutremurător cîteodată, senzațional!

Apropo de cele spuse de tine si mie mi s-a intamplat sa-mi dau seama ca Dumnezeu ne vorbeste uneori prin oameni :)
Eram cu mama in bucatarie si gateam. Dupa ceva timp, eu am inceput sa ma vait ca am obosit si ca dureaza prea mult. Nerabdarea asta a mea! Mama imi spune: 'orice lucru bun nu se face repede.' Atunci am inteles ca-i o regula general aplicabila tuturor momentelor in care eu sunt manata de aceasta patima a mea, pe care recunosc ca o am :(
Domnul ne face sa intelegem, in bunatatea Lui, ne descopera din tainele Lui...

mirabela 15.04.2011 12:00:47

De la bunica mea stiu: nu se fac aluaturi (fie coca sau pt clatite) in zilele de miercuri, vineri si duminica si-n zilele de sarbatoare.

Duminica nu se coase, nu se spala haine, nu se lucreaza.

cristiboss56 15.04.2011 21:20:33

Candela !

De când aprind candela la sfintele icoane , spunând un simplu Doamne Iisuse miluiește-mă pe mine păcătosul, și Cuvinese cu adevărat să te fericim. . . , totul în casă se schimbă , atmosfera devine calmă, pacea și liniștea se revarsă în sufletul meu. Mi-a intrat în reflex, când vin de la serviciu, primul lucru mă spăl pe mână , pun ulei și aprind candela ce arde până a doua zi când plec de acasă . Se poate vedea minunea în avatar ! Doamne ai milă de noi . Amin !+

ioan cezar 16.04.2011 03:50:43

Citat:

În prealabil postat de cristiboss56 (Post 354719)
De când aprind candela la sfintele icoane , spunând un simplu Doamne Iisuse miluiește-mă pe mine păcătosul, și Cuvinese cu adevărat să te fericim. . . , totul în casă se schimbă , atmosfera devine calmă, pacea și liniștea se revarsă în sufletul meu. Mi-a intrat în reflex, când vin de la serviciu, primul lucru mă spăl pe mână , pun ulei și aprind candela ce arde până a doua zi când plec de acasă . Se poate vedea minunea în avatar ! Doamne ai milă de noi . Amin !+

Binecuvantat de Domnul sa ne fii, mereu, Cristian, de mare folos ne sunt postarile tale.
Nadajduim sa capatam si noi, acasa, minunatul tau obicei. Il vom transmite si altora.
Harul Sfantului Duh, pace sfanta, implinire intru Hristos iti uram!

anamaria simleu 16.04.2011 10:02:48

Citat:

În prealabil postat de cristiboss56 (Post 354719)

Ce frumos!

Carmen FUNIERU 16.04.2011 17:19:49

Dimineața, când mă ridic din pat, întâi fac semnul Sfintei Cruci, spunând "Doamne Iisuse Hristoase, miluiește-mă", apoi "Maica Domnului ajută-mă", și "Toți sfinții ajutați-mă".
Nu îmi trebuie nici măcar un minut ca să spun acestea, și simt că îmi este de ajutor. Am învățat de la un părinte, că este bine și firesc să încep ziua amintindu-mi de Dumnezeu.

Mia Mia 16.04.2011 20:10:50

Citat:

În prealabil postat de glykys (Post 354550)
Eu, ca om neindamanatic si zapacit, pus in postura de bucatar, realizez ca mancarea iese nesperat de comestibila daca se face semnul crucii atunci cand incepe prepararea, iar daca se insemneaza cu cruce si mancarea, cand e pusa pe foc, iese chiar gustoasa.

Perfect de acord, la fel mi se intampla si mie cand fac semnul Sfintei Cruci asupra cratitei in care urmeaza sa gatesc.

cristiboss56 17.04.2011 20:54:49

Citat:

În prealabil postat de mirabela (Post 354612)

Duminica nu se coase, nu se spala haine, nu se lucreaza.

Asta mereu sa avem in minte ! E minimul ce ni se cere , pe langa participarea la Sfanta Liturghie . Doamne ajuta !

Ora este GMT +3. Ora este acum 00:14:46.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.