![]() |
Citat:
Simt analitic, curaj de a rationa. Bravo. |
florin.oltean75 nu incerc sa pun la indoiala ce scrie in Biblie si n-o sa-mi slabeasca credinta nici o intrebare la care eu nu-mi pot raspunde legat de Dumnezeu si Biblia Ortodoxa ( vechiul testament ma depaseste complet) . Ma gandeam ca cineva cu mai multe cunostinte decat mine imi poate explica pe intelesul meu anumite curiozitati pe care le am .
De exemplu tata a incercat sa-mi explice azi cum ca lucifer era un inger ( asta logic ca stiam ) dar un inger nu este acelas lucru ca si sufletul unui om fie ca e mort sau viu ( asta nu am luat in in calcul cand mi-am pus anumite intrebari ) Mi-a reamintit si ca , noi atunci cand ne botezam primim un inger pazitor, si tot cand suntem mici suntem insotiti si de unul rau . Si-am inteles ca nu putem creea noi raul sau binele , e gresit sa ne comparam cu ingerii fie ca sunt rai sau buni , si ca noi putem doar alege dintre stanga sau dreapta . |
Citat:
Pentru oameni, perioada de probare e in timpul vietii lor pe pamant. Asa cum copacii, in ce directie se apleaca, in aceea vor cadea si in ce parte vor cadea, in aceea vor ramanea, tot asa si oamenii vor ajunge in starea lor definitiva, fie in rai, fie in iad. Citat:
|
Am citit despre ispitele diavolului si despre asocierea lui cu fiecare gand rau si ori ce alt pacat .
N-am vazut nicaieri sa se precizeze despre generarea unui gand rau fara sa i se atribuie " meritele" diavolului . Sau cel putin am trait mereu cu ideea formata ca gandurile rele vin de la diavol , excluzand astel posibilitatea de a creea un gand rau fara ajutorul diavolului , si am interpretat ca atare de fiecare data cand auzeam de ganduri rele . |
Pai daca ar fi asa ce rost ar mai avea judecata ? Daca omul nu ar fi responsabil pentru gandurile si faptele sale ? Ar fi usor, am arunca totul in carca dracului si gata. :71:
|
ma gandeam ca noi avem libertatea de a alege dintre gandurile alea rele sau gandurile bune si de a le inlatura pe cele care le dorim
rolul pe care si l-a creat diavolul este de a te ispitii in cele rele , nu ? chestiile astea ma depasesc ori cum la partea cu iesitul din iad , ce parere aveti despre marturia asta ? http://www.ganduridinierusalim.com/d...a-lui-din-iad/ |
Citat:
Noi insine, adica pulsiunile noastre rele, puternica aplecare pe care o avem fata de pacat (="concupiscenta", cum e denumita in teologia apuseana). Lumea inseamna nu lumea cu frumusetile ei, cu comorile ei de arta, etc, ci oameni, uneori apropiati noua, care ne insufla credinte gresite despre Dumnezeu, sau credinta ca Dumnezeu nu ar exista si sunt rele exemple pentru noi. Sa revenim mereu la studiul pacatului ancestral, fiindca e paradigmatic pentru toate pacatele. Diavolul nu apare de la inceput in arena. Eva singura s-a plasat intr-un loc in care nu trebuia sa se plaseze: in vecinatatea pomului oprit, in singurul loc rau din acel rai pe pamant. Diavolul a aparut dupa aceea, pe cand statea ea asa, si se uita la roadele rele, contempland deja ideea de a gusta din ele. Iar diavolul actioneaza prin clatinarea credintei. "A spus Dumnezeu ca veti muri ?" intreaba el insidios. "Nu, nu veti muri" raspunde tot el, un verset mai incolo. Dupa care il vedem teolog, explicand Evei de ce ar fi dat Dumnezeu aceasta porunca foarte simpla. Vedem, deci, ca diavolul are, in pacatul originar, un rol in acelasi timp fundamental si accesoriu. Fundamental, fiindca "justifica" incalcarea poruncii, o face sa para normala, ba chiar omul are mult de castigat incalcand-o: va fi asemenea lui Dumnezeu. Accesoriu, fiindca rolul lui este de "trigger factor" in raport cu ceva ce Eva era oricum pe cale de a face. In speranta ca ajuta, M.D. |
Ora este GMT +3. Ora este acum 10:07:25. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.