Lucian008 |
28.02.2012 23:11:11 |
Citat:
În prealabil postat de acvilla77
(Post 432221)
Tatal nu l-a parasit,nu poate fi conceput asa ceva;in momentul in care Hristos a intrebat de ce l-a parasit,intrase l-a inaintare trupul,pentru ca el nu rascumpara cu Dumnezeirea,ca nu Dumnezeirea era decazuta,ci <firea>(nu stiu daca este prea bun termenul dar altul nu am gasit) omului,si el cu (prin)firea omului a rascumparat pe om,de aceea la acele cuvinte el era (in momentul rascumpararii,fapt pentru care s-a adresat ca om.acest lucru este cunoscut,ca omul este parasit la caderea in pacat ,iar Hristos avea ca povara pacatul omului si fireste era parasit de Dumnezeu,nu de Tatal,aceasta aratand ca traia si suferea si ca om.
|
Incep prin a imi cere scuze pentru ca nu cumva sa creada cineva ca atunci cand imi exprim o parere diferita atacul este personal.
Gresiti in ceea ce spuneti. De accea am spus si in postarea anterioara ca atunci cand explicam invataturi ale Bisericii sau texte din Sfanta Scriptura ptrbuie sa fim foarte atenti ca nu cumva astfel sa atingem insasi invatatura Bisericii.
Citat:
(Post 432221)
ci <firea>(nu stiu daca este prea bun termenul dar altul nu am gasit) omului,si el cu (prin)firea omului a rascumparat pe om
|
Gresit. Din doua motive:
1. Invatatura Bisericii spune ca Hristos are doua firi, cea dumnezeiasca si cea umana, dar ele sunt nedespartite. Deci nu putem spune ca firea umana a rascumparat omenirea pentru ca cele doua firii nu erau separate.
2. Daca firea umana ar fi rascumparat omenirea nu mai era nevoie sa se intrupeze Dumnezeu
Citat:
(Post 432221)
in momentul rascumpararii,fapt pentru care s-a adresat ca om
|
Repet: Hristos este Hristos, Unul singur, si nu a avut manifestari ca om si manifestari ca Dumnezeu, Hristos S-a manifestat ca Hristos.
Citat:
(Post 432221)
Hristos avea ca povara pacatul omului si fireste era parasit de Dumnezeu
|
Dumnezeu nu il paraseste pe cel mai mare pacatos in momentul de manifestare maxima a impotrivirii fata de Dumnezeu. Cum sa spunem "fireste era parasit de Dumnezeu"?
Citat:
(Post 432221)
era parasit de Dumnezeu,nu de Tatal
|
Asta nu am inteles-o, dar clar nu corespunde invataturii Bisericii.
Citat:
(Post 432221)
aceasta aratand ca traia si suferea si ca om.
|
Singurul lucru cu care sunt de acord. E evident ca prin acea strigare Hristos a aratat ca era Om adevarat. Chiar si daca era un citat din Psalmi.
|