Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Morala Crestina (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5076)
-   -   Mare necaz este ca noi, romanii, avem o mare slabiciune: nu ne iubim intre noi (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=16488)

ovidiu b. 13.05.2013 22:35:45

Citat:

În prealabil postat de MihaiG (Post 518721)
Ia privește harta lumii acum 200 de ani ! România pe unde era pe timpul Imperiului Britanic ?

Celui cu gândul la putere oare la ce să se gândeacă? Eu nu la putere m-am referit.

ovidiu b. 13.05.2013 22:39:19

Citat:

În prealabil postat de MihaiG (Post 518722)
Și când mă uit la fapte... avorturi la maxim, corupție la maxim, manele la maxim, telenovele la maxim, "Click" la maxim, Băsescu la maxim, Udrea, Voiculescu, Becali, la maxim, mizerie (la propriu și la figurat) la maxim, fără număr, fără serie...

Unde e credință e și luptă, unde nu e credință scărăbuță te lasă în pace. Vrei să spui că alte popoare sunt mai bune din acest punct de vedere? Orice mod de a te feri să ai copii e un fel de avort, așa că nu te amăgi cu fapte goale.

MihaiG 13.05.2013 22:45:30

Citat:

În prealabil postat de ovidiu b. (Post 518726)
Unde e credință e și luptă, unde nu e credință scărăbuță te lasă în pace.

Mai ai puțin și o să faci din masacrul inocenților o virtute, o dovadă a luptei împotriva ispitei și a dreptei credințe. Frate, trezește-te la realitate !!!!

Citat:

Vrei să spui că alte popoare sunt mai bune din acest punct de vedere?

Da.

Citat:

Orice mod de a te feri să ai copii e un fel de avort, așa că nu te amăgi cu fapte goale.

Nu e adevărat. A te feri să faci copii e un păcat, în anumite circumstanțe. Dar este incomparabil mai puțin grav decât masacrarea a milioane de copii deja concepuți.

Parascheva16 13.05.2013 22:47:41

Eu m-am referit sa ne cunoastem istoria mai ales de cand suntem ortodocsi. Sa invatam despre dansii si sa le pastram mostenirea spirituala. Evul Mediu ar fi o perioada care se cam da la o parte, desi nu e deloc de lepadat. Dar nici perioada comunista nu se cunoaste f.bine (Sf.Inchisorilor de ex.).

Maretia unui popor nu se masoara cat de mare este tara si cate alte tari a ocupat. Faptul ca suntem ortodocsi de 2000 de ani si ca inca suntem un neam unit in limba si traditii, este o binecuvantare. Alte tari au pierit, altele si-au uitat radacinile.

ovidiu b. 13.05.2013 22:51:00

Citat:

În prealabil postat de MihaiG (Post 518728)
Nu e adevărat. A te feri să faci copii e un păcat, în anumite circumstanțe.

Amăgește-te în continuare.

Theodore_of_Mopsuestia 13.05.2013 22:56:06

Citat:

În prealabil postat de Parascheva16 (Post 518729)
Eu m-am referit sa ne cunoastem istoria mai ales de cand suntem ortodocsi. Sa invatam despre dansii si sa le pastram mostenirea spirituala. Evul Mediu ar fi o perioada care se cam da la o parte, desi nu e deloc de lepadat. Dar nici perioada comunista nu se cunoaste f.bine (Sf.Inchisorilor de ex.).

Maretia unui popor nu se masoara cat de mare este tara si cate alte tari a ocupat. Faptul ca suntem ortodocsi de 2000 de ani si ca inca suntem un neam unit in limba si traditii, este o binecuvantare. Alte tari au pierit, altele si-au uitat radacinile.

Siriacii nu au stat de pese 2500 de ani, sunt impartiti intre enspe state si tispe credinte, dar si-au pastrat neamul si limba, basca acele tispe credinte cu toatele. Care, a propos, sunt crestine, in cea mai mare parte.

