Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Intrebari utilizatori (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5063)
-   -   Durerea sufletului meu in pragul apoplexiei! (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=13556)

glykys 12.08.2011 21:44:08

Intra in prima biserica pe care o vezi cu ochii si asaza-te in fata icoanei Maicii Domnului si cere-i ajutorul! Daca esti acasa, citeste-i paraclisul: http://saraca.orthodoxphotos.com/aca...i_Domnului.htm.
Neaprat spovedanie generala si maslu! Esti din Bucuresti? (ca sa stim daca iti recomandam preoti / biserici din acest oras).

Carmen FUNIERU 12.08.2011 22:58:30

Citat:

În prealabil postat de morgoth78 (Post 388560)
Stie careva in Bucuresti un preot bun,care sa stie sa asculte o spovedanie pana la capat si care sa dea un canon bun? depresia nu e de natura patologica,niciodata nu am fost asa si nimeni din familia mea nu a avut aceasta "boala",eu am intrat in ea si nu imi pot da seama ce s-a intamplat! iau xanax,dar asta nu imi poate imbunatatii golul din suflet! va multumesc din suflet pentru sfaturi!Bunul Dumnezeu sa va ajute si sa va fereasca de cel rau! Doamne ajuta!

Exemple sunt mai multe. Poți căuta un preot de la Mânăstirea Radu Vodă.

Nectarie Nicolae 13.08.2011 12:26:37

Legat de Duhovnic

Draga noastra,

Din ceea ce scri lucrurile sunt deja avansate si nu mai ai timp de pierdut. Ca una ce am trecut nu odata prin ceea ce treci tu pot sa-ti spun vorbele Sf. Siluan Athonitul: Tine mintea in iad si nu deznadajdui. Iti recomand scrierile acestui mare sfant, atunci cand sufletul si mintea ta le va putea parcurge.
Si acum sa le luam pe randš:
1. ai nevoie de duhovnic mai mult decat de aer. Daca esti din Bucuresti iti recomand Manastirea Radu Voda si pe Parintele Gavril( nu stiu daca nu s-a mutat de acolo la o alta manastiredin Giulesti-asta avea in plan ultima oara -pot sa-ti dau numarul de telefon al Sfintiei sale). Oricum, va recomand sa-l contactati pentru ca are f multa rabdare si experienta in lupta cu bolile si stiu multa lume salvata de Dumnezeu cu ajutorul parintelui.tre Hristos si veti dobandi puterea de a lupta cu raul din dumneavoastra fara Xanax. Spovediti-va f des, de fapt parintele Gavril va va cere acest lucru. Cumparativa carti despre spovedanie si invatati cum sa va spovediti corect-asta va va ajuta sa va cunoasteti, sa va priviti si va studiati sinele la microscop pt a afla masua adevarata a caderii dumneavoastra pentru a putea dobandi cu adevarat pocainta sincera in fata Creatorului. Asfel, veti gasi deumul de intoarcere c De asemenea, va rog sa mergeti miercuri si vineri la Sf. Maslu savarsit la Sf Manastire Radu Voda. Nu va puteti imagina ce trairi puteti avea. Stati la Rugaciune langa racla Sf Nectarie, miruitiva cu uleiul de la cadela Sfantului in fiecare zi, cititi acatistul si nu lipsiti NICIODATA duminica de la Sf Liturghie.
Acestea sunt primele lucruri obligatorii de infaptuit.

ce nu va recomand in acest moment, desi e greu de acceptat de catre unii: nu va recomand tratament psihiatric, xanax si altele, singurul care va mai poate ajuta acum alaturi de duhovnic este un psihoterapeut ortodox, inhuhovnicit, ceea ce este greu de gasit, care v-ar putea ajuta in lupta cu anxietatea si atacurile de panica.
Dar daca va tineti de haina pairntelui Gavril aici si de cea a Sfantului Nectarie acolo Sus, veti invata din nou sa mergeti singura in picioare, pe drumul adevarat de data aceasta!
Fiti cu nadejde, cu Hristos veti birui! Au biruit atatia, in situatii mai rele ca si dvs, va asigur de asta!
Va imbratisez cu toata dragostea si ma rog pt dvs. Poate ne spuneti prenumele dvs.

