Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Biserica Romano-Catolica (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5029)
-   -   Pacatele straine (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=15971)

MihaiG 08.01.2013 14:20:26

Citat:

În prealabil postat de Mosh-Neagu (Post 494081)
Iata o... diferenta clara! Eu personal NU am o biserica. Si nici mama nu avea, asa incat cineva sa ma trimita "acolo" daca l-am suparat prea tare (asta ca tot era vorba de "umor negru", dar si de pacate straine).

Ca să fiu sincer, nu am prea înțeles ce vreți să spuneți. OK, nu "aveți" o biserică, în sensul că nu vă aparține, dar D-vs aparțineți de una, nu-i așa ?

celestial_pottery 08.01.2013 14:28:11

Off-topic (oarecum): A propos de fumat, Mihai si Mihnea, as vrea sa (incerc sa) fumez narghilea. Care e parerea voastra in privinta alternativei narghilea/pipa/tigara electronica?

Mosh-Neagu 08.01.2013 14:28:14

Citat:

În prealabil postat de MihaiG (Post 494085)
Ca să fiu sincer, nu am prea înțeles ce vreți să spuneți. OK, nu "aveți" o biserică, în sensul că nu vă aparține, dar D-vs aparțineți de una, nu-i așa ?

Faceam aluzie la... "umorul negru". Adica, daca noi nu apartinem aceleiasi biserici, fiecare sa mearga la "biserica mamei lui"... Este o "injuratura" folosita foarte frecvent de nervosi... "stilați", care sa arate cat sunt ei de revoltati intr-o anumita situatie.
Eu apartin de "Una Sfanta, Apostoleasca si Soborniceasca" biserica, ce este a Mantuitorului Hristos!

MihaiG 08.01.2013 14:38:19

Citat:

În prealabil postat de Mosh-Neagu (Post 494089)
Eu apartin de "Una Sfanta, Apostoleasca si Soborniceasca" biserica, ce este a Mantuitorului Hristos!

Eu aparțin de "Una, Sfântă, Catolică și Apostolică Biserică", ce este a Mântuitorului Isus Cristos.

S-ar putea ca într-o zi să avem amândoi surpriza să constatăm că, fapt, nu era nicio diferență.

MihaiG 08.01.2013 14:42:15

Citat:

În prealabil postat de celestial_pottery (Post 494088)
Off-topic (oarecum): A propos de fumat, Mihai si Mihnea, as vrea sa (incerc sa) fumez narghilea. Care e parerea voastra in privinta alternativei narghilea/pipa/tigara electronica?

Narghileaua presupune inhalarea fumului. Deci, din punct de vedere al sănătății, este mai puțin recomandabilă decât pipa clasică.

Sigur, depinde cât fumezi (vezi discuția despre exces). Narghileaua, prin natura ei, nu se prea pretează la exces, că nu poți să ți-o aprinzi așteptând tramvaiul.

Cornel Urs 08.01.2013 14:45:15

chiar daca fumul nu este inhalat, dintii tot sunt afectati; si pielea fetzei.

Mihnea Dragomir 10.01.2013 01:42:47

Citat:

În prealabil postat de celestial_pottery (Post 494088)

Pe cat de adevarat este ca fumatul nu este pacat, pe atat de adevarat este ca e un obicei imprudent. Nu trebuie sa sfatuim pe nimeni sa fumeze: fiindca, daca fumatul nu ucide sufletul, in schimb este un lucru dovedit ca poate ajunge sa ucida trupul.

Narghileaua, de cele mai multe ori, nu inseamna propriu zis fumat, fiindca ceea ce se foloseste de obicei nu este planta tutunului, ci altele (trandafir, etc).

Pipa, in comparatie cu tigareta, este mai putin daunatoare, din cauza ca:
-principalele componente cancerigene din tigareta sunt in hartie (mai ales benzpirenul) si nu in tutunul tigaretei. Or, aceasta hartie lipseste pipei.
-pipa se "pipeaza", adica nu se trage in piept. In plus, impune anumite conditii de confort. Poti fuma tigarete oriunde, dar nu-ti vine sa prepari si sa aprinzi pipa oriunde.
Totusi, desi provoaca MULT mai putin cancer la plamani, pipa creste semnificativ riscul de cancer al limbii si buzelor. Pe de alta parte, ultimele sunt considerabil mai rare decat cancerul la plamani: cu alte cuvinte, cresterea cancerului bucal data de pipa nu atinge cresterea cancerului pulmonar data de tigarete.
Mai trebuie observat ca folosirea pipei timp de mai multe luni duce la colorarea (intai in maro, apoi in negru) a placii dentare. Placa au si nefumatorii, dar nu se vede. Deci, fumatorul de pipa trebuie sa faca detartraj mai frecvent.

Tigara electronica, prezentata de multe ori de mediile comerciale ca un mijloc de a te lasa de fumat, actineaza in ambele sensuri, precum planificarea familiala. Pentru un nefumator, a se apuca de tigara electronica este, evident, un mare pas spre fumatul propriu-zis.

Fraternaliter in Christo,
M.D.

Cornel Urs 10.01.2013 09:38:22

Citat:

În prealabil postat de Mihnea Dragomir (Post 494476)
Pe cat de adevarat este ca fumatul nu este pacat, pe atat de adevarat este ca e un obicei imprudent. Nu trebuie sa sfatuim pe nimeni sa fumeze: fiindca, daca fumatul nu ucide sufletul, in schimb este un lucru dovedit ca poate ajunge sa ucida trupul.

M.D.

si daca ajunge sa ucida trupul, nu este pacat??

Florin-Ionut 10.01.2013 11:18:05

Citat:

În prealabil postat de Cornel Urs (Post 494499)
si daca ajunge sa ucida trupul, nu este pacat??

Ba este. Doar că fumătorii caută să-și dezvinovățească păcatul prin demonstrații demne de tot plînsul.

Patrie si Credinta 10.01.2013 11:54:32

Citat:

În prealabil postat de MihaiG (Post 494063)
A doua: tutunul este rău în orice variantă. Și atunci, trebuie să-l ardem. Deci, îl aprind :)

ai fii bun de avocat.:))))

Ora este GMT +3. Ora este acum 03:46:33.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.