Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Dati-mi un sfat, va rog (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=13139)

gabriela8 20.06.2011 20:21:12

Ti-am trimis un mesaj privat.:1:

maria40 20.06.2011 23:31:16

Citat:

În prealabil postat de Ana_Maria (Post 370566)
Cat a fost cu mine, l-am adus pe un drum bun. Asta o poate confirma si parintii lui, care in momentul de fata sunt foarte suparati pe el si isi doresc foarte mult sa il vada din nou cu mine.
De cand s-a rupt legatura intre noi, el arata altfel, minte foarte mult. Nu era asa cand l-am cunoscut. S-a schimbat foarte mult in rau. Acum trebuie sa ne mai intalnim cateva zile. Cat e cu mine, e aproape la fel cum il stiam, cum pleaca de langa mine si se duce langa ea, devine o persoana rea pe care nu o recunosc
Oricum, greselile pe care le-am facut nu le mai repet.
Va multumesc pentru sfaturi . Simt ca am nevoie de Dumnezeu mai mult ca oricand. Ma intreb, daca ma rog pentru el (desi asta am facut pana acum), oare are vreo sansa sa isi revina ? Nu neaparat sa revina la mine, caci nu sunt sigura ca imi doresc asta, desi l-am iertat, dar macar sa fie omul bun pe care il stiam eu.

E ceva dubios atunci cu el daca doar in prezenta ei este schimbat. Ar trebui in cazul asta sa vorbesti cu parintii lui sa vedeti ce ar fi de facut. Pe lumea asta mai exista si raul, si, din pacate e de multe feluri. Poate "cealalta" a apelat la michiduta.

Ana_Maria 21.06.2011 00:05:18

Citat:

În prealabil postat de maria40 (Post 370652)
E ceva dubios atunci cu el daca doar in prezenta ei este schimbat. Ar trebui in cazul asta sa vorbesti cu parintii lui sa vedeti ce ar fi de facut. Pe lumea asta mai exista si raul, si, din pacate e de multe feluri. Poate "cealalta" a apelat la michiduta.

Nu stiu. Nu mai asculta de nimeni, nici macar de parinti. Si sunt foarte hotarati sa nu il primeasca cu ea acasa la ei. Si noi ne gandim ca e ceva rau la mijloc. E ca un cal care nu vede decat inainte. Nu il vad ca face distinctia intre bine si rau .

Melissa 21.06.2011 00:32:47

Citat:

În prealabil postat de Ana_Maria (Post 370507)
La un moment dat, in viata lui a aparut o femeie de moravuri usoare, pe care eu nu am bagat-o in seama la momentul potrivit. La ultima cearta, pe motiv neintemeiat ( a recunoscut ca a exagerat si ca nu avea dreptate) s-a dus la ea. Si de atunci cam sunt impreuna. Certurile noastre nu aveau niciodata un temei, ci erau niste exagerari, suparari de moment, sau din cauza programului foarte incarcat si stresului acumulat in timp ( noi fiind studenti, ultimul an, amandoi).
Parintii lui sunt foarte suparati, au incercat sa il faca sa acorde o sansa relatiei noastre, mai ales ca eu mi-am schimbat si serviciul, dar el e cu ea. Stiu ca tine inca la mine si ca e doar o ratacire de moment. Ar vrea sa se intoarca la mine, dar e prins momentan intr-o "relatie", sau cel putin asa spune el (adica e cu ea). Incerc sa il fac sa renunte la ea, dar nu vrea. Dati-mi un sfat, ce as putea sa fac ca sa il determin sa renunte la ea si nu neaparat sa se intoarca la mine. Am incredere in Dumnezeu si stiu ca el ne va lumina calea, dar atata timp cat e langa ea, el se autodistruge (e tot timpul obosit, miroase a fum de tigara, desi el nu fumeaza, ea da), ceea ce nu facea cand eram impreuna, oricat de greu ne era.

