Scotland The Brave |
02.01.2012 23:26:09 |
Citat:
În prealabil postat de Lucian008
(Post 419676)
Fara sa am cunostinte in ceea ce priveste cele sustinute de dvs tot nu reiese absolut deloc ca Avraam ar fi stramosul dupa trup al tuturor popoarelor si cu atat mai putin ca sotiile lui (care au fost doua nu trei) sunt urmasele celor 3 fii ai lui Noe.
|
Pai asta este si ideea lui Pavel,daca veti citi respectivele pasaje biblice cu atentie. Nu descendenta fizica este cea importanta,ci cea spirituala.Din punct de vedere spiritual este stramos al nostru prin Credinta,Pavel foloseste acesta,sa zicem extrapolare,ca sa poata introduce neamurile in discutie,acestea acceptand prin credinta promisiunile la fel ca si Avraam.Il foloseste drept model universal sa spunem,care justifica extrapolarea.Altfel,strict dupa ,,trup",Avraam fiind al evreilor,eram terminati,ca si neamuri,dpdv al logicii lui Pavel pt ca totul s-ar fi rezumat strict la evrei.Ideea este exemplificata prin introducerea lui Avraam in ,,Galeria Eroilor Credintei"(am citit undeva si mi-a placut acesta metafora) din Evrei 11,alaturi de Noe.
S-ar putea sa ma exprim mult prea alambicat,este o marca inregistrata:) a mea dar daca veti verifica si dvs,din alte surse,ideea probabil ca va fi mult mai clara.
|