![]() |
Citat:
|
Citat:
Esti dezinformata. Cifra de 8% reprezinta 8% din impozit, nu 8% din salar, si se iau din impozitul acelora care se declara ca apartenenti al religiei , nu la toti salariatii. |
Citat:
|
Citat:
|
Care e sursa celor afirmate de tine, pe ce te bazezi? eu stiu ca impozitul se percepe de la toti.
p.s din partea mea faca ce or vrea :) insa oamenii care nu vor da acel impozit, nu vor beneficia de serviciile religioase: botez,nunta,inmormantare, cum e normal, din moment ce se delimiteaza de Biserica. |
Wikipedia si un roman care lucreaza acolo .
Scrii church tax germany in google si te lamuresti repede. |
Biserica trebuie separata de Stat si Statul de Biserica, pentru ca intr-un Stat unde Biserica e finantata de catre acesta, cea din urma isi pierde independenta si devine un agent electoral pentru Stat, asa ca ideea finantarii Bisericii de catre proprii credinciosi nu este o idee rea, in Romania la ora actuala salariile clerului sunt finantate in parte de stat, la parohiile mari contributia statului este undeva la 40% iar la cele mici care nu-si pot permite salarizarea preotului contributia statului urca la 80%
|
Ioanna și cocacoc: În Germania 8% din impozitul pe venit pleacă către o biserică dacă plătitorul de impozit dorește asta. Dacă nu dorește să-i dea la biserică, procentul respectiv pleacă oricum spre ong-uri cu activități sociale sau inițiative ale statului cu același specific.
|
Citat:
|
N-am cautat dar 8% din venituri mi se pare prea mult, nu cred ca exista asa ceva.
Adica la noi impozitul este 16%, inca 50% doar pentru asta? E absurd. Poate 8% din cei 16%, asta da. Este si la noi cu 2% din cei 16% si cred ca formula asta este cea mai buna pentru ca poti sa specifici EXACT unde vrei sa ajunga banii, Statul nu retine nimic din acea suma, doar ca procentul nu e cine stie ce.. Suma ar putea creste de ex. la 8% si Statul sa nu mai finanteze direct cultele ci sa fie finantate de credinciosi, cu cei 8%, tot banii aia ar fi doar ca fiecare individ ar avea mai mult control asupra locului unde ajung banii. Un credincios ar putea alege de ex. sa finanteze o lucrare caritabila din Biserica cum e cea de la Valea Plopului in loc sa finanteze o catedrala supermoderna si ultracostisitoare.. Biserica ar organiza campanii de auto-finantare cu cei 8% si ar cauta mijloace prin care oamenii sa constientizeze rolul lor in Biserica. Ar fi si un impuls pozitiv pentru o anumita parte din BOR pentru ca ar sti exact cati credinciosi are si ar lucra la sporirea lor, in loc doar sa profite de pe urma celor care sunt o prezenta mai mult in statisticile INS decat in Biserica. |
Ora este GMT +3. Ora este acum 08:49:11. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.