1. Ce inseamna pentru tine femeie de moravuri usoare? E traseista? Sau e doar foarte frumoasa? Sau..??
2. Toate femeile parasite sustin ca EL se autodistruge alaturi de cealalta. Toate au senzatia ca ele erau ca painea calda si EL, un mare dobitoc care nu stia aprecia partenera la valoarea reala, s-a incurcat cu alta..
3. In toate urla orgoliul la fel : chiar daca nu se intoarece la ele, macar SA SE DESPARTA DE CEALALTA!
4.Toate incearca sa-l faca sa renunte la cealalta si EL in majoritatea cazurilor, nu vrea!
5.Nu te mai imbata cu apa rece ca nu e ratacire de moment."Momentul" e mult mai scurt in astfel de cazuri si regretul "inculpatului" este imediat.
6.Nu e mai cinstit si mai odihnitor pentru tine sa-l lasi sa-si vada de drumul pe care l-a ales? E plina lumea de barbati! De ce sa fugi cu disperare dupa caruta care nu te asteapta?

Ana_Maria 21.06.2011 00:55:43

Citat:

În prealabil postat de Melissa (Post 370663)
1. Ce inseamna pentru tine femeie de moravuri usoare? E traseista? Sau e doar foarte frumoasa? Sau..??
2. Toate femeile parasite sustin ca EL se autodistruge alaturi de cealalta. Toate au senzatia ca ele erau ca painea calda si EL, un mare dobitoc care nu stia aprecia partenera la valoarea reala, s-a incurcat cu alta..
3. In toate urla orgoliul la fel : chiar daca nu se intoarece la ele, macar SA SE DESPARTA DE CEALALTA!
4.Toate incearca sa-l faca sa renunte la cealalta si EL in majoritatea cazurilor, nu vrea!
5.Nu te mai imbata cu apa rece ca nu e ratacire de moment."Momentul" e mult mai scurt in astfel de cazuri si regretul "inculpatului" este imediat.
6.Nu e mai cinstit si mai odihnitor pentru tine sa-l lasi sa-si vada de drumul pe care l-a ales? E plina lumea de barbati! De ce sa fugi cu disperare dupa caruta care nu te asteapta?

1. Femeia in cauza fusese intr-o relatie, dar si-a inselat prietenul de vreo cateva ori fara remuscari..
2. Cand eram impreuna si chiar si inainte, era calm si se putea discuta cu el. Acum nici parintii nu pot discuta cu ei. si desi nu fuma, acum miroase a tigara de la o posta.
3. Nu imi place ca se cearta cu parintii lui din cauza asta.
4 ....
6. Am pus foarte mult suflet in tot si nu numai si stiu ca daca nu ar fi fost in bratele ei, acum ar fi fost cu mine.

vintage 21.06.2011 09:23:23

Citat:

În prealabil postat de Melissa (Post 370663)

Clar, scurt si cuprinzator!
Sunt de aceeasi parere.

vintage 21.06.2011 09:32:18

Citat:

În prealabil postat de Ana_Maria (Post 370669)
1. Femeia in cauza fusese intr-o relatie, dar si-a inselat prietenul de vreo cateva ori fara remuscari..
2. Cand eram impreuna si chiar si inainte, era calm si se putea discuta cu el. Acum nici parintii nu pot discuta cu ei. si desi nu fuma, acum miroase a tigara de la o posta.
3. Nu imi place ca se cearta cu parintii lui din cauza asta.
4 ....
6. Am pus foarte mult suflet in tot si nu numai si stiu ca daca nu ar fi fost in bratele ei, acum ar fi fost cu mine.

Este dureros ceea ce a spus Melissa dar este adevarat.
Intr-un alt topic sustineam, intr-un fel, rabdarea si iertarea sotului. Dar a SOTULUI luat cu cununie, in biserica. In astfel de cazuri incerci, insisti, ierti, rabzi (pana la o limita, evident) dar in cazul tau... iarta-ma, dar nu esti pentru el decat ceea ce este si cealalta femeie. Adica concubina, insa cu acordul parintilor.
Deci, lasa-l sa vina el la tine, dar si mai bine uita-l. Renunta.
Spuneam, cu alta ocazie, ca tinerele fete ar trebuie sa deschida ochii inainte de a se marita. Deja tu ai vazut cu ochii tai ce fel de om este. S-a dus dupa alta si asta inseamna ca nu este serios intr-o relatie si nici nu va fi.

AlinB 21.06.2011 10:04:55

Melissa, Vintage,

Ceea ce una ati scris si cealalta aprobat imi dau senzatia ca n-ati citit nici macar un rand, cu sufletul, din ce spune fata asta.

