Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Botezul (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5017)
-   -   Trecerea de la catolici la ortodoxi (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=13252)

AlinB 14.07.2011 22:23:31

Pana la urma sotul este de acord?

florentina26luca 14.07.2011 22:51:49

Din cate mi-a povestit(prietena) nu este de acord,insa avem incredere in Dumnezeu...

Mihnea Dragomir 14.07.2011 22:57:03

Citat:

În prealabil postat de florentina26luca (Post 377619)
Din cate mi-a povestit(prietena) nu este de acord,insa avem incredere in Dumnezeu...

Hehehe ! Atunci, aici este vorba despre: cum să împărțim blana ursului din pădure.

Lilith23 14.07.2011 23:44:41

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 375360)
Daca e moft, e conflict cu disciplina bisericeasca.

Alin, eu nu cred ca asta e un moft. Am vazut preoti care scufunda copiii aia ca pe niste pui de animale pe care vrea sa'i inece in rau [cum se mai practica pe la noi, din pacate]. Mi se pare ceva crud si inutil sa chinui un bebelas in halu' ala. Ca e stropit sau scufundat... simbolul e acelasi.

AlinB 14.07.2011 23:57:48

Daca un chirurg te taie stramb, nu inseamna ca este chirurgia o idee proasta si tratamentul medical trebuie sa se opreasca la pastila..

AlinB 15.07.2011 00:00:41

Citat:

Din cate mi-a povestit(prietena) nu este de acord

Aiurea rau, se risca ditamai scandalul.
N-ar fi mai bine sa fie lamurit respectivul ce si cum cu credinta ortodoxa si sa vina si el si copii la ea?

Cand s-a casatorit cu el nu stia ca e catolic?
Acum face din asta motiv de scandal in casa?

Pana la urma "cunoscatorul" ce verdict a dat? Rebotezati sau doar mirungere?
Sotul ce ar trebui sa faca dupa?
Sa ia copiii si sa-i re-re-reboteze la catolici?
Si tot asa?

Mai bine s-ar ingriji de chestiunea casatoriei, ca din ce ai spus sunt casatoriti doar civil, deci dara binecuvantarea lui Dumnezeu, deci practic traiesc in concubinaj.

Sau cauta prilej de divort acum?

Citat:

insa avem incredere in Dumnezeu...
Rau obicei sa arunci in carca lui Dumnezeu orice nastrusnicie care iti trece prin cap.
Are respectiva duhovnic? S-a sfatuit cu el? A primit binecuvantare pentru asa ceva?

korinna 15.07.2011 00:28:47

Citat:

Daca sotul nu este de acord, decat sa se piarda pacea in casa mai bine cauta sa traiasca ea ortodox si sa fie prezenta in biserica trup si suflet. Rugaciuni neincetate la Domnul, Maica Domnului si la toti sfintii pentru ca intreaga familie sa traiasca ortodox. Cereti singura pocanie la duhovnic pentru pacate si pentru inceput bun si de pocainta vietii dumneavoastra. Toate lucrurile bune cer jertfa in viata asta. Trebuie sa ne consumam ceara k sa se faca lumina. :)
Domnul se va milostivi. :)

PS: am citit o poveste asemanatoare cu un sot catolic care s-a intors la ortodoxie prin rugaciunile sotiei ortodoxe... nu erau nici ei cununati in biserica, dar Domnul a dat, S-a milostivit. Mare este Domnul, mult milostiv si iubitor de oameni!
Doamne-ajuta!

Iannis22 15.07.2011 11:50:09

buna

are nevoie de nasi,pt a marturisi noua credinta! Pt k cei dintai au martusit credinta catolica! Cei d acum marturisesc noua si dreapta credinta,ortodoxia!iar nasii trebuie sa fie ortodocsi in mod obligatoriu!Doamne ajuta!

Iannis22 15.07.2011 11:55:12

si nu trebuie re-botezati!ci doar sa primeasca Mirungerea si apoi Impartasania! Si sa marturiseask inainte,nasii Crezul Ortodox

florentina26luca 15.07.2011 11:59:34

Citat:

În prealabil postat de korinna (Post 377662)
Daca sotul nu este de acord, decat sa se piarda pacea in casa mai bine cauta sa traiasca ea ortodox si sa fie prezenta in biserica trup si suflet. Rugaciuni neincetate la Domnul, Maica Domnului si la toti sfintii pentru ca intreaga familie sa traiasca ortodox. Cereti singura pocanie la duhovnic pentru pacate si pentru inceput bun si de pocainta vietii dumneavoastra. Toate lucrurile bune cer jertfa in viata asta. Trebuie sa ne consumam ceara k sa se faca lumina. :)
Domnul se va milostivi. :)

PS: am citit o poveste asemanatoare cu un sot catolic care s-a intors la ortodoxie prin rugaciunile sotiei ortodoxe... nu erau nici ei cununati in biserica, dar Domnul a dat, S-a milostivit. Mare este Domnul, mult milostiv si iubitor de oameni!
Doamne-ajuta!

Corect spus,aceasta este calea pe care trebuie sa o urmeze.Tot ce-i cu neputinta la om e cu putinta la Bunul Dumnezeu.

Ora este GMT +3. Ora este acum 22:43:50.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.