Mihnea Dragomir |
22.01.2013 21:55:48 |
Citat:
În prealabil postat de Yasmina
(Post 497417)
Nu toti medicii de garda,personalul medical,pompierii,oamenii de radio si televiziune,soferii din transportul in comun,ospatarii si receptionerii pot spune ca au deosebita placere sa petreaca Duminica in sanul familiei ,preaslavindu-L pe Dumnezeu la liturgie.
|
Mereu a fost asa. Mereu doftorii, felcerii, strajerii; stafetele domnesti si birjarii, ca si hangii au trebuit sa roboteasca Duminica, fiindca un astfel de lucru tine de natura muncii lor: ei au binecuvantate pricini de a lipsi de la Sf Liturghie, unde congregatia se roaga pentru ei la ectenii, zicand "pentru cei robiti, pentru cei care calatoresc, etc".
Noutatea este, insa, si ea prezenta. Nu mereu buticurile au fost deschise in Ziua Domnului, nici mereu oamenii nu aveau obiceiul de a merge la cumparat de haine ori la gustat o tuica Duminica dimineata. Nici mereu nu au fost programate meciurile de fotbal Duminica la matineu. Nu mereu elevii au fost chemati la "olimpiade" ori alte "activitati" la ceasul Cazaniei. Faptul ca, intr-o tara care isi spune crestina din vremea apostolului Andrei s-a ajuns aici nu cred ca e intamplator, fiindca eu nu cred in coincidente.
|