Ma puteti contacta la adresa gentiana@yahoo.com

Nectarie Nicolae 13.08.2011 12:35:53

iertare pentru greseli

Imi cer scuze pentru multele greseli de scriere, ar fi rebuit sa recitesc inainte de postare. Va rog sa ma iertati. De asemenea, v-am scris gresit adresa de e-mail, corect este gentiana11@yahoo.com.

Ma rog pentru intarirea dumneavoastra in credinta si rabdare.
Maica Domnului sa va ocroteasca sub Sfantul Sau Acoperamant!

gdf-fdc 13.08.2011 12:57:16

Citat:

În prealabil postat de morgoth78 (Post 388419)
De cativa ani buni am intrat intr-o depresie pe care nu am bagato in seama,cu timpul ea s-a accentuat,am ajuns sa ma urasc,sa nu dau 3 parale pe mine!Nu stiu cati dintre voi care cititi stiti sau ati trecut prin chinul asta,parca ar fii un blestem,Doamne iarta-ma! insa nu mai suport,disperarea e un cuvant de alintare,nu pot sa va pot spune in cuvinte ce as simtii,colac peste pupuza cu durerea sufleteasca vin si atacurile de panica,o frica nejustificata. o lupta interioara,trup suflet si factori externi! din cauza acestei depresii mi-am pierdut serviciul,si eram chiar unul dintre cei mai buni pe meseria mea! Rugaminte pentru cei ce pot sa imi ofere un sfat,o indrumare catre cineva,rog din suflet si cer ajutor din tot sufletul meu,ajutati-ma,mi se sfasie sufletul si-n acelasi timp mor incetul cu incetul si nu gasesc un loc de refugiu,de alinare! am ajuns la capatul puterilor,nu mai pot traii mult in aceasta suferinta! rog,ajutati-ma va rog!

cat mai grabnic spovedanie sincera din copilarie in prezent fara a ascunde nimic.iar pt starea de frica si atac de panica mergi la orice biserica sa-ti citeasca preotul de acolo rugaciunea pt frica

morgoth78 15.08.2011 17:47:54

Citat:

În prealabil postat de nectarie nicolae (Post 388779)
imi cer scuze pentru multele greseli de scriere, ar fi rebuit sa recitesc inainte de postare. Va rog sa ma iertati. De asemenea, v-am scris gresit adresa de e-mail, corect este gentiana11@yahoo.com.

Ma rog pentru intarirea dumneavoastra in credinta si rabdare.
Maica domnului sa va ocroteasca sub sfantul sau acoperamant!

amandoua adrese de e:mail sunt incorecte. Vreau nr.de tel a parintelui ,sunt din bucuresti.

morgoth78 15.08.2011 17:49:04

[quote=Nectarie Nicolae;388779]Imi cer scuze pentru multele greseli de scriere, ar fi rebuit sa recitesc inainte de postare. Va rog sa ma iertati. De asemenea, v-am scris gresit adresa de e-mail, corect este gentiana11@yahoo.com.

ADRESA DE E-MAIL ESTE MORGOTH2007@YAHOO.CO.UK SAU ID DE MESS:MORGOTH2007

Sara I 16.08.2011 16:27:09

Draga Morgoth78,

Daca eliminam cauze medicale(ceva substanta din creier este intr-o masura mai mica decat normal), sau cauze psihologice, circumstantiale(ai pierdut pe cineva drag, sunt schimbari majore in viata ta..etc)..depresia...asa cum o descrii tu, poate sa fie cauzata de un blestem. Nu neaparat ca te-a blestemat cineva..desi este o posibilitate..ci ma refer acum la blesteme de moarte, cum le zice..care pot fi peste vietile noastre..din cauza ca noi insine...sau ceva stramosi...pana la a 4-a generatie..am facut anumite pacate...de genul...crima..ucidere..avort..vrajitorie..idolatr ie(inchinare la dumnezei falsi)...etc..Una din problemele cu pacatul...este ca scoate vietile noastre de sub protectia lui Dumnezeu...si permite...accesul unor influente demonice...care ne duc la chinuri si agonii de nedescris.

