Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Teologie si Stiinta (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5039)
-   -   Mâncat de viu. (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=18352)

pc-cutza 26.02.2016 16:49:23

A fost greșit folosit termenul sadic, dar l-am folosit pentru a evidenția ca alte carnivore gen leul sau tigrul își omoară înainte prada și după o mănâncă.

ahilpterodactil 26.02.2016 17:18:14

Citat:

În prealabil postat de CristianR (Post 615245)
Sadismul ar presupune plăcerea de a chinui, ceea ce cred că este exclus în cazul animalelor.

Cristian, tu ai acasa o pisi?
Dar soricei? Din aia mici, cafenii, care rontaie tot ce exista...:)
Ei, sa nu-mi zici ca matzei nu ii place sa isi chinuiasca victima, invocind de pilda chestia aia cu adrenalina raspandita ca urmare a spaimei soricelului, adrenalina care "indulceste" carnea. O condimenteaza, ma rog... (Apropos, unii zic ca nici nu e adrenalina, ci noradrenalina!...:))

flying 26.02.2016 17:53:46

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 615243)
animalele nu au sadism, doar oamenii.

Bine ca recunosti! :24:

Pelerin spre Rasarit 26.02.2016 18:47:10

Citat:

În prealabil postat de DragosP (Post 615244)
Nu. Citește Cartea Facerii. Toate viețuitoarele pământului trăiau în armonie cu omul și între ele. Până la un moment dat.

Foarte bine punctat.

CristianR 26.02.2016 19:15:24

Citat:

În prealabil postat de ahilpterodactil (Post 615282)
Cristian, tu ai acasa o pisi?
Dar soricei? Din aia mici, cafenii, care rontaie tot ce exista...:)
Ei, sa nu-mi zici ca matzei nu ii place sa isi chinuiasca victima, invocind de pilda chestia aia cu adrenalina raspandita ca urmare a spaimei soricelului, adrenalina care "indulceste" carnea. O condimenteaza, ma rog... (Apropos, unii zic ca nici nu e adrenalina, ci noradrenalina!...:))

Da, am o pisică. Și chiar am văzut ce face cu șoriceii. Dar îi aduc circumstanțe atenuante: nu cred că are capacitatea de a fi empatică, nu bănuiește frica șoricelului; n-o interesează dacă îi e frică sau nu. Jocul ei are de-a face cu antrenarea la vânătoare a propriilor pui, cred; chiar și atunci când ei nu sunt de față. :)

ahilpterodactil 26.02.2016 19:20:50

Citat:

În prealabil postat de CristianR (Post 615295)
... nu cred că are capacitatea...

Cristian, te rog frumos sa dai dovada de maturitate si sa nu subestimezi capacitatile pisicii!

P.S. Azi subestimezi pisica, maine te pomenesti ca il subestimezi si pe leu... Pai unde vei ajunge asa? Te vei pomeni intr-o zi ca vei subestima si pe om!
Pai se poate, frate?.....:(

CristianR 26.02.2016 19:21:16

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 615273)
consideri tu din perspectiva ta subiectiva, incadrandu-le intr-un sistem moral unde nu au ce sa caute

Nu mă înțelege greșit; nu le judec, nu le consider vinovate de ceva. Cruzimea în cazul animalelor e de înțeles.

CristianR 26.02.2016 19:22:26

Citat:

În prealabil postat de ahilpterodactil (Post 615298)
Cristian, te rog frumos sa dai dovada de maturitate si sa nu subestimezi capacitatile pisicii!

Îmi dau seama că știi mai multe, în calitate de pisicolog. :)

ahilpterodactil 26.02.2016 19:24:39

Citat:

În prealabil postat de CristianR (Post 615300)
Îmi dau seama că știi mai multe, în calitate de pisicolog. :)

.......:)))
vezi ca am reeditat si ca-i ceva foarte serios acolo..:)))

CristianR 26.02.2016 19:31:25

Nu știu ce să zic. Pisică... leu... om. Măcar de-aș subestima omul în capacitatea lui de a face rău.

Ora este GMT +3. Ora este acum 15:52:58.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.