Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Apă de calitate (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=18151)

AlinB 23.10.2015 11:34:55

Citat:

În prealabil postat de Florin-Ionut (Post 603266)
Apa e absolut necesară pentru digestie și nu numai. Doar dacă nu mănînci nimic vreo cîteva zile, nu trebuie să te hidratezi, dar cu toate astea apa e generată în ficat din resursele de grăsime ale organismului pentru că este nevoie de apă.

După ce mănînci ți se face sete, dacă nu mănînci nu ți-e sete (confirm din experiență).

Dintr-un kg de grasime nu produci apa nici pentru o zi.
Si nu slabesti 1kg pe zi - ar inseamna sa consumi 7000kcal, adica ceva gen, esti ciclist in turul Frantei.
Caz in care iti mai trebuie inca vreo 2-3 litri de apa aditionala.

AlinB 23.10.2015 11:36:06

Citat:

În prealabil postat de Florin-Ionut (Post 603231)
Prin fierbere consumi în continuare o cantitate considerabilă de clor, fluoruri, rugină, aluminiu și alți balauri care zac pe țeavă. Mai bine o fierbi pe aia de la fîntînă, de preferință cu foraj de adîncime (~100 de metri).

Daca e de foraj de adancime nu e neaparat potabila.
Poate fi contaminata cu diverse saruri minerale in exces (calcar, mangan, etc.)

AlinB 23.10.2015 11:42:06

Citat:

În prealabil postat de Florin-Ionut (Post 603230)
Ce te împiedică să faci un test? Costă doar 25 de lei. Pentru teste complete e mult mai mult, undeva la 430 de lei.

Un test de 25 lei nu are nici o relevanta. Ce e aia, turbiditatea?
Plus, nu ma intereseaza chestiunea ca sa sponsorizez astfel de cercetari :)

Citat:

Adică pentru tine obținerea repetată a unui loc premiant în concursuri la care participă mii de mostre de apă din toată lumea este mai puțin plauzibil decît niște teste locale care se pot cumpăra ieftin.
Hai sa fim seriosi, insasi ideea de concurs de apa plata suna cel putin dubios.
Teste alea, daca sunt falsificate, atrag consecinte penale.
Nu si pentru premii care poate sunt cumparate.

Citat:

Păi nu prea induce. Cînd am depozitat 200 de litri de apă transformînd-o în aghiazmă mare, am băut-o pe toată în timp și pe măsură ce treceau săptămînile era tot mai greu de băut.
Pai da :)

Citat:

Am băut după filtre de 1000 de lei, dar și de 2000 de lei (cu vreo 8 tipuri de filtrare). Eu știam că apa trebuie să fie insipidă, or aia avea un gust de-mi venea s-o scuip afară. Oare de ce? Nu-mi spune că n-au fost schimbate, că la ăla de 2000 de lei era nou cînd am testat-o. Eu unul n-o să dau bani pe așa ceva, nici să mi le dai pe gratis nu-mi trebuie.
Depinde de sistemul de filtrare. Dupa osmoza ar trebui sa fie fara absolut nici un gust. Daca mai are alte sisteme dupa osmoza - poate alea erau problema.

Daca e doar micro/ultrafiltrare, aia nu elimina tot si daca ceea ce intra era deja groaznic la gust..

Sunt si tzepari care vand produse "made in china" fara nici un fel de certificari si atunci te trezesti si cu mai multe produse dubioase in apa.

Daca era asa teribil rezultatul, de ce nu au schimbat filtrul?

Florin-Ionut 23.10.2015 11:48:53

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 603272)
Dintr-un kg de grasime nu produci apa nici pentru o zi.
Si nu slabesti 1kg pe zi - ar inseamna sa consumi 7000kcal, adica ceva gen, esti ciclist in turul Frantei.
Caz in care iti mai trebuie inca vreo 2-3 litri de apa aditionala.

În lipsa digestiei calculele clasice nu fucționează la fel.

Din grăsime trebuie să produci și energie pentru celule, nu doar apă. Cu toate astea, check this out:
…human fat is saturated fat. Saturated with Hydrogen. For every carbon in the fat chain there’s about 2 hydrogen atoms. These combine with the oxygen you breath to form water. I have actually observed one patient gain weight during a dry fast.. because he was dehydrated and produced water from the fat: 2 grams of Hydrogen plus 16 grams of Oxygen gives you 18 grams of water. Thus Filonov is right. Under some circumstances we can make a lot more water than 1.2 liters.. from fat and from carbohydrates.
L-am citat pe Andre Kruger, medic, omul lucrează la o clinică din Africa de Sud și a supravegheat timp de mulți de ani (scrie undeva pe fastingconnection.com cîți anume) pacienți care au postit cu și fără apă. Iar Filonov știi cine e.

iuliu46 23.10.2015 11:50:11

Cine crede ca poate trai cu apa din grasimi e liber sa incerce. De ce sa raspandim articole gasite pe net ? Sa-si ia aia care cred asta apa din grasimea proprie timp de o saptamana si o sa credem toti. :1:

iuliu46 23.10.2015 11:54:19

Citat:

În prealabil postat de Florin-Ionut (Post 603278)
În lipsa digestiei calculele clasice nu fucționează la fel.

