Simt o nota usor persiflatoare in intrebarile dumneavoastra, insa hai ca am va raspund.
Citat:
În prealabil postat de zaharia_2009
(Post 381440)
Imi place clubul vostru si regulile dupa care judecati .
- este oare indecent in mod normal sa port eu barbat o naframa rosie pe cap ca sa ma feresc de soarele torid si de prostia atit de molipsitoare (adica sa nu fiu deocheat...intelegeti voi !) ?
|
Nu e indecent, insa poate fi ridicol, depinde ce varsta aveti si modalitatea de prindere a baticului. Cat priveste "deochiul", acesta intra in categoria "superstitii" , o prostie de care trebuie sa va debarasati.
Citat:
este indecent sa port droduri prin buza inferioara , prin nas si suruburi cu piulite prin sprincene ? este indecent sa port la glezna dreapta sau stinga (in raport de mesajul care voiesc sa il transmit) un lantisor de aur bine asortat la talia mea ?
|
Crestinismul pune in primul rand accentul pe "impodobirea sufletului", insa ar trebui ca in vestimentatie si accesorii sa dati dovada de masura, deci fara excentricitati, care sa depaseasca limitele decentei si de asemenea sa nu va efeminati excesiv, caci veti intra in categoria
"uraciune inaintea Domnului" (Deuteronomul 22:5). Nu uitati ca Biserica nu e un loc public obisnuit, ci „Casa Domnului”, tinuta exprima in mod tainic modul de comuniune cu Dumnezeu , deci in primul rand dumneavoastra trebuie sa va intrebati:
„sunt decent imbracat” ? Pentru Biserica mie mi se pare o tinuta excentrica, insa daca intrati cu inima deschisa, smerita si pregatita pentru cercetarea divina, fiinta umana se metamorfozeaza, iar chipul vi se lumineaza, deci acele "accesorii" s-ar putea estompa in ochii celui care va priveste. Atitudinea si participarea dumneavoastra conteaza inaintea lui Dumnezeu.
Ca o parere strict personala ,singurele accesorii pe care ar trebui sa le poarte un barbat sunt ceasul (si acela sa aiba curea din piele, nu metalica) si verigheta (daca e cazul). Cel putin acesta e lookul care-mi place mie, piercingurile barbatesti mi se par... hmmm inestetice. Daca e rocker si
"moare fara tatuaj", hai ca accept si accesoriul 3 (suplimentar)- tatuajul, cu conditia sa fie unul mare, expresiv si nu 10 mici raspandite haotic pe tot corpul ,acelea-s dezgustatoare:)
Citat:
este oare indecent ca atunci cind imi fac canonul sa nu vreau sa le scot pe toate acestea ... pai ce, in caestea consta credinta mea
|
V-am explicat anterior ca tinuta nu e adecvata pentru Biserica, iar daca considerati ca nu puteti sa intrati in starea de rugaciune, daca nu va puteti concentra din cauza privirilor atintite asupra dumneavoastra si susotelilor din strana, vi le scoateti.
Citat:
Andy00 Pentru un barbat chiar nu vad a fi rusine, dar pentru o femeie poate fi, atragand privirea celor din jur aducand odata cu aceasta ispitirea si ranirea inimii.
|
De ce e rusine pentru femeie si pentru barbat nu? femeia e de vina pentru ca barbatii nu-si pot stapanii hormonii , nu-si educa autocontrolul si se simt ispititi, in timp ce ea isi vede de "slujba", ca doar de aceea a mers la Biserica? O femeie nu poate fi si ea la randul ei ispitita? daca dl. Zaharia renunta la bratara de picior si piercingul in nas, poate le "da gata" pe jumatate din enoriase cu aparitia lui fulminanta:) e o rusine pentru el sau pentru femei?