Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Teologie si Stiinta (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5039)
-   -   Internetul ,oricat de bun ar fi, depărteaza de Dumnezeu (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=16994)

Mosh-Neagu 07.01.2014 15:32:24

Citat:

În prealabil postat de paduretu (Post 546729)
Internetul e facut de asa natura ca sa nu scapi de murdarie daca ai intrat , ca niste catacombe in care sunt si lucruri bune depozitate, dar oricat te-ai feri, nu se poate sa nu iei niste pânze de paianjan, sa calci peste vreo mortaciune.Apoi inflatia de informatii si resurse crestine, poate parea pozitiva, dar este doar o iluzie pentru ca"pantecele plin dispretuieste fagurii".Greutatea aflarii unei informatii pregateste un sertaras in creier, cautarea insasi isi are rostul ei si acea informatie despre credinta care se gaseste cel mai greu, dupa mai multe cautări, exact aia nu se mai uita niciodata. Inflatia de informatie, facilitatea accesarii produce psihologic un dispret fata de ea. Paradoxal inflatia de resurse ortodoxe are un efect invers.

Imi amintesc despre un american care era de profesie instalator si curtatitor de tevi si de WC-uri, care si-a scris mare pe microbuzul cu care se deplasa la job-uri: "Rahatul dumneavoastra, este paine pentru mine!" Cum vrem sa ne mantuim fara ispite? Cum vrem sa scoatem margaritare din noroi, fara a ne murdari pe degete? De ce ne temem oare? De putina noastra credinta? De slabiciunile noastre care nu ne dau pace si ne zgandara si fara a fi provocate, dar cand trebuie sa trecem printre tentatii?... Pai atunci unde ne situam noi, daca ni se moaie genunchii la vreme de ispita? Dumnezeu are rabdare cu noi. Daca azi am cazut, poate am invatat totusi ceva. Daca maine am ingenunchiat, poate intelegem cum sa ne aparam de ceea ce ne doboara. Daca poimane am ramas in picioare nu inseamna ca trebuie sa ne cautam un fotoliu, fiindca nu datorita noua am ramas in picioare, ci fiindca Dumnezeu cunoaste daca este osteneala, sau mandrie, daca e lupta cu sine, sau lupta cu ceea ce vrem sa schimbam la altii inainte de a ne schimba pe noi!...

Mandea77 28.02.2014 10:56:08

Este gresit sa punem problema in acest fel !!!
Telefonul mobil, oricat de bun ar fi, departeaza de Dumnezeu ? Televizorul, oricat de bun ar fi, departeaza de Dumnezeu ? Automobilul, oricat de bun ar fi, departeaza de Dumnezeu ? Curentul electric, oricat de bun ar fi, departeaza de Dumnezeu ?

Dupa cum sper ca deja ati observat, aceasta intrebare perfida este de fapt o afirmatie mascata, cu rolul de a-l discredita pe cel care se considera credincios dar foloseste internetul sau alte mijloace moderne de informare. Probabil ca cel care a facut aceasta afirmatie reduce credinta la a sta izolat in pestera sau in padure,... ceea ce este profund gresit.

ovidiu b. 28.02.2014 11:48:23

Părintele Calistrat despre secularizare și evoluția tehnologiei: http://www.youtube.com/watch?v=jZObW1J2CBE

Părintele Mihoc - despre Apocalipsă (de la minutul 17:20 despre 666, cipuri): http://www.youtube.com/watch?v=6RdPuz6QEzU

Părintele Mihoc vorbește de calculator, internet, telefon mobil (minutul 17:20): http://www.youtube.com/watch?v=09r5qdN0_PM

ps: cine vrea să asculte toată conferința pr. Mihoc ordinea înregistrărilor este 3, 2, 1.