Din grăsime trebuie să produci și energie pentru celule, nu doar apă. Cu toate astea, check this out:
…human fat is saturated fat. Saturated with Hydrogen. For every carbon in the fat chain there’s about 2 hydrogen atoms. These combine with the oxygen you breath to form water. I have actually observed one patient gain weight during a dry fast.. because he was dehydrated and produced water from the fat: 2 grams of Hydrogen plus 16 grams of Oxygen gives you 18 grams of water. Thus Filonov is right. Under some circumstances we can make a lot more water than 1.2 liters.. from fat and from carbohydrates.
L-am citat pe Andre Kruger, medic, omul lucrează la o clinică din Africa de Sud și a supravegheat timp de mulți de ani (scrie undeva pe fastingconnection.com cîți anume) pacienți care au postit cu și fără apă. Iar Filonov știi cine e.

E o prostie pentru ca o parte din apa care se produce in urma oxidarii grasimilor se elimina. Dar incearca, poate are dreptate site-ul ala. Sau te pomenesti ca ti-e frica sa nu te ingrasi ? :1:

catalin2 23.10.2015 12:20:09

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 603275)
Depinde de sistemul de filtrare. Dupa osmoza ar trebui sa fie fara absolut nici un gust. Daca mai are alte sisteme dupa osmoza - poate alea erau problema.

Cu osmoza (inversa) e o problema, pentru ca elimina si un mare procent din mineralele necesare in apa (calciu, magneziu, etc.) De aceea unele filtre de osmoza au si un filtru de remineralizare, care introduce minerale in apa filtrata. Deci se obtine o apa distilata, care a apoi e remineralizata. Dar doar unele filtre de osmoza au si remineralizare. De aceea osmoza nu este recomandata la filtrarea apei de la robinet, doar in cazuri de poluare mai grava, cu nitriti, nitrati, etc.
Pentru apa obisnuita, care nu e poluata grav, se foloseste filtrul cu carbon, care nu elimina si metalele benefice.
P.S. Apa filtrata prin osmoza nu are gust bun daca nu e remineralizata. De altfel apa distilata se spune ca are un gust salciu (eu nu am baut).

iuliu46 23.10.2015 12:39:51

Citat:

În prealabil postat de catalin2 (Post 603283)
P.S. Apa filtrata prin osmoza nu are gust bun daca nu e remineralizata. De altfel apa distilata se spune ca are un gust salciu (eu nu am baut).

Citat:

În prealabil postat de Florin-Ionut (Post 603281)
Eu știam că apa trebuie să fie insipidă, or aia avea un gust de-mi venea s-o scuip afară. Oare de ce?

Hotarati-va. Ori trebuie sa fie insipida, ori trebuie sa aiba gust bun. Ca deja am chemat instalatorul. :1:

ovidiu b. 23.10.2015 13:03:17

Citat:

În prealabil postat de Florin-Ionut (Post 603231)
Prin fierbere consumi în continuare o cantitate considerabilă de clor, fluoruri, rugină, aluminiu și alți balauri care zac pe țeavă. Mai bine o fierbi pe aia de la fîntînă, de preferință cu foraj de adîncime (~100 de metri).

Sunt cazuri în care nu adâncimea puțului dă calitatea apei (un foraj cu adâncimea de 80 de metri - zonă submontană și un foraj de 140 de metri - zonă de deal). Distanța între cele două foraje este de aproximativ 40 de km. Apa din ambele puțuri nu este potabilă, ținând cont de analizele făcute. Între cele două foraje am executat pe un deal un foraj de 24 de metri adâncime cu apă potabilă.

ps: știi cât costă un foraj ~ 100 de metri? :)

ovidiu b. 23.10.2015 13:04:55

Citat:

În prealabil postat de iuliu46 (Post 603286)
Hotarati-va. Ori trebuie sa fie insipida, ori trebuie sa aiba gust bun. Ca deja am chemat instalatorul. :1:

......:)))

Ora este GMT +3. Ora este acum 13:44:06.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.