Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   O intrebare (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=13264)

tara tara vrem ostas 08.07.2011 21:42:59

Citat:

În prealabil postat de Dreamm (Post 375770)
Pai parintele Duhovnic nu la vazut de mult de aia m-a intrebat iar eu am spus ceea ce stiu, adica adevarul pe care il stiam alceva nu am putut sa fac.

puteai sa zici, nu zic... spune acum numele duhonicului si parohia unde activeaza.

N.Priceputu 08.07.2011 21:45:53

Citat:

În prealabil postat de tara tara vrem ostas (Post 375775)
puteai sa zici, nu zic... spune acum numele duhonicului si parohia unde activeaza.

Cred că astea sunt niște informații personale; nu trebuie să ceri să le facă publice

Dreamm 08.07.2011 21:45:54

Citat:

În prealabil postat de tara tara vrem ostas (Post 375771)
mi se pare josnic ca lucrul acesta s-a petrecut la spovedanie...

Nu sa petrecut la spovedanie, pur si simplu eram cu el si mi-a dat aceasta intrebare.
Adica cred ca m-am lamurit depinde cum o spui, cu ce intentie si daca ai rautate in inima.
Cred ca si la judecata cind esti intrebat de judecator esti obligat sa spui adevarul, la fel e si cu Preotul.

N.Priceputu 08.07.2011 21:51:27

Citat:

În prealabil postat de tara tara vrem ostas (Post 375768)
a-ti pacatuit amandoi... treaba duhonicului nu e barfa...

A bârfi înseamnă a vorbi de rău pe cineva, în lipsa lui. În cazul ăsta nu a fost vorbire de rău. E normal ca duhovnicul să se intereseze de fiii lui duhovnicești. Iar tu, fiind întrebat, nu puteai să răspunzi altceva. Păcat ar fi fost să-l minți.

Dreamm 08.07.2011 21:53:07

Citat:

În prealabil postat de N.Priceputu (Post 375780)
A bârfi înseamnă a vorbi de rău pe cineva, în lipsa lui. În cazul ăsta nu a fost vorbire de rău. E normal ca duhovnicul să se intereseze de fiii lui duhovnicești. Iar tu, fiind întrebat, nu puteai să răspunzi altceva. Păcat ar fi fost să-l minți.

Mersi pentru ajutor voi sti pe viitor

tara tara vrem ostas 08.07.2011 21:55:41

e clar ca daca ai simtit ca ceva nu e bine(in constiinta ta) inseamna ca nu a fost in regula... asta e subiect de barfa.. barfa nu inseamna a vorbi de rau, ci a vorbi pe cineva in absenta lui... daca era asa de preocupat duhovnicul avand in vedere ca il si stia pe cel cu pricina trebuia sa mearga sa il cerceteze el insusi, nu sa barfeasca ca o tzatza.

Mihai36 08.07.2011 21:57:10

Pai poate nu era la spovedanie si poate nu era birfa ci pur si simplu trebua trecut la ..dosar.

N.Priceputu 08.07.2011 22:00:09

Citat:

În prealabil postat de tara tara vrem ostas (Post 375783)
barfa nu inseamna a vorbi de rau, ci a vorbi pe cineva in absenta lui...

DEX - bârfă

tara tara vrem ostas 08.07.2011 22:08:26

Citat:

În prealabil postat de N.Priceputu (Post 375787)
DEX - bârfă

A BÂRFI a cleveti, a duce poșta, a mânca rahat, a trâmbița, a vorbi pe la spate (pe cineva).

apropos cred ca duhovnicul a intrebat asta cu gand rau, cu gand denigrator, intrebarea lui fiind o asteptare a confirmarilor sale ca "nu poate, nu e in stare, nu are stofa"...

uite ba cum judec, ar trebui sa-mi ridicati statuie!

Adriana Cluj 08.07.2011 22:47:55

In afara subiectului, dar raspundeti va rog, care stiti

Cine imi poate spune unde este Manastirea Radu Voda? Cum ajung acolo, tinand seama ca vin de la Constanta si merg spre Cluj.

Imi dati o ruta usoara? Fara prea mult intrat prin Bucuresti...

Maine dimineata plecam la drum.
Multumesc.

Ora este GMT +3. Ora este acum 01:09:22.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.