![]() |
sophia, productia de lapte practic e stimulata de copil; de acolo de multe ori si micile probleme in perioadele e pusee de crestere, probleme care se regleaza de la sine (stimularea facuta de bebe) in cateva zile e cele mi multe ori. Presupun ca lactatia scade, apoi se opreste odata cu intarcarea copilului (nu se mi stimuleaza rezulta ca se opreste). Asa stiu eu, dar nu-s 100% sigura.
Pai, la cunostintele mele, copii sunt si diversificati, desi inca sug; practic suptul e la cererea copilului, sau, sa-i zic asa, ca un fel de desert. Nici eu nu-s ok cu ideea de alaptat exclusiv pana la varste inaintate, din aceleasi considerente. In mod normal, pediatrii recomanda diversificarea cand copilul are 6 luni (daca nu sunt alte probleme, de exemplu reflux, intoletanta la lactoza - daca copilul este pe formula etc.); Pfff, teoretic stiu eu multe; sper ca ma voi descurca si practic. edit: sunt anumite recomandari de la OMS legate de diversificare care e bine, util si sanatos sa se respecte; de exemplu: nu poti da unui copil de 1 an sarmale (adica poti, dar nu e deloc ok). e bine sa se inceapa cu legume pasate, apoi sucuri de legume, abia apoi fructe, si se recomnda ca un aliment nou sa fie introdus cam o data la 4 zile, pentru a se putea observa daca copilul are vreo intoleranta sau vreo alergie la vreun aliment. ps2: scuzati postrea lunga; poate va folosi cuiva si aceasta. |
Eu nu prea m-aș uita prea mult în gura OMS.
|
In general nici eu, dar sunt niste reguli (mult spus reguli; sfaturi mai bine zis) chiar de bun simt, in acord cu ce am citit in mai multe locuri; in acord cu nutritionisti si pediatri; au facut si astia ceva cu capul, nu cu fundul, scuzati expresia. Nu stiu cand s-a ajuns la recomandarile astea si care au fost recomandarile inainte; habar nu am, dar astea mi se par super ok; bine-nteles, se poate jongla putin, dar trebuie avuta in vedere si dezvoltarea sistemului digestiv a copilului.
|
Citat:
Copilul cand suge stimuleaza glandele mamare prin actul mecanic pe care il exercita atunci cand se hraneste. Lactatia se opreste atat natural, atunci cand nivelul de hormoni care o stimuleaza se reduc fiziologic, cat si artificial, medicamentos. |
Intrebarea mea era alta:
Daca un copil suge de ex. pana la 10 sau 15 ani, femeia tot mai produce lapte? Nu exista un mecanism natural de oprire a glandelor dupa un anumit timp? (Sa spuna copilului: "gata, nu mai este lapte!") Din ce spuneti voi, copilul stimuleaza lactatia. Dar asta ar insemna ca o femeie care a nascut sa aibe toata viata lapte. Ori ca suge coilul, ori ca se mulge ea. Si daca mai naste copii intre timp, chiar nu se opreste lactatia niciodata. |
Citat:
|
|
Citat:
|
Felicitari, Fallen! Sa va daruiasca Dumnezeu toate cele bune si de folos, printesei si parintilor! Foarte frumos nume i-ati ales!
|
Citat:
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 08:14:20. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.