![]() |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
( eu nu fac deseori diferenta, recunosc !) |
''iertati-va unul pe altul asa cum v-a iertat si Dumnezeu 'n Hristos"
'' este preferabil sa gresesti, fiind în Biserica, decât sa lucrezi în afara ei, fie si cu îndreptatire."
Nici mie nu-mi place cand vad multimea inghesuita',si nici mie nu-mi place sa' vad poporul roman(ortodox) "trantit" de mintea unora care prefera' dreptatea.Multi sfinti parinti ne invata' ca' pacea este mai importanta' ca dreptatea.Ca sa' nu mai vorbim de cuvintele Mantuitorului:"Pacea Mea o dau voua' ".Dar asa cum a spus un frate mai sus "este ca si cum ti-ai vorbi de rau familia". Ce poti face daca' totusi...roaga'-te pt.cei care se imbulzesc,ca' nu sunt toti,sunt o mana' care tulbura'..e "mana cea slaba' " in ortodoxie,noi nu putem sa' taiem acel "madular" ca' inaintea Domnului toti suntem la fel.Azi gresesc eu,maine tu....aa,si sa' nu uit :Daca' ma' schimb eu(voi),atunci cu siguranta' e un pas in credinta ortodoxa'. ''Sa aveti catre Dumnezeu inima de fiu, catre voi minte de judecator si catre aproapele inima de mama' " pr.Cleopa Ilie |
Ati scris bine toti ca nu e lucru bun, dar sa ne aducem aminte ca oamenii se imbulzeau ca sa il vada pe Mantuitor, numai la predica de pe munte erau 4000 de barbati, plus femei si copii, doar nu va inchipuiti ca sedeau incolonati la rand. Unii strigau dupa el prin multime (cum era femeia cananeeanca), altii cautau tot felul de subterfugii ca sa il vada mai de aproape (Zaheu care s-a catarat in copac, ca sa fie si el sigur ca Il vede printre atatia oameni). Acum, nu stiu cat de politicos e ce au facut Zaheu si femeia cananeanca, dar sigur au avut folos in actiunea lor, pentru ca, asa cum spunea Costel, conteaza sa stii pentru ce te imbulzesti. Si eu sunt sigura ca multi dintre cei care se imbulzesc au evlavie la cele sfinte.
p.s. Eu fac parte din categoria de mijloc - nici nu imi fac loc cu coatele, dar nici nu stau stana de piatra, ca ala e locul meu si mor acolo. Stiu sa si cedez un loc sau sa ma deplasez altundeva, cand sunt persoane indiferente care nu se misca. Imi pare rau s-o spun, dar sunt persoane in biserica, de nici nu suporta sa li se aseze cineva in fata sau in spate sau sa se miste un centimetru, ca sa le faca loc si altora. Trebuie masura in toate! Si nu uitati, cei din urma vor fi cei dintai! |
Citat:
|
Citat:
Sa intri in fata si sa creezi dezordine si smintela(caci unii se pot infuria) ca sa scapi mai repede de acolo , nu e un gest frumos. Zaheu nu a imbrancit pe nimeni ,la fel femeia canaaneanca. Eu nu blamez acest popor ,asta se poate intampla oriunde in lume ,e vorba de gestul in sine. Ai dreptate ,cei din urma vor fi cei dintai. |
Citat:
Este vorba de o intelegere gresita a unui aspect teologic care tine de sfintirea materiei prin cele sfinte mai presus de materie, intelegere gresita din care perspectiva cele materiale sfintite au o putere in sine, de obicei vazuta intr-un fel asemantoar cu cea a talismanelor, amuletelor, etc. Adica scurt pe noi, romanul imbulzitor la cele sfinte gandeste la fel ca hotul care crede ca daca fura o icoana facatoare de minuni, rugaciunile lui in prezenta acelei icoane vor fi ascultate intr-un mod special si toate dorintele i se vor indeplini. Ca doar e facatoare de minuni. |
Am asistat deseori la astfel de imbulzeli,chiar in direct sa zicem,insa chiar daca pe moment m-a deranjat ,am incercat imediat sa-mi fac "autocritica"...de ce??pentru simplu motiv,ca am vazut oameni "luati de val".....sau pe sus...de catre cei care nu au "nici un Dumnezeu"...apoi am incercat sa-i inteleg si pe cei..(nerabdatori)..si mi-am zis in sinea mea..."saracii ,or fi avand probleme foarte grave,sau or fi ramas cu ceva "amintiri "din vremea "raposatului"......pina la urma cine sa stie? cine sa ne judece?decit numai Bunul Dumnezeu........
|
poate fi o problema nationala?
eu pe unde am fost,tot la fel sa intimplat este un fenomen dupa '90 si se pare ca ia proportii,oare sa schimbat ceva ce nu stim in credinta noastra si tot ce e de furat e mai bun?.
oare ce spun cei ce practica intratul in fata despre acest lucru,oare constientizeaza ca fac un rau si lor si aproapelui?oare primesc Harul lui Dumnezeu,dar: Binecuvintarile si ploaia cad si peste cei drepti si peste cei nedrepti.dragi frati crestini,sa ii ingaduim si pe acesti disperati ca la rindul nostru Domnul si Mintuitorul nostru IIsus Hristos sa ne mai ingaduie pe toti.Amin. Dumnezeu sa ne dea gindul cel bun si vorba parintelui Cleopa:rabdare,rabdare si iar rabdare.Amin. |
Ora este GMT +3. Ora este acum 01:44:52. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.