Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   liberul arbitru (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=12921)

AlinB 24.05.2011 00:05:24

Citat:

În prealabil postat de fanietta (Post 363328)
Se spune că viața noastră ne este scrisă dinainte sau ca Dumnezeu stie ce se va întampla in viața fiecarui om si asta doar cu voia lui. Atunci unde mai este liberul arbitru?

Mai sunt cateva topicuri pe tema asta daca chiar te intereseaza, de ce nu dai o cautare si vezi ce s-a scris acolo mai intai?

Ilinca 24.05.2011 00:24:28

Citat:

În prealabil postat de fanietta (Post 363328)
Se spune că viața noastră ne este scrisă dinainte sau ca Dumnezeu stie ce se va întampla in viața fiecarui om si asta doar cu voia lui. Atunci unde mai este liberul arbitru?

Hmm,atata timp cat sunt atee as zice ca liberul arbitru ar trebui sa-l avem fiecare dar este infranat de catre religie care cumva il pune in umbra si nu-l lasa sa se afirme.Fiecare ar trebui sa ne descoperim liberul arbitru si sa fim constienti ca el ne va ghida in viata.Ne-o facem cu voia noastra pana la urma zic eu...

LapetiteMoc 24.05.2011 00:37:35

libertate

Dumnezeu ne-a dat libertate si cateva reguli indrumatoare care sa ne ajute sa ne bucuram deplin de acest dar.

Cred ca unii crestini romani IL gandesc pe Dumnezeu printr-o grila a mentalitatii comuniste (autoritar, dur, monopolizant etc.), cand de fapt EL nu este decat iubire. Mereu am in minte pilda fiului risipitor. Tatal a iubit deplin, insa fratele celui plecat in lume a gandit egoist. Acest frate este adesea omul de langa noi care franeaza elanurile noastre.

Un sfat pe care eu insami l-am urmat: cand vreau ceva cu adevarat, din toata inima, ma straduiesc sa obtin fara a sufla nimanui o vorba despre dorinta mea. Tacerea nu ajunge la urechile necuratului!

Melissa 24.05.2011 00:55:02

Citat:

În prealabil postat de LapetiteMoc (Post 363368)
Un sfat pe care eu insami l-am urmat: cand vreau ceva cu adevarat, din toata inima, ma straduiesc sa obtin fara a sufla nimanui o vorba despre dorinta mea. Tacerea nu ajunge la urechile necuratului!

Asa este. Subscriu. Verificat si de mine si este adevarat!

fanietta 24.05.2011 10:25:13

Citat:

În prealabil postat de Melissa (Post 363369)
Asa este. Subscriu. Verificat si de mine si este adevarat!

Adică Dumnezeu ne poate citi gândurile iar ăla mic negru și urât, nu? nu stiam de asta, oricum e o chestie interesantă cu planurile ținute doar pentru noi...o să incerc sa vad ce iese

fanietta 24.05.2011 10:30:54

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 363364)
Mai sunt cateva topicuri pe tema asta daca chiar te intereseaza, de ce nu dai o cautare si vezi ce s-a scris acolo mai intai?

Nu credeam că sunt discuții pe tema asta... am mers pe premisa că membrii forumului au depășit de mult problema liberului arbitru, dar merci pentru idee

Ora este GMT +3. Ora este acum 03:23:33.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.