Theodore_of_Mopsuestia 28.02.2014 12:35:02

Citat:

În prealabil postat de Mosh-Neagu (Post 546734)
Imi amintesc despre un american care era de profesie instalator si curtatitor de tevi si de WC-uri, care si-a scris mare pe microbuzul cu care se deplasa la job-uri: "Rahatul dumneavoastra, este paine pentru mine!" Cum vrem sa ne mantuim fara ispite? Cum vrem sa scoatem margaritare din noroi, fara a ne murdari pe degete? De ce ne temem oare? De putina noastra credinta? De slabiciunile noastre care nu ne dau pace si ne zgandara si fara a fi provocate, dar cand trebuie sa trecem printre tentatii?... Pai atunci unde ne situam noi, daca ni se moaie genunchii la vreme de ispita? Dumnezeu are rabdare cu noi. Daca azi am cazut, poate am invatat totusi ceva. Daca maine am ingenunchiat, poate intelegem cum sa ne aparam de ceea ce ne doboara. Daca poimane am ramas in picioare nu inseamna ca trebuie sa ne cautam un fotoliu, fiindca nu datorita noua am ramas in picioare, ci fiindca Dumnezeu cunoaste daca este osteneala, sau mandrie, daca e lupta cu sine, sau lupta cu ceea ce vrem sa schimbam la altii inainte de a ne schimba pe noi!...

Asa este. Aveti mare dreptate. Neinchipuit de multa informatie duhovniceasca am aflat pe internet.
P. S. Fain suna "your shit, my bread".

Mosh-Neagu 28.02.2014 13:26:02

Citat:

În prealabil postat de Theodore_of_Mopsuestia (Post 552619)
Neinchipuit de multa informatie duhovniceasca am aflat pe internet.

Si cui foloseste? Este extrem de greu de inteles de ce atata ura intr-un suflet care-si spune crestin-ortodox? Noi nu stim sa iertam, sa uitam, sa ne indreptam pe noi insine, dar impartim in stanga si-n dreapta sfaturi si pareri, fara sa realizam ca noi insine instigam la ura si dezbinare.
E adevarat ca uneori, nu neaparat fiindca ne lasa rabdarea, ci fiindca dorim sa inchidem oarecum "poarta" catre viitoare rataciri, incercam sa trezim pe cate cineva la realitate, desi si realitatea asta este... relativa. Totusi, macar ne straduim sa nu taiem in carne vie... Daca colega noastra Sophia, a parasit forumul datorita mesajelor mele, poate macar a inteles ceva... Nu din ura i le-am scris si nici n-am indraznit vreodata s-o judec. Dar vad uneori acea ura care nu are ce cauta intr-un suflet pentru nimeni vreodata, orice rau ar fi facut acea persoana, sau doar credem noi ca a facut. Daca a luat niste decizii, in ce conjunctura le-a luat si daca nu cumva nici macar n-a anticipat capcana in care va intra. TOTI suntem pe cale de a fi inselati, mai devreme sau mai tarziu. Daca esti mic si neinsemnat, pierderea este neinsemnata, daca ai o functie inalta, si milioane de oameni depind de hotararea ta, e mult mai delicat. Oricum, dintre acele milioane de suflete, marea majoritate au inteles si poate s-au resemnat, poate au considerat ca nu se putea altfel, oricum au iertat, fiindca nimeni nu e mai presus de Dumnezeu. El judeca si tot El iarta. Am vazut la antiecumenism o astfel de ura, incat pe mine chiar ma sperie. N-as vrea sa ajung vreodata sa depind de mila unui astfel de personaj, fiindca ma tem ca n-o are, atunci cand isi face o anumita imagine despre ceva sau cineva. Si e mare pacat, fiindca fara iubire de aproape, doar ne facem iluzia ca ne mantuim...
Inca o data imi cer iertare celor pe care cu siguranta i-am suparat. Spuneam in mesajul trecut de pe forum ca voi lua o pauza mai lunga. Acum am considerat de cuviinta sa mai adaug cateva cuvinte, facand inca o data apel la cat se poate de multa pace si iertare. Oricat ne-ar inghesui vanitatea si orgoliu sa sarim la gatul cuiva (prezent sau nu, aproape ca nu mai conteaza), oricat de mult am fi tentati sa ironizam si sa trimitem in corzi pe cei care ii luam in obiectiv, sa nu uitam o clipa ca de fapt vom primi exact ceea ce oferim, ba poate cu mult mai drastic, daca si altii se iau dupa sminteala noastra...
Ramaneti cu bine, si bunul Dumnezeu sa ne pazeasca pe toti de ispita cea grea!
Mantuire, tuturor!