Dumnezeu te iubeste, Morgoth78. Pe tine, persoana reala..care ai scris aceste randuri..sub acest nume..si te vede..si te cunoaste..pana in adancul fiintei tale. Te iubeste.. Indescriptibil de mult.Cum nimeni n-a putut si nu va putea vreodata. Atunci de ce suferi? De ce ti-a atat de groaznic de greu? De ce nu-ti da un semn, de ce nu intervine in viata ta?

Intervine, si a intervenit..si cred va fi o zi cand vei vedea...si vei intelege..modul in care El intervine..si dragostea Lui..prin lumina si intelegerea data de Duhul Sfant...

Vezi tu, daca depresia de care suferi are cauze medicale, sau psihologice..se poate ameliora..dar daca sunt cauze de natura spirituala/duhovniceasca..nu te poate scapa nimeni, cu exceptia lui Isus Hristos. Exista. E real. Chiar este Fiul lui Dumnezeu. A fost rastignit, dar a inviat..Cu adevarat. Si este viu. Lui sa te rogi, si Lui sa-i ceri ajutor. El este acela care a biruit toata puterea draceasca, si o biruie incontinuu de atunci,si astazi..si in mine, si in tine..si in orice om care-i cere ajutorul, si alege sa se increada in El.

Poate ca nici nu crezi..in El...ca exista, ca e o Persoana Reala, ca te iubeste, ca ii pasa de tine, ca i-a pasat pana acolo incat sa moara pentru tine,ca vrea sa te ajute..ca poate sa te ajute...dar e okay sa incepi si de acolo, prin care sa vorbesti cu El...si sa-i spui Lui ce simti, prin ce treci...oricum, e clar ca El crede in tine, pentru ca tu esti inca in viata, indiferent prin ce circumstante ai trecut si inca treci...tu esti in viata..si..cauti ajutorul Lui..si cred ca nu va intarzia..

Ma rog ca Duhul Sfant, Duhul Adevarului, sa te indrepte catre acel om/oameni...frati crestini, duhovnici..acele persoane...prin care tu sa poti vedea..si intelege,
si primi nemijlocit ajutor real...din partea Domnului si Mantuitorului nostru Isus Hristos, si sa te puna pe calea mantuirii...

Miluieste-ne pe noi, Doamne, si pe sora noastra...scotand-o pe ea cu mana tare si cu brat intins din noaptea dureroasa a sufletului ei..caci Tu Doamne, Isuse Hristoase, esti Acela care ai biruinta asupra diavolului, si mortii, si intunericului...si pacatului...dupa mare mila si dragostea Ta..si ne du pe noi la ape de odihna...si ne aseaza vietile si pasii...pe cai placute ochilor Tai...randuindu-ne spre mantuire...Amin

crestinOrtodoxa 18.08.2011 05:55:39

Citat:

În prealabil postat de morgoth78 (Post 388419)
De cativa ani buni am intrat intr-o depresie .................................................. ...............

Am trait cu asa ceva in jur de 10 ani. Doar spovedania e solutia, schimba tot.

Degeaba te indopi cu xanax,prozac,orfiril sau ce alte tampenii or mai fi p-acolo... te ametesc de nu mai stii ce-i cu tine si asta-i tot, nu vindeca nimic. Du-te sa te spovedesti.

EmaSimona 18.08.2011 16:26:28

Doamne ajuta!

Depresia apare când sufletul se depărtează de Dumnezeu, spovedește-te, mergi la biserică, străduiește-te să asculți de Dumnezeu și treptat se va ameliora durerea.

Dragul meu, nu deznădăjdui, uită toate evenimentele negative, oprește timpul, observă frumusețea din jurul tău, florile colorate, lumina soarelui, deschide ochii spre frumusețea din exterior, pe care adesea nu o vedem din cauza tristeții care ne orbește, nu vedem lumea superbă dăruită de Dumnezeu. Aruncă tot ce este rău în oceanul uitării (fără să alegi a păstra ceva). Fericirea vine din noi și de la Dumnezeu, din felul cum percem ceea ce ni se întâmplă, nu din noroc, nu din lipsa necazurilor. De fapt necazul este mai mult o iluzie.
Nu ai niciun motiv să te urăști, ești o persoană specială, sinceră, sensibilă, iar cine te cunoaște ar putea face o listă foarte lungă cu calitățile tale.

http://img10.glitterfy.com/graphics/63/tenderheart.gif

Ora este GMT +3. Ora este acum 08:53:39.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.