Adriana Cluj |
30.06.2011 20:34:57 |
Citat:
În prealabil postat de konijiro
(Post 373329)
Dar disperarea si deznadejdea nu sunt cumva rezultatul actiunilor proprii, in multe cazuri?
Daca ai prins un job caldut, la Stat, pe pile, unde luai salariu dublu fata de cat ia un om mai instruit decat tine la privat (pe mai multa munca prestata), nu e vina ta daca ti-ai imaginat ca o sa mearga la nesfarsit?
|
La stat, unde lucrez si eu, nu sunt doar "salarii duble", crede-ma.
Sunt si salarii modeste. Pentru astea trebuie sa stii meserie si sa muncesti. Eventual sa dai si un concurs (pe bune) sa-l castigi si sa ti se spuna ca "stiti, e prea greu pentru o femeie, bla, bla, adica e pentru altcineva" si tu refuzi sa pleci, sa ramai si sa ti se dea ceea ce nimeni de-acolo nu a fost in stare sa faca, etc, etc, da´ de pana la urma lasi locul liber, dar tu, capoasa, sa ramai.
Acelea duble se prind intr-adevar doar cu pile, carnet de partid, sindicat, etc, indiferent ce pregatire profesionala au (de slaba calitate, de specialitate cu totul diferita de postul pe care-l ocupa). Vad asta din 1996, din ce in ce mai mult (ca in ultimii doi ani nu s-a intamplat niciodata!, pdl-ul si-a adus organizatii intregi in institutiile de stat), nici numele nu stiu sa si-l scrie, si-au luat si doctoratu´ la Spiru, si au la ifose in ei de nu mai stiu pe unde sa le scoata... Biata tara!
|