Mandea77 28.02.2014 14:04:28

Citat:

În prealabil postat de Mosh-Neagu (Post 552622)
Este extrem de greu de inteles de ce atata ura intr-un suflet care-si spune crestin-ortodox? Noi nu stim sa iertam, sa uitam, sa ne indreptam pe noi insine, dar impartim in stanga si-n dreapta sfaturi si pareri, fara sa realizam ca noi insine instigam la ura si dezbinare.

Raspunsul este foarte simplu, Theodore_of_Mopsuestia nu doar ca minte cand "afirma" ca este ortodox, el este pe fond un luptator neobosit impotriva credintei ortodoxe. El crede ca o fi ortodox inseamna a fi un prost si un inapoiat, un incult si un ignorant si in general desconsidera tot ce poate fi considerat a fi bun si util pe acest forum. De ce el si-a facut un cont pe acest forum, de ce-si schimba atat de des avatarul, de ce improasca cu mizerie orice topic pe care posteaza, ... este evident de ce duh este manat.

Daniel_Ortodox 28.02.2014 15:36:45

Doamne ajută.

Da, internetul depărtează de Dumnezeu.

De aceea internetul trebuie să fie plin de Dumnezeu !

Cu mila Domnului, scurt și la subiect :

Pentru copii, care au atît de multe influențe nefaste, internetul este demolatorul caracterelor lor și le deschide larg porțile puterilor întunericului să le ucidă sufletul.
Pentru adulți la fel, și pentru toți care accesează acest tărîm de distracții ale stăpîniilor demonilor, numit tehnologie.
Războiul nevăzut împotriva puterilor întunericului, este pe toate fronturile, în noi și înafara noastră, lîngă noi, peste tot.

De asta avem nevoie ca internetul -și tehnologia-, să fie plin de Dumnezeu, plin de creștinism, de materiale, de Biblia în imagini, tîlcuiri, Sfinții Părinți, poze, sensibilitate, curaj, pentru a face pe creștinii puternici, în cuvînt, faptă și viață, să-și iubească vrăjmașii, să-și dea și viața de este nevoie, pentru orice om, cu iubire. Jertfelnicie, a urma lui Hristos.
De asta internetul trebuie să fie plin de materiale ziditoare, peste tot, pe orice site posibil. Comentarii, texte, tot, tot ! Dacă e posibil toate siteurile. Cît poate fiecare, peste tot pe unde merge, canale, site-uri, să aducă sau să amintească minunatul creștinism oamenilor, să mărturisească pe Hristos ! Digital, da ! Nu e păcat, mărturisirea lui Hristos, în orice chip, în orice formă, e spre zidire.

Cum unii oameni vor să fie unelte ale demonilor pe internet, așa și noi, creștinii trebuie să fim unelte ale Domnului Dumnezeu Treime Savaot Iubire pe internet, la televizor, pe telefon, etc., în toată tehnologia !
Chiar dacă unii suntem unelte de lut, sau de lemn, nu-i supărare, vom ajunge unelte de aur, cu pietre prețioase, numai să ne silim.

Suntem chemați să fim semănători, prin mărturisire, ca în pilda semănătorului. (nu zice Biblia prin ce căi, anume că prin tehnologie nu, nu, ci peste tot, la fel cum sfinții mergeau la bordel și mîntuiau prostituatele)

Noi semănăm semința (cuvîntul), prin tot ce se poate, și mai apoi, unde cade semința, pe ce fel de pămînt al fiecărei inimi, Dumnezeu știe. Și Dumnezeu să miluiască.
Noi prin tot ce putem să fim acolo pentru aproapele nostru, în muzică, cîntări bisericești, în imagini cu toată frumusețea creștinismului, Biserici, locuri, călugări, Sfinte Icoane, mărturii, scrieri, texte, și mai ales în aplicații, în programe, în joculețe de gîndire, educative pentru a învăța Biblia și creștinismul, pe copii, pe toți !
Peste tot în internet și tehnologie să fie Dumnezeu. Să amintim omului de Dumnezeu, Creatorul nostru, cît de minunat e El.

