moro.d |
27.04.2007 21:26:21 |
si pe mine ma mai streseaza s-o vopsesc. ii spun k nu stiu sa vopsesc si-mi gaseste imediat replik "invetzi!"... ii spun "nu te mai vopsi" si-mi spune "nu, am fire albe"... n-o scotzi la cap cu mamele astea...
ai vopsit-o pana la urma?
nu vreau sa ma laud, itzi spun k sa invetzi si tu si ceilaltzi kre sunt in aceeasi situatzie: si eu am avut scandaluri cu mama din acelasi motiv, ma obliga sa fac fapte neortodoxe, nu vreau sa spun prin ce am trecut ci rezultatul: gandul k ai stat puternic, ai ignorat ispita si ai infruntat toate consecintele ( consecintele neascultarii: pedeapsa, o palma peste fatza) numai pt Dumnezeu e MUUUUUULT mai dulce decat dak ai cedat ispitei... e de neegalat. ia atitudine in fatza parintzilor k nu intotdeauna au dreptate. Iisus knd ne-a poruncit sa ascultam de parintzi n-a mai completat "dak nu va invatza gresit" caci se subintzelege... dak porunk parintelui e in neconcordanta cu porunk Domnului atunci nu mai ramane loc de indoiala: NU te supui! pe mine mama a incercat sa ma intoark impotriva tatalui... faceam bine dak o ascultam? faceam bine dak ma prindea moartea urandu-l?
pe de alta parte... ti-ai dori k atunci knd vei fi om in toata firea (si pacatele ti se vor amplifica) sa savarsesti si alte pacate numai din cauza faptului k n-ai invatzat sa ai atitudine in fatza mamei?
knd vei mai fi intr-o astfel de situatzie fa asa: stai dreapta, uite-te fix, cu incredere in privirea ei si PUTIN incruntata si spune-i "NU!" te santajeaza? si ce dak? spune-i "FOARTE BINE!" sau "FOARTE BINE, N-AM NEVOIE SA MA MAI AJUTI!" sau "FOARTE BINE, DECAT SA SE SUPERE DUMNEZEU MAI BINE TU!" sau orice raspuns, dar scurt, plin de continut... din kre sa-si dea seama k ceea ce vrei e mai presus, mai important decat ceea ce-si doreste ea; dak comenteaza las-o in pace, pleak de langa ea... apoi, knd se mai linistesc spiritele vorbeste deschis cu ea, pe un ton cald, dovedeste-i k o intzelegi, dar in acelasi timp asteptzi k si tu sa fi intzeleasa... doar asa se poate stabili un echilibru. intreab-o ce-si doreste, apoi spune-i si tu ce-ti doresti. stiu k e foarte greu, dar tocmai din cauza lipsei de comunicare parintzii nu se mai intzeleg cu odraslele lor...
|