heaven |
03.06.2011 10:41:55 |
Citat:
În prealabil postat de Melissa
(Post 366145)
@Alin- nu poti compara o situatie de cuplu cu situatia dintre Dumnezeu si noi..
Ca daca o faci, risti sa ramai alaturi de un om si sa-i inghiti si polenizarile extraconjugale si bataile.De aceea aveam Taina casatoriei, sa o respectam cu totii. Eu sunt de acord sa ierti un om in asemenea situatii, DAR SA NU MAI STAI ALATURI DE EL!
|
Sunt de acord ca nu trebuie sa ramanem alaturi de un om care ne face rau,e important sa il iertam in sufletul nostru si sa mergem mai departe.
Insa,totusi,sa gresesti e omeneste,circumstantele de viata sunt atat de variate.Daca totusi partenerul tau a fost un om extraordinar,ti-a demonstrat prin fapte ca te iubeste,ca a fost alaturi de tine si la bine si la greu si totusi,peste ani de zile face o greseala,o scapare pe care sa o regrete sincer,oare acel om nu merita o a doua sansa?
Cred ca ar fi bine daca ne-am situa pe o linie de mijloc intre toleranta excesiva si intoleranta,acea linie pe care sa putem discerne cand si cui merita sa ii oferim aceasta sansa,pentru ca eu sunt sigura ca sunt situatii in viata cand chiar merita asta.
Mie nu mi s-a intamplat sa fiu inselata,insa va vorbesc prin prisma persoanei care s-a situat de-a lungul vietii la ambii poli: atat cel al intolerantei,cand imi calcam eu insami inima in picioare si taiam in carne vie,insa era o reactie provenita din nesiguranta si teama de a suferi,dar si in polul tolerantei excesive,in care ajunsesem sa il pun fara macar sa imi dau seama pe celalalt in centrul universului meu,cautand vesnic sa il inteleg si sa disec firul in 4 cautandu-i scuze si solutii pentru a-l salva pe bietul om,desi era clar ca nu vroia sa fie salvat si nici sa schimbe ceva !:) Si aceasta era o forma de dependenta si abia cand ajungi sa te situezi pe linia echilibrului,cea de mijloc,in care siguranta nu o mai cauti in ceilalti,ci o ai in tine,poti discerne in privinta sanselor pe care le dai cuiva in viata.Parerea mea...:)
|