Vă chem și vă rog să înfăptuiți răspîndirea creștinismului pe internet, cît mai frumos și puternic cu putință. Căci internetul, astfel, devine ajutor spre mîntuire, tuturor.

Avem aici un site minunat:
www.arhiva-ortodoxa.info

Și obligatoriu (!!!) ca să fim și să rămînem tari, și să nu ne vătămăm, stricăm, ochii, mintea, sufletul, trupul, trebuie să evităm absolut orice material care nu zidește în Dumnezeu. De la TV, internet, pe telefon, peste tot. Conștiința ne va spune ce zidește în Dumnezeu și ce nu. Și cînd vrăjmașul ne-a pierdut fără să simțim, cînd ne venim în fire, să închidem acel material ce nu zidește și să începem să ne rugăm, chiar și stînd în scaun, la masă, orice rugăciune, oricît de scurtă.

Mai trebuie să spun: e de înțeles, cred, fără să amintesc, că pentru a ne putea sili să ajungem la curăție, luminare, îndumnezeire, dobîndirea Duhului Sfînt, trebuie să NU folosim deloc TV-ul, internetul, telefonul (doar fix, dar nici ăla) și cît mai puțină tehnologie în particular și lumea în sine stricată în general.

Și orice am face, să ne amintim de cuvîntul minunat al Domnului:
"Cei ce se folosesc de lumea aceasta, (să fie) ca și cum nu s-ar folosi deplin de ea. Căci chipul acestei lumi trece." - I Corinteni 7, 31

Atît de spus, restul e de făcut, de făptuit.

Doamne Dumnezeule, ajută-ne să reușim acestea bune, să izbăvim și să ne mîntuim ! Spre slava Ta ! Slavă Ție Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, slavă Ție. Sfînt, Sfînt, Sfînt ești Doamne Dumnezeule, Treime Sfîntă, pentru rugăciunile preasfintei Născătoare de Dumnezeu și ale tuturor sfinților, miluiește-ne pe noi. Amin.

Iertați-mă și pomeniți-mă.

Bucurii.

Theodore_of_Mopsuestia 28.02.2014 16:21:17

Citat:

În prealabil postat de Mandea77 (Post 552627)
Raspunsul este foarte simplu, Theodore_of_Mopsuestia nu doar ca minte cand "afirma" ca este ortodox, el este pe fond un luptator neobosit impotriva credintei ortodoxe. El crede ca o fi ortodox inseamna a fi un prost si un inapoiat, un incult si un ignorant si in general desconsidera tot ce poate fi considerat a fi bun si util pe acest forum. De ce el si-a facut un cont pe acest forum, de ce-si schimba atat de des avatarul, de ce improasca cu mizerie orice topic pe care posteaza, ... este evident de ce duh este manat.

Lemnarule, nu imi amintesc sa iti fi facut un rau. Nu inteleg, esti o persoana obsedata de mine, te-ai indragostit de mine, esti sodomit, care e problema ta? :)))))) Esti un om pe care l-am cunoscut si suparat cindva? Ce naiba ai cu mine? Daca esti barbat, ne vedem undeva si discutam, ce ai contra mea. Tu chiar esti securistul sectei geocentrate, cumva? Il aperi pe popa care iti este stapin, convingerile aluia, sau ce?

ovidiu b. 28.02.2014 16:26:02

Citat:

În prealabil postat de Daniel_Ortodox (Post 552636)
Mai trebuie să spun: e de înțeles, cred, fără să amintesc, că pentru a ne putea sili să ajungem la curăție, luminare, îndumnezeire, dobîndirea Duhului Sfînt, trebuie să NU folosim deloc TV-ul, internetul, telefonul (doar fix, dar nici ăla) și cît mai puțină tehnologie în particular și lumea în sine stricată în general.

Să înțeleg că tu ești făcător de minuni, scrii pe forum pe calea gândului, fără să tastezi și fără să utilizezi internetul? Vorbe goale, demonstrezi contrariul. Chiar nu realizeti ipocrizia?

ovidiu b. 28.02.2014 16:31:01

Citat:

În prealabil postat de Daniel_Ortodox (Post 552636)
Atît de spus, restul e de făcut, de făptuit.

Tu fiind exemplul?

Ora este GMT +3. Ora este acum 11:03:47.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.