Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Biserica Romano-Catolica (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5029)
-   -   Otto von Habsburg, RIP (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=13239)

Mihnea Dragomir 20.07.2011 00:14:08

Citat:

În prealabil postat de mihaiB (Post 379481)
Dupa cate stiu eu el a inceput primul razboi mondial prin atacul asupra Serbiei? Sub conducerea lui au fost masacrati mai mult de 1 000 000 de crestini in Serbia.

In timpul atacului armatei lui Carol I asupra Romaniei au fost mai mult de 1 000 000 de mortii la noi.

Cum se face ca a intrat in Imparatia Cerului? Care sunt argumentele Teologice in favoarea lui?

Vă puteți cu ușurință documenta asupra întrebării: cine a fost împărat în timpul atacului asupra Serbiei.
De asemenea v-am dat pagina oficială a cauzei de canonizare, unde puteți afla care sunt argumentele teologice care pledează pentru canonizare din cea mai autorizată sursă: postulatorul cauzei, "avocatul lui Dumnezeu".

laurastifter 20.07.2011 02:03:43

Dumnezeu să-l odihnească în pace!

laurastifter 20.07.2011 02:09:28

Citat:

În prealabil postat de Mihnea Dragomir (Post 377222)
Sâmbăta viitoare, arhiducele va fi înmormântat în cripta familiei imperiale din Viena. Se va folosi, și de această dată, ritualul remarcabil al funeraliilor împărătești, ultima dată folosit în 1989, la înmormântarea împărătesei Zita. Ajuns, împreună cu sicriul și cortegiul funerar în fața Bisericii Capucinilor, maestrul de ceremonii va bate de trei ori în porțile închise ale bisericii. De fiecare dată, un preot capucin îi va răspunde din interiorul bisericii, deschizând poarta ultima dată. Iată dialogul care va avera loc:

(prima bătaie în ușile de bronz ale bisericii)
Călugărul capucin: "Cine dorește să intre ?"
Maestrul de ceremonii: "Otto de Austria,
Primul prinț al Coroanei Austro-ungariei,
Prinț imperial al Ungariei și Boemiei, al Dalmației, Croației, Sloveniei,
Galiției, Londomeriei și Iliriei,
Marele Duce de Toscana și Cracovia
Ducele Lothringiei, Salzburgului, Steriei, Carinthiei, Crainei și Bucovinei,
Marele Prinț al Celor Șapte Orașe,
Contele de Mahren,
Ducele Sileziei Superioare și Inferioare, Modenei, Parmei, Piacenzei și Guastallei,
de Auschwitz și Zator, de Teschen, Friali, Ragusa, Zara,
Conte de Habsburg și Tirol, de Kyburg, Gorz și Gradisca,
Prinț de Trent și Brixen, Mare Voievod al Serbiei, etc. etc."

Călugărul capucin: "Nu îl cunoaștem !"

(a doua bătaie în uși)
Călugărul capucin: "Cine este acolo ?"
Maestrul de ceremonii: "Dr. Otto von Habsburg,
Președinte și Președinte de Onoare al Uniunii Paneuropene,
Membru și Președinte al Parlamentului European,
Doctor Honoris Causa a numeroase Universități și Cetățean de Onoare în multe Societăți din Europa Centrală,
Membru în onorabile Academii și Institute,
Purtător ale celor mai înalte premii, ordine și decorații ale Statelor și Bisericii,
care i-au fost conferite ca recunoaștere a deceniilor de luptă pentru libertatea popoarelor, pentru lege și pentru dreptate !"
Călugărul capucin: "Nu îl cunoaștem !"

(a treia bătaie în uși)
Călugărul capucin: "Cine ar vrea să intre ?"
Maestrul de ceremonii: "Otto, un om muritor și păcătos !"
Călugărul capucin (deschizând biserica): "Poftim înăuntru !"

Deosebit de interesant!

Mihnea Dragomir 20.07.2011 23:07:00

Citat:

În prealabil postat de mihaiB (Post 379678)
Masacrarea crestinilor sa produs pe toata durata razboiului. Adica si in timpul domniei lui Carol.

Normal. A fost un război între popoare creștine. În ciuda eforturilor Papei și Împăratului, creștinii au continuat să se măcelărească între ei.

Sau, probabil că dv ați fi vrut ca austriecii să se lase măcelăriți ?

Citat:

Dupa capitularea romaniei el si-a extins Imperiul peste carpati.
Normal. Ceea ce numiți "capitulare" a fost un armistițiu cunoscut ca "Pacea de la București". România, stat agresor, a fost ocupată. Este în logica războiului ca, până la încheierea ostilităților, o granizoană să fie menținută ca și garanție că statul român nu va uita prevederile tratatului, ceea ce s-a întâmplat des de-a lungul istoriei.

Citat:

Totusi nu m-ati raspuns care sunt motivele canonizari lui. In limba engelze nu intelege oricine.
Ideile principale acestea sunt: în afară de miracolul mijlocit de el, Fericitul a fost beatificat deoarece: a fost un om plin de credință; un excelent soț și tată de familie; un monarh catolic; un făcător de pace; un cercetător al voii Domnului.

Adriana Cluj 21.07.2011 10:32:12

Citat:

În prealabil postat de horatiu.miron (Post 378608)
Chestiile astea nobiliare trezesc in mine mania proletara.

Iertare, iertare, iertare, dar parca si mie, nu chiar manie, dar....... un picut de smerenie nu ar strica...caci asa cum zice Miha-Anca: "Oricum in fata mortii suntem toti egali, indiferent ce rang am avut"

Adriana Cluj 25.07.2011 08:47:22

Citat:

În prealabil postat de mihaiB (Post 380410)
Eu sunt ateist.

Eu nu..... altele sunt convingerile si crezul meu, atat cat ma tin putinele puteri.
Aici altul era subiectul: smerenia.

Ora este GMT +3. Ora este acum 00:21:06.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.