Altfel ati inteles ca:
1. Nu este o femeie in regula.
Nu stiu cate femei tinere calde, iubitoare, oneste si principiale ati cunoscut care sa miroasa a tutungerie.
Eu, nici una.

2. A spus destule din care sa rezulte ca viata alaturi de cealalta nu e tocmai roza. Ce motive are sa ramana, e partea a doua. Poate dependenta sexuala, poate si ceva mila, cine stie.

3. Afirmatie care arata si mai mult subiectivismul cu care ati interpretat totul.
Daca cealalata ar fi fost o persoana ok, ati fi avut dreptul dar asa..

4. Il iubeste, il vrea inapoi, chiar daca e in dezavantajul ei, ce e rau in asta?
Nu vrea, pentru ca e prost.
Si ea e putin prostutza, ca vrea un astfel de om inapoi.

5. Poate fi. Cunosc un caz asemanator. Nu a fugit de la una buna ca sa se incurce cu una rea, ci pur si simplu a aterizat direct la una rea, in ciuda sfaturilor date de maicasa care avea un simt al orientarii ceva mai sanatos.
Tot la genul asta de femeie a ajuns si abia dupa cativa ani si un om de ~70 kg ajuns la 120+ din cauza mancarii proaste si probabil si a stresului a reusit sa iasa din relatia respectiva.
Acum daca il vezi, mai ales daca l-ai cunoscut inainte, poti spune ca este pe 1/2 handicapat.

Si mai stiu astfel de cazuri de barbati cu atractii pentru femei-problema.
Ghici ce, nu prea le-au scos niciodata din ale lor, pana la urma au renuntat. Dar asta poate dura ani.

6. Asta da

AlinB 21.06.2011 10:07:17

Citat:

În prealabil postat de Ana_Maria (Post 370669)

Pana la primul hop, in care ar fi cunoscut o alta femeie, etc.

Nu-ti fa prea multe iluzii, crezi ca scopul tau in viata ar fi sa vanezi femeile din preajma sotului tau, pentru ca el crede atat de mult in tine si relatia voastra incat la primele certuri sa aterizeze in brate la una?

AlinB 21.06.2011 10:12:40

Citat:

În prealabil postat de Ana_Maria (Post 370566)
Cat a fost cu mine, l-am adus pe un drum bun.

Dar ce esti tu, un fel de mama pentru el?
Nu are si el o anumita varsta, un sistem de valori, principii?
N-ar trebui sa fie el care sa-ti arate drumul, nu invers?

Citat:

Asta o poate confirma si parintii lui, care in momentul de fata sunt foarte suparati pe el si isi doresc foarte mult sa il vada din nou cu mine.
Cred si eu, dar ei sunt vinovatii nr. 1, ei sunt cei care i-au oferit principiile si setul de valori pe care il practica acum.

Citat:

De cand s-a rupt legatura intre noi, el arata altfel, minte foarte mult. Nu era asa cand l-am cunoscut.
Nu au fost circumstantele in care sa-i cunosti aceasta latura. Acum sunt.

Citat:

S-a schimbat foarte mult in rau. Acum trebuie sa ne mai intalnim cateva zile. Cat e cu mine, e aproape la fel cum il stiam, cum pleaca de langa mine si se duce langa ea, devine o persoana rea pe care nu o recunosc.
Ce faceti cand va intalniti? De ce accepta totusi sa se intalneasca cu tine?
Tu sub ce motive ii ceri sa va intalniti?
Ati vorbit vreodata despre "prietena" lui? Ti-a spus entru ce este impreuna cu ea?

Citat:

Oricum, greselile pe care le-am facut nu le mai repet.
O greseala, mare greseala, ar putea fi sa te intorci la el.

Citat:

Simt ca am nevoie de Dumnezeu mai mult ca oricand. Ma intreb, daca ma rog pentru el (desi asta am facut pana acum), oare are vreo sansa sa isi revina ? Nu neaparat sa revina la mine, caci nu sunt sigura ca imi doresc asta, desi l-am iertat, dar macar sa fie omul bun pe care il stiam eu.
Roaga-te, nu se stie, poate si acum in inima lui este o voce care ii spune ca ceea ce face este gresit, dar decizia finala ii apartine.

Si acum poate e un om bun, doar ca bunatatea lui e orientata in alta directie, nu tocmai buna si de aici toate..

Ora este GMT +3. Ora este acum 07:05:25.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.