![]() |
Hei, oameni buni, va multumesc! :-)
M-am apucat sa scriu mesajul cand nu mai scrisese nimeni dupa postarea domnului Zaharia, dar a durat mult pana l-am postat pt. ca a trebuit sa intrerup redactarea- a intervenit un telefon. Va multumesc tuturor care ati postat inaintea mea.M-ati lamurit SI LINISTIT! Va doresc o noapte linistita tuturor! :5: |
Desigur, la rugăciunea particulară poți pomeni pe oricine, dacă vrei.
|
Da , sa ramanem ortodocsi pana la capat , dar nu oricum , si mai ales RANIND pe altii
1 atașament(e)
Sunt convins ca orice ortodox de rand cunoaste care sunt faptele Milosteniei trupesti ( a satura pe cel flamand , a da de baut celui insetat , a imbraca pe cel gol , a primi in casa pe cel strain , a cerceta pe cel bolnav ) , si mai stie care sunt Faptele Milosteniei Sufletesti ( a indrepta pe cel ce greseste , a invata pe cel nestiutor , a da sfat bun celui ce sta la indoiala , a ne ruga pentru aproapele , a mangaia pe cei intristati , a suferi cu rabdare asuprirea si a intari si pe altii la rabdare cand sunt asupriti ,a ierta pe cei ce ne-au gresit ) Nu sunt invataturile mele al userului cristiboss56 , ci sunt scrise mai in toate cartile de rugaciuni ORTODOXE ce se respecta , sunt Invataturile Bisericii Ortodoxe ! Deci : Pentru rugaciunile Preasfintei Nascatoare de Dumnezeu , ale Sfantului Ioan Botezatorul , si ale tuturor sfintilor bineplacuti Tie , miluieste , apara si tamaduieste pe roaba Ta , Ella Theodora , pentru ca astfel vazand marea Ta milostivire , sa te slaveasca neancetat , si sa Te urmeze in Dreapta credinta in numele Tatalui si a Fiului si a Sfantului Duh . Amin!+
|
-Cine e Lilith?
-Un om oarecare creat si el dupa chipul lui Dumnezeu, caruia, in timp ce cobora de la Ierusalim la Ierihon, i s-a intamplat sa cada intre talharii deznadejdii, care vor s-o jefuiasca si de putinul sau multul duh si adevar agonisit pana acum la frageda ei varsta de 23 ani. De ni se intampla sa trecem pe acolo si s-o sesizam de-abia vie cazuta in deznadejde, plangand pentru copiii ei, putem alege mai multe variante: a) sa filosofam pe tema adevarului sau b) sa-i acordam primul ajutor sa nu crape acolo. Primul ajutor duhovnicesc insemnand sa sunam de urgenta la Doctorul sufletelor, singurul care o poate pune pe picioare, iar dupa ce va fi depasit faza critica, i se va prescrie si tratamentul de insanatosire de lunga durata. |
Citat:
|
Citat:
N-am uitat. Cu ocazia asta mi-am amintit de un epigraf din "Zbor in bataia sagetii", preluat de Patapievici dintr-o veche legenda necrestina. Doar ca, spre deosebire de situatia de fata, in legenda, personajul care filozofa hamletian era, paradoxal, chiar cel cu un picior in groapa. "Un om este ranit de o sageata otravita. Cei apropiati cuprinsi de disperare, aduc degraba un doctor. Insa acel lovit de sageata respinge orice ingrjire, strigand: "Nu voi lasa sa mi se smulga din trup aceasta sageata inainte de a sti cine m-a lovit, daca e un ksatriya sau un brahman, care este famila sa, daca e inalt, scund, sau de statura potrivita si din care anume tinut se trage. Nu voi lasa sa mi se scoata aceasta sageata inainte de a sti cu ce fel de arc s-a tras asupra mea, ce coarda avea arcul, ce fel de pana avea sageata si din ce material era slefuit varful sagetii." Adevarat va spun, un astfel de om ar muri inainte de a cunoaste toate aceste lucruri, care nu i-ar sluji la nimic". |
Citat:
Citat:
Citat:
Topicul asta e pentru cei care au o inima, nu pentru zeloti. Citat:
P.S. Ai bun simt si foloseste topicul pentru ce scrie acolo sus, daca nu poti, abtine-te. Sper din toata inima ca sora (nu colega, eu asa o simt) Ella sa nu ti-o ia in nume de rau, de altfel se astepta la chestii de genul asta, eu sincer nu ma gandeam ca poate fi CHIAR asa, dar tot sper sa te ierte. |
Ma gandeam poate sa mergi si la un Sfant Maslu...
|
Ei, acum sa nu mi-o luati in nume de rau, dar si pe mine m-au intrebat niste preoti carora le-am dat sa o pomeneasca pe bunica daca era ortodoxa, spovedita, impartasita, daca se ducea la biserica... pentru ca, altfel, ar fi folosit prea putin pomenirea. Ce era sa le zic (daca nu aveam raspuns afirmativ)?!
Eu cred insa ca Domnul vede si asculta rugaciunile prietenilor lui Lilith :). |
A drege busuiocu . . . !
Citat:
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 15:37:24. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.