![]() |
referitor la ce spune diavolul exorcizat (am asistat si eu candva) am o intrebare: de ce dezvaluie anumite secrete pentru ca asta e in defavoarea lui -sa se demaste-sa isi prezinte modul de lucru si de atac-lucruri pe care in mod normal ar trebui sa le tina secrete, sa ne poata pacali mai bine. Diavolul e foarte inteligent, nu inteleg de ce se da de gol, ce avantaj are? Ca nu face nimic daca nu ii iese ceva. Daca tot e fortat si chinuit, poate pleaca fara sa isi dezvaluie secretele, dispare si asta este. Poate sa urle ca il arde sau simte durere fiind in corp, dar de ce e fraier si dezvaluie secretele lui in loc sa plece fortat fiind fara sa spuna nimic, decat cel mult injurtaturi prin care sa isi arate ura nestapanita si atat.
|
Citat:
Eu cred ca Dumnezeu ingaduie acest lucru pentru a ne fi de ajutor...nu cred ca diavolul tine neaparat sa ne dezvaluie noua oamenilor armele sale, dar poate nu are incotro...adica totusi Dumnezeu e mai puternic decat el si nimic nu poate face fara ingaduinta Lui Dumnezeu, nu? asa a fost si cu Iov, diavolul l-a ispitit atat cat i-a ingaduit Dumnezeu, nu mai mult...poate asa se intampla si in cazul demonizatilor, poate e o avertizare pentru noi oamenii sa intelegem mai bine ca diavolul nu se joaca si ca daca nu suntem sub aripa protectoare a Lui Dumnezeu (prin rugaciune multa, post, participare la sfintele slujbe, impartasirea cu Sfintele Taine) putem deveni vulnerabili in fata celui rau....si poate aceasta dezvaluire nu ne-o face cel rau tocmai cu voia sa, ci pentru ca Dumnezeu vrea ca sa ne ajute ... imi amintesc si de acel demonizat din care Iisus a scos demonii si i-a bagat in turma de porci, asta s-a intamplat la cererea demonilor, adica aveau nevoie de ingaduinta Lui Dumnezeu, nu puteau intra in porci singuri fara voia Domnului...e o parere, Dumnezeu stie care e adevarul :) |
Citat:
|
Oare de ce e un sfat atat de bun, Mirela? Ma gandesc ca in biblie scrie foarte multe despre diavol...
|
Este chiar inspre folosul nostru sa vorbim despre metodele de inselare ale lui satan impotriva sufletului, asa ca depinde in ce context purtam o discutie in care se dezbat teme cu referire la satan, s-ar putea sa ne dauneze sau sa mai aflam ceva nou despre metodele lui de corupere a celor slabi si nestiutori (adica noi).
|
Citat:
|
Oricum ai dea face cu el fie ca vrei sau nu vrei,trebuie sa lupti odata si-odata.Nu poti evita ispitele la nesfarsit.
|
Laurentiu,vreau si io inregistrarea de la sf. Maslu te rog.
|
Parerea mea este ca pt. a ne feri de cele 7 pacate mari trebuie sa avem mintea neicetat la Dumnezeu.Trebuie sa te rogi cat mai mult,dar mai ales cand vezi ca iti si vine ispita(fie printr-o pofta la ceva dulce ca inghetata,prajituri,sucuris.a.,fie prin alte pofte de desfrau,pofta de cearta,s.a.).De la un simplu gand ajungi SA FACI ce nu vrei si nu trebuie.Atentie deci la ganduri...???!
|
Citat:
-ganduri, pofte, vazduhuri, simtzuri, placeri, inima, poleiala, gandire, realitate, duh, viziuni, visuri, parteneri, apropiatzi, Dumnezeu, Biserica, teologi, parintzi, sfintzi, canoane, ce avetzi de facut, ce atzi retzinut, ce zvonuri circula, ce e la moda, ce nu trebuie facut, ce ca zice sheful, ce va cree el, cat este programul de lucru, cine serbeaza onomastica, unde e plecat copilul, cand se intoarce sotzul, cum va sta frizura, daca nu suntetzi murdar pe fatza, daca suntetzi bine dispus, si celelalte inca o suta si ceva... aha, criogenia... salveaza romania... aha, era, ceva, care de maneca ma cam tragea... criogenia... salveaza romania... ca ne-om intalni in anul douamii osuta si ceva cand totul va fi bine, pana atunci griga mare si atentzia la, la... aha, criogenia salveaza romania... :D |
Ora este GMT +3. Ora este acum 11:09:01. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.