Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Stiri, actualitati, anunturi (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=504)
-   -   Prezervativul nu protejaza de boli, 95% au gauri!!!! (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=16961)

Parascheva16 19.12.2013 22:03:28

HIV nu mai este asa mare problema. Adica, este, dar acum este o noua boala care e din ce in ce mai prezenta. Prezervativul poate scadea riscul de infectie, nu il elimina si functioneaza doar in cauzul unor boli, dar nici atunci 100%. Nici un studiu serios nu a demonstrat ca prezervativul te protejeaza 100% de boli.

HPV nu tine cont de prezervativ. Scrie chiar si pe site-urile oficiale treaba asta. HPV se ia prin contact fizic, nu prin schimbare de fluide. HPV este vinovat de cancer la col, cancer in gat, cap, vulva, penis, vagin, anus.

Barbatii nu sunt testati ptr. HPV--adica nu exista un test standard. Femeile sunt testate sa vada daca au boala sau nu.

In SUA se estimeaza ca 1 din 4 elevi din liceu au cel putin o boala cu transmitere sexuala. Ma indoiesc ca romanii stau mai bine.

http://www.cdc.gov/std/hpv/stdfact-hpv.htm

http://www.webmd.com/sexual-conditio.../hpv-virus-men

Parascheva16 19.12.2013 22:05:28

Citat:

În prealabil postat de Yasmina (Post 544365)
Nu stiu cum e la altii dar unde am fost eu nu stateai asa...

Tu oferi spre protectie sfaturi de fidelitate conjugala,insa acest virus nu se transmite cu precadere numai pe cale sexuala.

Da, asa e. Au fost cazuri in care s-a luat HIV de la ace refolosite etc. Dar nu prea are legatura cu subiectul: prezervativul si bolile transmise sexual. Doar daca nu vrei sa spui ca cai care s-au imbolnavit pe alta cale de HIV, ar avea voie sa foloseasca prezervativul.(?)

Patrie si Credinta 19.12.2013 22:27:32

Citat:

În prealabil postat de DragosP (Post 544363)
La dentist stai cu prezervativul în gură?:13:

pai acum am aflat ca cica manusile ar fii inutile, deci se pare ca tot la fel de eficient ar fii.
Acum lasand gluma la o parte...
Infection with HIV occurs by the transfer of blood, semen, vaginal fluid, pre-ejaculate, or breast milk.
Ca altfel, daca virusul liber se putea transmite, era mai contagios ca gripa.

AlinB 20.12.2013 00:38:06

Citat:

În prealabil postat de bluester (Post 544358)
Am uitat sa mai adaug si faptul ca pana si manusile chirurgicale mai au fisuri (http://www.readcube.com/articles/10.1038/335019c0). Deci , avand in vedere faptul ca si manusile chirurgicale pot avea fisuri (iar in fabricarea lor, presupun ca se acorda mai multa atentie), se poate spune ca prezervativele nu sunt chiar atat de sigure pe cat s-ar crede.

De fapt e chiar invers.

bluester 20.12.2013 07:53:46

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 544388)
De fapt e chiar invers.

de ce este chiar invers ?

antiecumenism 20.12.2013 13:21:23

Citat:

În prealabil postat de bluester (Post 544397)

-adica manusile chirurgicale sunt mai sigure deci sa le folosim in loc de prezervativ,asta vrea sa zica AlinB :24:;

AlinB 20.12.2013 14:11:07

Citat:

În prealabil postat de bluester (Post 544397)

Pentru ca standardele pentru prezervative sunt mai stricte decat cele pentru manusile chirurgicale.

N-ai fi crezut, nu-i asa?

bluester 20.12.2013 17:48:02

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 544434)
Pentru ca standardele pentru prezervative sunt mai stricte decat cele pentru manusile chirurgicale.

N-ai fi crezut, nu-i asa?

Nu lucrez in vreo fabrica de plastice/latex ca sa stiu detalii multe...
Dar in linkurile pe care eu le-am postat reiese contrariul.

AlinB 20.12.2013 18:16:38

Citat:

În prealabil postat de bluester (Post 544467)
Nu lucrez in vreo fabrica de plastice/latex ca sa stiu detalii multe...
Dar in linkurile pe care eu le-am postat reiese contrariul.

Standardele de productie la asa ceva, nu se fac in fabrici, dupa cum il taie capul pe fiecare, ca sa iasa productia.

N-ai postat nici un link din care sa rezulte care sunt standardele de fabricatie ale prezervativelor.
Sau mi-a scapat mie?

Faptul ca exista acele gauri nu inseamna ca automat obtii o infectie.
Nici macar gaurile din prezervativ nu sunt singura cale de infectie.
E de ajuns ca o portiune din piele sa fie zgariata si sa intre in contact cu fluide infectate, de ex.

Este un lucru cunoscut, ca prezervativul asigura o protectie efectiva impotriva BTS undeva pe la 85%.
Adica in practica, din 100 oameni care il folosesc, cam 15 se imbolnavesc.
Asta nu prea se spune la informarile de "educatie sexuala".

Desigur, 15 e mult mai bine decat 100, pe ideea asta se merge.

Ma intreb cati ar renunta totusi la sex, daca ar afla lucrul asta. Probabil ca nici macar aia 15 din 100.

Parascheva16 20.12.2013 18:34:13

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 544474)
Standardele de productie la asa ceva, nu se fac in fabrici, dupa cum il taie capul pe fiecare, ca sa iasa productia.

N-ai postat nici un link din care sa rezulte care sunt standardele de fabricatie ale prezervativelor.
Sau mi-a scapat mie?

Faptul ca exista acele gauri nu inseamna ca automat obtii o infectie.
Nici macar gaurile din prezervativ nu sunt singura cale de infectie.
E de ajuns ca o portiune din piele sa fie zgariata si sa intre in contact cu fluide infectate, de ex.

Este un lucru cunoscut, ca prezervativul asigura o protectie efectiva impotriva BTS undeva pe la 85%.
Adica in practica, din 100 oameni care il folosesc, cam 15 se imbolnavesc.
Asta nu prea se spune la informarile de "educatie sexuala".

Desigur, 15 e mult mai bine decat 100, pe ideea asta se merge.

Ma intreb cati ar renunta totusi la sex, daca ar afla lucrul asta. Probabil ca nici macar aia 15 din 100.

Depinde de boala. Daca 100 de oameni il folosesc cu un partener care are HPV, toti iau HPV.

Se stie ca poti face cancer in gat si la cap daca faci sex oral, dar multi prefera cancerul. :-j

Ora este GMT +3. Ora este acum 16:00:23.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.