Parascheva16 13.05.2013 23:07:51

Citat:

În prealabil postat de Theodore_of_Mopsuestia (Post 518732)
Siriacii nu au stat de pese 2500 de ani, sunt impartiti intre enspe state si tispe credinte, dar si-au pastrat neamul si limba, basca acele tispe credinte cu toatele. Care, a propos, sunt crestine, in cea mai mare parte.

In primul rand eu nu am dorit sa compar Romania cu alte tari, ci sa aduc in centru binecuvantarile pe care le-am primit, care sunt multe. Nu consider ca Romania este mai prejos decat asa zisele tari "nobile" si nici ca ar fi mai presus. Apoi, chiar si duhovnicii au spus ca unele neamuri nu au supravietuit.

Oricum, nu ma refeream la teritoriu neaparat, caci Basarabia este lipsa. Nordul Bucovinei e in Ucraina. In Sarbia avem in jur de 1 mil de romani uitati, aromanii din albania, romanii din Harghita si Covasna care se deznationalizeaza zilnic etc.
Nu putem sa vb. despre Romania si istoria ei fara sa ne comparam cu altii? Fiecare neam are bune si rele. Apoi, eu credeam ca vb. despre Romania din punct de vedere ortodox.

Annyta 14.05.2013 00:05:32

Citat:

În prealabil postat de Parascheva16 (Post 518692)
Nu cred ca este o caracteristica a noastra ca neam. Daca cercetam istoria o sa vedem ca romanii au fost mai mereu credinciosi,ospitalieri si saritori. Ce se intampla acum este secularizarea asta, modernismul. Nu am iesit complet din comunism si din mentalitatea materialista. Daca ne-am intoarce la modul de viata stramosesc, ar fi bine. Problema e ca multi romani nu isi cunosc istoria, nu stiu mai nimic despre inaintasii lor. Daca ar stii, ar fi constienti de cum au vietuit si ce credinta aveau inaintasii si ar purta mai departe mostenirea.

Cred ca e lipsa de cunoastere si de credinta.

O întoarcere la modul de viață strămoșesc nu este posibilă și nici nu știu dacă ar fi o soluție. Dumnezeu e viu, acum ca și atunci, aici și pretutindeni. Lipsa credinței vine și ea tot prin înaintași, prin acei părinți care nu au fost un bun exemplu pentru copiii lor în acest sens. Trăim într-adevăr într-o lume cu multe tentații și cu non-valori, care pare că a uitat de Dumnezeu. Dar El nu ne uită, ci ne așteaptă să ne întoarcem către El. Este "provocarea" noastră, dacă vreți, de a îndrepta ceva în lume, începând cu noi înșine.

Parascheva16 14.05.2013 00:09:55

Citat:

În prealabil postat de Annyta (Post 518735)
O întoarcere la modul de viață strămoșesc nu este posibilă și nici nu știu dacă ar fi o soluție. Dumnezeu e viu, acum ca și atunci, aici și pretutindeni. Lipsa credinței vine și ea tot prin înaintași, prin acei părinți care nu au fost un bun exemplu pentru copiii lor în acest sens. Trăim într-adevăr într-o lume cu multe tentații și cu non-valori, care pare că a uitat de Dumnezeu. Dar El nu ne uită, ci ne așteaptă să ne întoarcem către El. Este "provocarea" noastră, dacă vreți, de a îndrepta ceva în lume, începând cu noi înșine.

Eu am spus sfatul unui parinte (pr.Amfilohie, man.Diaconesti). Oricum, cred ca dansul se referea mai ales la spiritualitate si la simplitate. Sunt persoane care traiesc asa.

Annyta 14.05.2013 00:16:36

Citat:

În prealabil postat de Parascheva16 (Post 518736)
Eu am spus sfatul unui parinte (pr.Amfilohie, man.Diaconesti). Oricum, cred ca dansul se referea mai ales la spiritualitate si la simplitate. Sunt persoane care traiesc asa.

Da, are sens ce spui aici.

Noapte bună, eu mă retrag :-)

Ora este GMT +3. Ora este acum 18:06:05.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.