Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Stiri, actualitati, anunturi (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=504)
-   -   Taberele ASCOR (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=15601)

ovidiu b. 28.11.2012 21:34:46

Esste cu adevarat ceva special la Oasa. Cine are posibilitatea sa mearga, sa nu ezite sa o faca. Glykys, minunata poza pe care ai postat-o...

Raoul 29.11.2012 01:51:27

Nu vad cine si-ar lasa familia si prietenii tocmai in momentele Sfintelor Sarbatori, pentru a merge in... tabara.

Laura19 29.11.2012 03:10:03

Citat:

În prealabil postat de Raoul (Post 484867)
Nu vad cine si-ar lasa familia si prietenii tocmai in momentele Sfintelor Sarbatori, pentru a merge in... tabara.

Poate sunt cateva familii prietene si merg impreuna, se poate si asa.:) Sau tineri care nu au prieteni si rude apropriate de Biserica si doresc sa petreaca Craciunul in spirit ortodox. Sau persoane care nu au prieteni apropriati si familie langa ele.

Raoul 29.11.2012 22:34:01

Mda, mai exact niste izolati ai societatii. Nu stiu, ai tot anul timp de tabere, te gasesti tocmai de Craciun?? :22:

Laura19 30.11.2012 01:27:04

Citat:

În prealabil postat de Raoul (Post 485090)
Mda, mai exact niste izolati ai societatii. Nu stiu, ai tot anul timp de tabere, te gasesti tocmai de Craciun?? :22:

Nu sunt neaparat izolati ai societatii. Daca sunt de ex. 5 familii si sunt prieteni e chiar fain sa mearga impreuna la manastire. Tot in familie se face Craciunul, dar nu acasa, ci cu alte familii si cu monahii. Daca ei doresc aceasta si se simt bine nu vad de ce te deranjeaza pe tine. Nu consider ca ar fi izolati social daca nu prefera sa petreaca Craciunul in compania prietenilor necredinciosi. Multi vad in Creaciun doar masa plina, Mos Craciun, brad si cadouri. Poate ei doresc sa petreaca Craciunul in spirit 100% ortodox si nu lumesc. :) Nu stim situatia lor, ce gandesc asa ca nu putem sa ii judecam si sa le punem etichete. Daca noua nu prea ne incanta ideea, asta nu inseamna ca ei gresesc sau nu fac bine ceea ce fac.

glykys 30.11.2012 19:26:01

Eu am cunostinte prieteni tineri, credinciosi, casatoriti care prefera sa isi petreaca sarbatorile cu alti tineri credinciosi, la manastiri, in tabere de acest gen, si nu sunt inadaptati social. Ce-i drept, nu au alte obligatii familiale sau pur si simplu parintii inteleg si nu sunt genul sa se adune cu tot satul de Craciun.

UNNOOM 30.11.2012 20:22:49

Cele mai frumoase sarbatori le-am petrecut cu oameni linisti si cu un numar relativ redus de persoane!

lore86 09.12.2012 21:07:08

Citat:

În prealabil postat de Raoul (Post 485090)

Raul, nu ai gustat inca frumusetea unor astfel de tabere. Nici macar nu sunt tabere.Sunt cu muult mai mult.

Daca familia mea ar fi mai putin numeroasa, cu siguranta as merge si cu copiii. Alta dimensiune sacra au sfintel esarbatori la manastire.Si timpul se masoara altfel. Si emotia si bucuria e mai mare. Iar duhul care e prezent la aceste intalniri e unul " exploziv".
Noi am fost la o nunta in acest stil"exploziv", la Gabud. A fos cea mai frumoasa nunta la care am participat.

Raoul 11.12.2012 01:46:14

Pai da, te duci la manastire daca vrei sa petreci sarbatorile intr-un mod crestin si intr-un spirit cat mai placut lui Dumnezeu. Nu in tabere de tineri...

ovidiu b. 11.12.2012 09:11:30

Tabăra respectivă are drept scop trăirea sărbătorilor într-un mod creștin. Crezi că mergi la mănăstite și faci ce vrei tu? Nu, te asigur că nu. Dacă vrei să mergi trebuie să te integrezi în viața mănăstirii, adică să participi la rugiune (este obligatoriu), apoi să ajuți la treburile gospodărești. Bineînțeles că se organizează și drumeții, dar astea sunt cireașa de pe tort. Scopul principal al taberei este deprinderea vieții de mănăstire și aplicarea ei atât cât se poate în viața noastră de zi cu zi.

Ora este GMT +3. Ora este acum 07:11:45.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.