Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Cele 7 pacate de capetenie (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=1788)

consuela 25.05.2007 12:46:22

referitor la ce spune diavolul exorcizat (am asistat si eu candva) am o intrebare: de ce dezvaluie anumite secrete pentru ca asta e in defavoarea lui -sa se demaste-sa isi prezinte modul de lucru si de atac-lucruri pe care in mod normal ar trebui sa le tina secrete, sa ne poata pacali mai bine. Diavolul e foarte inteligent, nu inteleg de ce se da de gol, ce avantaj are? Ca nu face nimic daca nu ii iese ceva. Daca tot e fortat si chinuit, poate pleaca fara sa isi dezvaluie secretele, dispare si asta este. Poate sa urle ca il arde sau simte durere fiind in corp, dar de ce e fraier si dezvaluie secretele lui in loc sa plece fortat fiind fara sa spuna nimic, decat cel mult injurtaturi prin care sa isi arate ura nestapanita si atat.

Ioana_D 27.05.2007 18:06:40

Citat:

În prealabil postat de consuela
referitor la ce spune diavolul exorcizat (am asistat si eu candva) am o intrebare: de ce dezvaluie anumite secrete pentru ca asta e in defavoarea lui -sa se demaste-sa isi prezinte modul de lucru si de atac-lucruri pe care in mod normal ar trebui sa le tina secrete, sa ne poata pacali mai bine. Diavolul e foarte inteligent, nu inteleg de ce se da de gol, ce avantaj are? Ca nu face nimic daca nu ii iese ceva. Daca tot e fortat si chinuit, poate pleaca fara sa isi dezvaluie secretele, dispare si asta este. Poate sa urle ca il arde sau simte durere fiind in corp, dar de ce e fraier si dezvaluie secretele lui in loc sa plece fortat fiind fara sa spuna nimic, decat cel mult injurtaturi prin care sa isi arate ura nestapanita si atat.

Salut!
Eu cred ca Dumnezeu ingaduie acest lucru pentru a ne fi de ajutor...nu cred ca diavolul tine neaparat sa ne dezvaluie noua oamenilor armele sale, dar poate nu are incotro...adica totusi Dumnezeu e mai puternic decat el si nimic nu poate face fara ingaduinta Lui Dumnezeu, nu? asa a fost si cu Iov, diavolul l-a ispitit atat cat i-a ingaduit Dumnezeu, nu mai mult...poate asa se intampla si in cazul demonizatilor, poate e o avertizare pentru noi oamenii sa intelegem mai bine ca diavolul nu se joaca si ca daca nu suntem sub aripa protectoare a Lui Dumnezeu (prin rugaciune multa, post, participare la sfintele slujbe, impartasirea cu Sfintele Taine) putem deveni vulnerabili in fata celui rau....si poate aceasta dezvaluire nu ne-o face cel rau tocmai cu voia sa, ci pentru ca Dumnezeu vrea ca sa ne ajute ... imi amintesc si de acel demonizat din care Iisus a scos demonii si i-a bagat in turma de porci, asta s-a intamplat la cererea demonilor, adica aveau nevoie de ingaduinta Lui Dumnezeu, nu puteau intra in porci singuri fara voia Domnului...e o parere, Dumnezeu stie care e adevarul :)

mirelat 03.06.2007 23:52:06

Citat:

În prealabil postat de quasar
A dat Sf Siluan un sfat: Sa nu vorbim,sau sa vorbim cat mai putin despre diavol.:|

foarte bun sfat.

ancah 04.06.2007 17:50:30

Oare de ce e un sfat atat de bun, Mirela? Ma gandesc ca in biblie scrie foarte multe despre diavol...

veilur 04.06.2007 19:48:03

Este chiar inspre folosul nostru sa vorbim despre metodele de inselare ale lui satan impotriva sufletului, asa ca depinde in ce context purtam o discutie in care se dezbat teme cu referire la satan, s-ar putea sa ne dauneze sau sa mai aflam ceva nou despre metodele lui de corupere a celor slabi si nestiutori (adica noi).

mirelat 04.06.2007 20:43:05

Citat:

În prealabil postat de ancah
Oare de ce e un sfat atat de bun, Mirela? Ma gandesc ca in biblie scrie foarte multe despre diavol...

ptr ca e mai bine sa nu vorbesti despre ceva cu care nu doresti sa ai de-a face, ori stim ca pomenirea numelor are putere...

Silviu 04.06.2007 22:44:52

Oricum ai dea face cu el fie ca vrei sau nu vrei,trebuie sa lupti odata si-odata.Nu poti evita ispitele la nesfarsit.

Silviu 04.06.2007 23:03:15

Laurentiu,vreau si io inregistrarea de la sf. Maslu te rog.

Sylvie 05.06.2007 12:21:40

Parerea mea este ca pt. a ne feri de cele 7 pacate mari trebuie sa avem mintea neicetat la Dumnezeu.Trebuie sa te rogi cat mai mult,dar mai ales cand vezi ca iti si vine ispita(fie printr-o pofta la ceva dulce ca inghetata,prajituri,sucuris.a.,fie prin alte pofte de desfrau,pofta de cearta,s.a.).De la un simplu gand ajungi SA FACI ce nu vrei si nu trebuie.Atentie deci la ganduri...???!

vsovi 05.06.2007 14:22:51

Citat:

În prealabil postat de Sylvie
Parerea mea este ca pt. a ne feri de cele 7 pacate mari trebuie sa avem mintea neicetat la Dumnezeu.Trebuie sa te rogi cat mai mult,dar mai ales cand vezi ca iti si vine ispita(fie printr-o pofta la ceva dulce ca inghetata,prajituri,sucuris.a.,fie prin alte pofte de desfrau,pofta de cearta,s.a.).De la un simplu gand ajungi SA FACI ce nu vrei si nu trebuie.Atentie deci la ganduri...???!

atentzie deci la:
-ganduri, pofte, vazduhuri, simtzuri, placeri, inima, poleiala, gandire, realitate, duh, viziuni, visuri, parteneri, apropiatzi, Dumnezeu, Biserica, teologi, parintzi, sfintzi, canoane, ce avetzi de facut, ce atzi retzinut, ce zvonuri circula, ce e la moda, ce nu trebuie facut, ce ca zice sheful, ce va cree el, cat este programul de lucru, cine serbeaza onomastica, unde e plecat copilul, cand se intoarce sotzul, cum va sta frizura, daca nu suntetzi murdar pe fatza, daca suntetzi bine dispus, si celelalte inca o suta si ceva... aha, criogenia... salveaza romania... aha, era, ceva, care de maneca ma cam tragea... criogenia... salveaza romania... ca ne-om intalni in anul douamii osuta si ceva cand totul va fi bine, pana atunci griga mare si atentzia la, la... aha, criogenia salveaza romania... :D

Ora este GMT +3. Ora este acum 11:09:01.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.