Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Adevarata credinta (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=1407)

cozia 19.02.2007 21:30:37

Citat:

În prealabil postat de Alexandr_Bazil
cozia...cum iti definesti onoarea? Trebuie sa trecem de punctul asta inainte sa continuam discutia

Sa nu reactionezi la insulte, la provocari, sa le identifici la timp inainte de a reactiona mecanic, asa tii minia in control , iar onoarea se tine coada de aceste lucruri.

Spuneau niste calugari ca trebuie sa fi cu un pas inaintea miniei si sa impingi inapoi pe git sarpele inflacarat care se ridica din interior prin care in mod mecanic(deci nu mai esti uman, devi o masina) reactionezi cu violenta.

Adrenalina , pe de alta parte trebuie dramuita cu atentie si folosita numai in cazuri de alerta si cazuri extreme de supravietuire nu irosita pe ride-uri la Disneyland

Juli 19.02.2007 21:43:07

Parerea mea, ca cei ce vad crestinismul la nivelul babelor barfitoare din biserici nu sunt mai evoluati spiritual decat acestea...
N-are nici o legatura cu inteligenta.

ancah 20.02.2007 04:02:45

Citat Agatha: "Poate nu toti suntem de acord cu ceea ce crede celalalt"

Vezi, tocmai asta e frumusetea credintei ortodoxe, ca este unitara. Indiferent cu ce ortodox vorbesti, ca e din Romania, din Canada sau Australia, toti vorbesc la unison si se inteleg intre ei, caci avem aceeasi credinta.

Numai cine nu este ortodox are probleme de intelege a aceastei unitati.
Uite sa-ti dau un exemplu: toata lumea stie ca 1+1 = 2
Cam ce trebuie sa zicem celui care afirma ca unu plus unu fac 7 sau 15 sau 70 sau 113 etc. Ortodoxul isi stie lectia, macar cea elementara si a invatat cel putin respectul pentru Dumnezeu, pentru biserica si pentru credinta ortodoxa.
Credinta o ai in suflet. Cand vine cineva si da in credinta ta, nu iti rupe o mana, nu iti rupe un picior, nici nu-ti face cucui, te loveste in suflet.De aceea e de dorit, ca cei care au alte convingeri, sa inceteze a ne lovi in ce avem mai de pret, credinta din suflet.

Juli 20.02.2007 08:51:51

Citat:

În prealabil postat de Juli
Parerea mea, ca cei ce vad crestinismul la nivelul babelor barfitoare din biserici nu sunt mai evoluati spiritual decat acestea...
N-are nici o legatura cu inteligenta.

Imi cer iertare...
Spunand asta nu sunt mai sus de babele mentionate (cu exceptiea ca nu barfesc, cel putin in biserica).
Doamne ajuta!

paraschevaiasi 20.02.2007 15:40:17

Ce ste adevarata credinta? pt mine inseamna a cauta din tot sufletul sa traiesc in curatie si sa am o viata ordonata cu Dumnezeu, sa nu-mi fie teama de moarte ca daca mor acum ma duc in iad. Pt mine Dumnezeu inaseamna totul. Cu voia lui Dumnezeu am primit un sot bun si 3 copii frumosi, sanatosi si iubitori de Biserica. In tot ce fac imi e gandul la Dumnezeu si incerc prin trairea mea sa-i fac si pe ceilalti sa-si doreasca sa traiasca cu Dumnezeu in adevaratul sens al cuvantului. As putea vb multe despre Credinta in Dumnezeu si sa-i indemn pe oameni dar daca viata mea nu vorbeste despre aceasta traire nu am nicio valoare. Iubesc oamenii imi place sa vb cu ei depre vietile Sfintilor...
Adevarata credinta este aceea de a trai conform canoanelor bisericii cat pot de bine. Sa nu-i judec pe cei care nu pot pricepe Ortodoxia in adevarata ei valoare.

Annamarria 20.02.2007 16:52:21

Am o intrebare pentru voi cei care scrieti aici: ati citit vreodata Evangheliile singuri, cu ochii vostri? Nu intreb daca si credeti ca sunt adevarate sau ca sunt inventie, fictiune: vreau numai sa stiu daca le-ati citit ( dar voi singuri, fara sa fiti obligati). Va rog frumos sa-mi raspundeti, pentru ca ma va ajuta sa inteleg ceva.

paraschevaiasi 20.02.2007 17:02:47

Citat:

În prealabil postat de Annamarria
Am o intrebare pentru voi cei care scrieti aici: ati citit vreodata Evangheliile singuri, cu ochii vostri? Nu intreb daca si credeti ca sunt adevarate sau ca sunt inventie, fictiune: vreau numai sa stiu daca le-ati citit ( dar voi singuri, fara sa fiti obligati). Va rog frumos sa-mi raspundeti, pentru ca ma va ajuta sa inteleg ceva.

eu am citit Vechiul Testament cateva capitole iar Noul Testament l-am citit de 2 ori iar anul trecut am inceput sa-l citesc iar.

20.02.2007 17:22:16

Citat:

În prealabil postat de ancah
Citat Agatha: "Poate nu toti suntem de acord cu ceea ce crede celalalt"

Vezi, tocmai asta e frumusetea credintei ortodoxe, ca este unitara. Indiferent cu ce ortodox vorbesti, ca e din Romania, din Canada sau Australia, toti vorbesc la unison si se inteleg intre ei, caci avem aceeasi credinta.

Numai cine nu este ortodox are probleme de intelege a aceastei unitati.
Uite sa-ti dau un exemplu: toata lumea stie ca 1+1 = 2
Cam ce trebuie sa zicem celui care afirma ca unu plus unu fac 7 sau 15 sau 70 sau 113 etc. Ortodoxul isi stie lectia, macar cea elementara si a invatat cel putin respectul pentru Dumnezeu, pentru biserica si pentru credinta ortodoxa.
Credinta o ai in suflet. Cand vine cineva si da in credinta ta, nu iti rupe o mana, nu iti rupe un picior, nici nu-ti face cucui, te loveste in suflet.De aceea e de dorit, ca cei care au alte convingeri, sa inceteze a ne lovi in ce avem mai de pret, credinta din suflet.

Foarte frumos spus:)

cozia 20.02.2007 17:32:57

Le-am citit, le-am recitit si recitit, si recitit(citeodata pasaje)........si de fiecare data vad ceva nou.

mirelat 21.02.2007 04:26:06

Citat:

În prealabil postat de Annamarria

:) Ce intrebare e asta, iubito ?:dozingoff:

Nimeni nu cred ca citeste Biblia fiindca e obligat. Eu cel putin n-am citit-o din obligatie...

Ora este GMT +3. Ora este acum 18:03:05.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.