Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Dogmatica (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5074)
-   -   Este Dumnezeu drept? (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=15721)

Sergiu_B 10.11.2012 19:48:08

Citat:

În prealabil postat de DragosP (Post 480837)
Stă în locul unde stau sufletele copiilor avortati. Tu, ca ortodox declarat, ar trebui să știi că informația asta nu te ajută pe calea mantuirii.

Pe mine ma ajuta :)

DragosP 10.11.2012 19:49:21

Ți se pare: doar te sminteste.

Sergiu_B 10.11.2012 19:50:33

Citat:

În prealabil postat de DragosP (Post 480839)
Ți se pare: doar te sminteste.

Asta e parerea ta :). Daca nu te intereseaza subiectul, nu mai bine nu postezi?

DragosP 10.11.2012 19:53:02

E un forum. Public.

bluester 10.11.2012 19:53:03

Eu cred ca judecata lui Dumnezeu este mult prea inalta pentru a o intelege noi. Dreptatea oamenilor este "ca o carpa lepadata inaintea lui Dumnezeu". Asadar , oricat de mult ne-am da noi cu parerea , nu vom ajunge niciodata exact la nivelul de gandire Divin.
Iar decat sa purtam discutii interminabile si fara rost , mai bine sa incercam sa stopam gandirea "libera" pro-avort si implicit avorturile.

Theodor_de_Mopsuestia 10.11.2012 19:55:40

Citat:

În prealabil postat de bluester (Post 480844)
Eu cred ca judecata lui Dumnezeu este mult prea inalta pentru a o intelege noi. Dreptatea oamenilor este "ca o carpa lepadata inaintea lui Dumnezeu". Asadar , oricat de mult ne-am da noi cu parerea , nu vom ajunge niciodata exact la nivelul de gandire Divin.
Iar decat sa purtam discutii interminabile si fara rost , mai bine sa incercam sa stopam gandirea "libera" pro-avort si implicit avorturile.

Just. Subscriu; asta e calea practica de urmat, calea dreptatii.

Sergiu_B 10.11.2012 19:58:24

Citat:

În prealabil postat de bluester (Post 480844)

Sper ca nu sugerezi ca am pus intrebarea asta fiindca sunt pro-avort. Daca ai impresia asta, sa stii ca nu sunt :)

Si discutia nu e fara rost. Problema e foarte importanta si are consecinte mari.

Theodor_de_Mopsuestia 10.11.2012 20:05:52

Citat:

În prealabil postat de Sergiu_B (Post 480850)
Sper ca nu sugerezi ca am pus intrebarea asta fiindca sunt pro-avort. Daca ai impresia asta, sa stii ca nu sunt :)

Si discutia nu e fara rost. Problema e foarte importanta si are consecinte mari.

Asa este, stimate domn. In Evul Mediu, era o gandire primitiva, organizational-narcisista, in anumite texte bisericesti, cum ca copiii morti inainte debotez, avortati voit sau nu, ajung..in Iad. Bineinteles ca Dumnezeu e nu doar drept; e Dreptatea insasi. Insa...Biserica isi scotea singura in evidenta oglinzile narcisiste si pseudo-dogmatice din acea perioda: "daca nu mergi pe mana noastra, Dumnezeu te arunca in Iad!".

Tina06 13.11.2012 11:01:35

Citat:

În prealabil postat de Sergiu_B (Post 480850)

Parafrazez aici:

Era un om care cauta un om drept sa ii boteze copilul. Merge el si se intalneste cu Dumnezeu si Il intreaba: "Esti un om drept" , la care Dumnezeu spune ca este mai mult milositv.

Merge omul si se intalneste cu Maica Domnului si aceelasi raspuns ca la intalnirea cu Dumnezeu.

Merge apoi si se intalneste cu Moartea si intreaba " Esti un om drept? " la care moartea spune "Da, sunt dreapta".

Se face botezul, bucurie mare. Si ardeau 2 lumanari pe masa si una se tot palpaia, gata sa se stinga. Si Moartea se intoarce spre om si-i spune " Vezi, lumanarea aceea care arde, e viata copilului tau. Iar cea care e gata sa se stinga, e viata ta ". La care omul, speriat roaga Moartea sa ia lumanarea copilului si sa aprinda lumanarea lui mai tare. Dar moartea ii spune " Asta nu ar fi drept"

Sergiu_B 13.11.2012 12:00:43

Citat:

În prealabil postat de Tina06 (Post 481414)
Parafrazez aici:

Era un om care cauta un om drept sa ii boteze copilul. Merge el si se intalneste cu Dumnezeu si Il intreaba: "Esti un om drept" , la care Dumnezeu spune ca este mai mult milositv.

Merge omul si se intalneste cu Maica Domnului si aceelasi raspuns ca la intalnirea cu Dumnezeu.

Merge apoi si se intalneste cu Moartea si intreaba " Esti un om drept? " la care moartea spune "Da, sunt dreapta".

Se face botezul, bucurie mare. Si ardeau 2 lumanari pe masa si una se tot palpaia, gata sa se stinga. Si Moartea se intoarce spre om si-i spune " Vezi, lumanarea aceea care arde, e viata copilului tau. Iar cea care e gata sa se stinga, e viata ta ". La care omul, speriat roaga Moartea sa ia lumanarea copilului si sa aprinda lumanarea lui mai tare. Dar moartea ii spune " Asta nu ar fi drept"

Nu inteleg ca vrea sa spuna chestia asta. Poti fi mai explicita?

Ora este GMT +3. Ora este acum 00:36:42.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.