Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Vreau sa cred (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=1590)

Florin-Ionut 12.11.2010 14:42:12

Citat:

În prealabil postat de florinpoto (Post 22642)
Cum sa ma apropii mai mult de Dumnezeu,si sa ajung sa inteleg mai bine religia.Sunt ortodox,si cred in Isus,numai ca de la un timp adica de mai bine de cativa ani buni,nu reusesc sa ma apropii de Dumnezeu.

Marcu 9:

17. Și I-a răspuns Lui unul din mulțime: Învățătorule, am adus la Tine pe fiul meu, care are duh mut.
18. Și oriunde-l apucă, îl aruncă la pământ și face spume la gură și scrâșnește din dinți și înțepenește. Și am zis ucenicilor Tăi să-l alunge, dar ei n-au putut.
19. Iar El, răspunzând lor, a zis: O, neam necredincios, până când voi fi cu voi? Până când vă voi răbda pe voi? Aduceți-l la Mine.
20. Și l-au adus la El. Și văzându-L pe Iisus, duhul îndată a zguduit pe copil, și, căzând la pământ, se zvârcolea spumegând.
21. Și l-a întrebat pe tatăl lui: Câtă vreme este de când i-a venit aceasta? Iar el a răspuns: din pruncie.
22. Și de multe ori l-a aruncat și în foc și în apă ca să-l piardă. Dar de poți ceva, ajută-ne, fiindu-Ți milă de noi.
23. Iar Iisus i-a zis: De poți crede, toate sunt cu putință celui ce crede.
24. Și îndată strigând tatăl copilului, a zis cu lacrimi: Cred, Doamne! Ajută necredinței mele.
25. Iar Iisus, văzând că mulțimea dă năvală, a certat duhul cel necurat, zicându-i: Duh mut și surd, Eu îți poruncesc: Ieși din el și să nu mai intri în el!
26. Și răcnind și zguduindu-l cu putere, duhul a ieșit; iar copilul a rămas ca mort, încât mulți ziceau că a murit.
27. Dar Iisus, apucându-l de mână, l-a ridicat, și el s-a sculat în picioare.

VladCat 12.11.2010 20:46:09

liturghia de Duminica.....care la inceput e ingrozitor de plictisitoare....dar de acolo iti iei forta ca sa te apropii de Dumnezeu....iar pe parcurs...iar pe parcurs...poate tocmai atunci cand ai devenit convins ca, in ceea ce te priveste o sa ramana plictisitoare pentru totdeauna, se transorma in ceva inefabil, in ceva ce nu iti poti imagina

carmen trandafir 12.11.2010 21:04:45

Da nu reusesti ptr ca nu ai destula credinta, nu esti statornic si nu iti doresti asta din toata inima si cugetul tau.Satana nu doarme si cauta pe cit posibil sa te tina cit mai departe de Dumnezeu.Trebue sa mergi cit mai des la sf. biserica sa te rogi mai mult cu credinta si lacrimi si sa spui Doamne ajuta-ma sa ma apropii de tine , sa te inteleg mai bine.Eu sunt slab si nu am puterea necesara sa te caut , dar tu Doamne auzima si nu ma parasi.Si sa tii mai des legatura cu un preot eventual duhnicul personal.Sa-ti ajute Dumnezeu sa te apropii cit mai mult de el.Doamne ajuta.

dobrin7m 13.11.2010 10:13:50

Citat:

În prealabil postat de Rodica50 (Post 304743)
Vei reusi! Mergi la Biserica, participa la Sfintele Slujbe si straduieste-te sa intelegi. Chiar daca la inceput nu vei intelege, nu abandona! Discuta cu un preot problema ta si vei primi indrumarile corespunzatoare- inclusiv recomandarea lecturilor care sa te ajute . Roaga-te si cere lui Dumnezeu ce ne-ai spus si noua. Vei vedea ca vei reusi. Asteptam vesti bune! Toti am fost incepatori.

Draga Rodica50 uite-te te rog la postarea 8 a lui Constantin, poate ai un sfat bun sa ii dai. E doar un copil , spune el, si e suparat tare.

Rodica50 13.11.2010 13:44:12

Citat:

În prealabil postat de Constatin (Post 304698)
Buna la toata lumea,oameni buni vreau sa apropii de dumnezeu sa ma ajute sa-mi lumineze mintea,sa-mi dea putere,problema mea este cam caraghioasa,dar pentru mine ar inseamna sfarsitul vieti,puteti sa radeti sa ma luati in batjocor,dar eu chiar vreau sa ma ajute cineva.Sa va spun problema mea.Am cunost un baiat (el fiind smecher) si eu sunt un copil si acest tip ma terorizeaza,ma cheama la el,ma suna,daca nu raspund ma bate,daca imi inchid telefonu ma bate,daca nu ma duc la el ma bate,daca stau cu el isi bate joc de mine,ma suna la 1 2 noapte sa ma duc sa-i cumpar ce vrea el,si sunt un copil sarac necajit vai de steaua mea si el are o stare financiara foarte buna,toata lumea spune ca e nebun si chestii de genu asta,SI NUMAI POT OAMENI BUNI,in fiecare zi cand ma despart de el imi fac cruce catre biserica,ma rog si incep sa plang si ma gandesc de ce m-am nascut ? Eu sunt foarte emotiv,am avut niste probleme cand eram mai mic cu tatal meu era foarte sever cu mine,poate ca si asta ma adus sa fiu atat de slab de caracter.Oameni buni va rog frumos ajutati-ma,mereu ma rog la dumnezeu sa ma ajute dar nu stiu cum,sunt un copil :(((,v-as ajuta cu ce as putea si eu!Multumesc celor care au citit acest text,si daca v-am deranjat imi cer scuze !

Constantin, am inteles ca esti terorizat de acest tanar, dar nu ne-ai dat alte amanunte. Tu ai o familie? Esti la scoala? Baiatul respectiv iti este coleg?Cum ai intrat in realatie cu el? Exista institutii care te pot proteja- Familia, Scoala, Politia si Protectia Copilului. De asemenea, poti discuta si cu un preot.

Ora este GMT +3. Ora este acum 21:31:29.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.