Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Imi doresc sa am casa mea! (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=14690)

Yasmina 10.03.2012 07:57:02

Citat:

În prealabil postat de Mtcrysty17 (Post 434059)
alin sper ca nu te referi la casa de veci..... e o gluma proasta daca la asta te referi..... Doamne ajuta!!!

Este vb de locuinta din viata de apoi,a sufletului nu a casei de veci in care se odihnesc oasele.

cred_cu_adevarat 10.03.2012 13:03:24

Sa dea Domnul sa mi se implineasca daca-mi este de folos!

Doamne ajuta!

Raoul 10.03.2012 16:01:40

Mie mai greu mi se pare de obtinut/cumparat terenul decat constructia casei... Ca si pe mine ma "framanta" uneori gandul acesta.

dorinastoica14 10.03.2012 16:07:22

Citat:

În prealabil postat de cred_cu_adevarat (Post 434038)
am simtit nevoia sa impartasesc cuiva... deci, asta e dorinta mea:)

Mi-as dori fie sa-mi treaca, fie sa se implineasca.

Voi cum stati cu dorintele "lumesti"?

E o dorință cât se poate de firească. Dacă îți doarești ceva și te rogi, tot universul se va mobiliza pentru a obține ceea ce dorești.
Și Dumnezeu are casă. Biserica este casa Domnului.

AlinB 16.03.2012 21:50:20

Citat:

În prealabil postat de Raoul (Post 434147)
Mie mai greu mi se pare de obtinut/cumparat terenul decat constructia casei... Ca si pe mine ma "framanta" uneori gandul acesta.

Daca vrei teren la 10 min de bucuresti este.

Daca te multumesti cu teren intr-un satuc pierdut pe undeva..pai e floare la ureche..

AlinB 16.03.2012 21:51:30

Citat:

În prealabil postat de dorinastoica14 (Post 434148)
E o dorință cât se poate de firească. Dacă îți doarești ceva și te rogi, tot universul se va mobiliza pentru a obține ceea ce dorești.

Nu vezi nici o contradictie pe aici?

dorinastoica14 17.03.2012 10:27:59

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 435126)

Dacă ai sesizat așa ceva te rog să dezvolți.

fallen 17.03.2012 10:57:46

Casa noastra nu este, de fapt, aici, in aceasta lume....

Desigur, toata lumea isi doreste si aici o "casa" ( = familie), dar unii isi doresc prea mult o casa in sensul propriu, incat sunt in stare sa sacrifice prea multe valori spirituale si nu numai in acest scop.

Din pacate foarte multi oameni, cunostinte apropiate, au devenit cu adevarat robiti, obsedati de aceasta dorinta. Nu e ok, credeti-ma, e chiar f. periculos....

Nimeni nu-si doreste sa stea intr-o cutie de carton sau intr-un ghetou, doar ca sa se nevoiasca, dar nici sa alergi toata viata dupa o himera, nu mi se pare ok..

glykys 17.03.2012 23:55:35

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 435126)
Dorina Stoica: E o dorință cât se poate de firească. Dacă îți doarești ceva și te rogi, tot universul se va mobiliza pentru a obține ceea ce dorești.

Ideea aceasta ca dacă îți dorești ceva din tot sufletul, tot universul se va mobiliza pentru a obține ceea ce dorești apare in Alchimistul lui P. Coelho. Mie personal mi-a placut povestea in sine, dar trebuie sa stim ca fraza de mai sus, ca de altfel, toata cartea, e strabatuta de panteism si de o gramada de elemente preluate din diferite culturi si religii, amestecate cam aiurea - probabil de aia a fost acuzat de new-age-ism. Citatul autentic din Filocalie (pe care chiar astazi l-am gasit la par. Paraian si astfel m-am hotarat sa scriu aici) este urmatorul: "cand vrea Dumnezeu sa se implineasca un lucru, toata zidirea ajuta sa se implineasca". Deci aici sta contradictia, e cand vrea Dumnezeu, nu cand vrea omul.

AlinB 18.03.2012 03:27:54

Multumesc, nu i-as fi putut explica asa bine ca tine :)

Ora este GMT +3. Ora este acum 18:06:52.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.