![]() |
Citat:
Dar tot, ce justificare are biserica sa infiinteze o banca? |
Nu înțeleg cum scoți acele cifre, dar nu contează. Eu încercam să-ți spun doar că C.A.R. nu este bancă. Adică nu scoate profit.
|
Citat:
Dar are 6%, pentru ca sa ai mai putin de 5.75% (stabilit de BNR) este inafara legii bancare. Poate ce castiga poti spune ca nu este profit pentru ca nu plateste impozit pe castiguri. |
Citat:
|
Citat:
Si oricum, nu cred ca biserica ar trebui sa fie concurenta bancilor. |
Mai, dar parca biserica (intentionat litera mica) nu avea bani...adica...se cer bani pentru construirea catedralei mantuirii neamului de la primarii si de pe unde mai apuca. Acum isi permit sa dea imprumuturi? Nu e cam ipocrizie din partea initiatorului nebuniei asteaia? Si...cum nu are profir? Din moment ce are o dobanda, atunci va exista profit. Cine zice ca C.A.R. urile nu fac profit?! Nu faca acelasi profit ca o banca, dar profitul exista; si 1 leu in plus sa iasa leu sa fie ca deja e profit.
N-am mare lucru impotriva actiunii; dar nici nu ma incanta ipocrizia asta pe fata... |
Asta cu banca este o infamie destul de mare.
Banca are o cu totul alta tinta de public, cu totul alte reguli, alt volum. Ce a facut Patriarhia este CAR. Casa de ajutor Reciproc - mici sume de bani imprumutate credinciosilor la o dobanda ok. Are vreo logica sa faca Biserica acest lucru ? Pai poate ca are sau poate ca nu are. Ar avea sens in sensul ca preotii pot fi ajutati dar si credinciosii, la dobanzi foarte acceptabile si pe termen scurt cu sume mici de bani. Iar tinand cont ca de fapt sumele astea de bani nu aduc cine stie ce profit Bisericii si ca de fapt ar putea fi si o problema pentru Biserica atunci eu zic ca bataia de cap s-ar putea sa fie mai mare decat castigul. De ce nu ar avea sens sa faca asta? Pentru ca se baga intr-o afacere nu prea curata si ca imaginea Bisericii ar putea fi terfelita si trasa in jocuri de imagine in mod complet gratuit. Pentru moment initiativa pare una buna. Sa vedem ce iese din ea. |
Citat:
Modalitatea asta de împrumut se practică de zeci de ani, părinții noștri s-au folosit de ea în instituțiile pe unde au lucrat. După Revoluție multe n-au mai funcționat. Biserica a recurs și ea, de câțiva ani, la această modalitate de într-ajutorare, mai întâi doar pentru salariații ei. Acum o extinde și către ceilalți credincioși. Nu știu cum gestionează acea dobândă de 6%, dar nu văd de ce ar trebui să punem înainte gândul rău. |
Citat:
|
Treaba lor, sa se descurce cum pot, de aia nu mai puteti voi, sa gasiti nod in papura, oricum, tot credinciosii vor beneficia si de agentie si de CAR, si credinciosii oricum sunt de acord cu tot ce face biserica, asa ca nu vad ce va roade invidia. De rai ce sunteti!
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 11:36:34. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.