Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Preotul (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5012)
-   -   Contraceptia in fam de preoti (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=17704)

DragosP 04.02.2015 09:30:08

Întrebarea perversă a lui Mihnea vine din cel puțin două motive, dacă nu știați.
Unu: e medic (?) și câștigă un bănuț din "planingul familial".
Doi: e catolic, papa doar ce-a zis că_contracepția e good-good, că doar nu ne-om înmulți ca epurii.
Ca epurii tre' doar să ne f...

Mă scuzați. Continuați.

ioana5760 04.02.2015 10:57:14

Citat:

În prealabil postat de Mihnea Dragomir (Post 579950)
Un singur lucru nu inteleg. De ce s-ar limita aceasta intrebare la preoti ?

Exact pe ei trebuie intrebati ce se face, pentru ca sunt cei mai in masura sa ne spuna ce fac ei concret.

Citat:

În prealabil postat de Mihnea Dragomir (Post 579950)
Oare marea majoritate a familiilor celor care se arata mai ortodocsi ca patriarhul, explicandu-ne ce mare pacat este sa ajuti un coleg la teme, confundand cardul de debit cu coada dracului etc nu au 1, 2 sau 3 copii ? Ei cum procedeaza ? traiesc ca fratii ?

Cei care se considera mai ortodocsi decat patriarhul poate unii traiesc ca fratii, dar nu cred asta.

CristianR 04.02.2015 11:01:51

Scria pe undeva că Biserica nu se bagă cu indiscreție în viața intimă a soților. De ce ne-am băga noi în cea a preoților? Biserica te învață ce este bine să faci, iar când ai probleme particulare, le poți discuta cu preotul la spovedanie. Nu știu dacă te-ar ajuta ca, la spovedanie fiind, să-l întrebi pe preot: Părinte, dar matale cum faci? Cred că este o iscodire fără rost. Îl poți întreba, însă, ce poți face tu.

ioana5760 04.02.2015 11:04:41

Citat:

În prealabil postat de Parascheva16 (Post 579978)
Cati preoti cunosti personal? Poti numi 5? Nu dealta, dar asa din afara poti sa vezi si ce nu este si sa judeci gresit.

O fi si preoti care se feresc, caci nu exista padure fara uscaciuni. Oricum, pe noi nu ar trebui sa ne intereseze dansii, sa le judecam viata.

Pot numi mai mult de 5, dar nu ii judec la numarul de copii, nu ma intereseaza dansii ce fac, nu le judec viata, ci vreau sa ne spuna ce se face concret. Ei sunt cei mai in masura sa ne dea sfaturi, nu?
Toti o dau cotita in a da raspunsuri deschise.
Se interzice contraceptia, ok, dar cati mai traiesc azi ca fratii, rar de tot, poate mai sunt, dar viata reala e alta, ce tot sa ne facem ca nu stim.

CristianR 04.02.2015 11:09:06

Deși contează doar ce spune duhovnicul tău, nu ce spun majoritatea duhovnicilor, din câte știu, cei mai mulți nu te întreabă de contracepție, dar te întreabă dacă ai, totuși, copii.

Mihnea Dragomir 04.02.2015 11:14:20

Citat:

În prealabil postat de DragosP (Post 579981)
Doi: e catolic, papa doar ce-a zis că_contracepția e good-good, că doar nu ne-om înmulți ca epurii.

Iarasi minti ca un nerusinat. Cumva te si impartasesti in aceasta stare ?

anita 04.02.2015 11:31:19

Citat:

În prealabil postat de Mihnea Dragomir (Post 579992)
Iarasi minti ca un nerusinat. Cumva te si impartasesti in aceasta stare ?

Domnule ,papa chiar a spus asta ,acum cateva luni .Acum nu mai retin in ce context ,dar a spus .Ar fi bine sa mai cititi presa ,pe internet am citit pe un site cu ziare.
Parascheva are dreptate ,nu e de folos pt mantuire sa iscodim altfel de situatii.

DragosP 04.02.2015 11:47:18

Doctore, n-o să-ți intru-n joc.
Caută și tu și vezi cum a scăldat-o papa relativ la "înmulțirea ca iepurii".
Și dacă oi minți eu, păcatul meu e. Da' nu cumva, Doamne ferește!, să nu fie al tău de mă acuzi pe nedrept.:9:

Mihnea Dragomir 04.02.2015 12:18:31

Citat:

În prealabil postat de anita (Post 579997)
Ar fi bine sa mai cititi presa ,pe internet am citit pe un site cu ziare.

Sunt la curent, daca nu cu presa in general, cel putin cu presa in ceea ce priveste Biserica. In declaratia la care va referiti, Sfantul Parinte nu a spus ca ar fi un lucru bun contraceptia, ci a mentionat aspectul maternitatii (paternitatii) responsabile, care ar trebui sa-i faca pe parinti sa se intrebe daca mai e cazul ori nu sa aiba un copil.

In ceea ce priveste contraceptia, ea a fost cu claritate condamnata de Sfantul Parinte prin Enciclica Humanae Vitae ca fiind o materie grava (adica face ca sufletul sa fie in stare cazuta). Un comentariu in romana, facut de un episcop roman aici: http://www.dialogteologic.ro/Portals...T2116_Mons.pdf

Daca aveti inca nelamuriri pe care doriti, cu sinceritate si deschidere sa le clarificati, sper sa va pot ajuta. Este un subiect pe care l-am studiat in mod deosebit, ca laic casatorit si ca medic crestin.

DragosP 04.02.2015 12:20:50

Bon.
Ca medic creștin, ce înțelegi prin "planing familial"? :39:

Ora este GMT +3. Ora este acum 10:24:23.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.