Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Mașina de uscat rufe (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=18672)

AlinB 26.10.2016 18:48:31

Sau Beko

5 ani garantie, au si un model A+++ dar e semnificativ mai scump, nu se merita din perspectiva economiei de energie fata de un A++.

simpllu 26.10.2016 19:43:37

Un înlocuitor de detergent ar fi nucile de săpun. Dezavantajul lor este că nu scot petele. Bicarbonatul de sodiu ar putea fi folosit pentru pete, dar tot nu are o eficiență ca și detergentul clasic. În loc de balsam se poate folosi oțetul (reîmprospătează culoarea hainelor, dezinfectează și împiedică depunerile de calcar).

Florin-Ionut 26.10.2016 20:41:35

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 633767)
Sau Beko

5 ani garantie, au si un model A+++ dar e semnificativ mai scump, nu se merita din perspectiva economiei de energie fata de un A++.

E bine atît timp cît ai 5 ani garanție. Folosesc o mașină de spălat vase Beko de cîțiva ani și nu am avut probleme majore cu ea (doar terminatorii de plastic de la glisiere i-am înlocuit cu niște șuruburi din inox). Și a fost relativ ieftină și cu capacitate mare comparativ cu cele de firmă.

Oricum, în 5 ani o folosești maxim 2 ani jumate dacă socotim numai sezoanele reci.

AlinB 26.10.2016 21:35:39

Daca nu consideri ca timpul care ti-l ia sa le duci afara, sa le intinzi, sa le culegi, sa le aduci merita mai mult de 1 leu cat costa curentul la cea A++ .. :)

Ca sa nu mai vorbim de vecini "strangatori", altii care isi scutura covoarele peste hainele tale, praf/polen adus de vant..

Intrebare: ce capacitate are masina ta de uscat?
Asta se masoara banuiesc in kg rufe ude, nu?

Adica de ex. daca speli 6kg rufe uscate, iti ies cam 10-11 kg rufe ude, iar daca masina ta usuca cam 7kg, trebuie sa o faci in 2 ture, nu?

Florin-Ionut 27.10.2016 10:54:51

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 633819)
Daca nu consideri ca timpul care ti-l ia sa le duci afara, sa le intinzi, sa le culegi, sa le aduci merita mai mult de 1 leu cat costa curentul la cea A++ .. :)

Vara e de preferat afară, soarele are partea lui de activitate pozitivă împotriva microbalaurilor.

Citat:

Ca sa nu mai vorbim de vecini "strangatori", altii care isi scutura covoarele peste hainele tale, praf/polen adus de vant..
Na, asta-i lumea în care trăim...

Citat:

Intrebare: ce capacitate are masina ta de uscat?
Asta se masoara banuiesc in kg rufe ude, nu?
Are 8 kg. De rufe uscate, că dacă e s-o umplu cu ude și să le cîntăresc, au sigur mai mult de 8 kg. Tamburul e foarte mare comparativ cu mașina mea de spălat de 5 kg.

Citat:

Adica de ex. daca speli 6kg rufe uscate, iti ies cam 10-11 kg rufe ude, iar daca masina ta usuca cam 7kg, trebuie sa o faci in 2 ture, nu?
Am mai spus că am spălat de 2 ori cîte 2 mașini și le-am uscat împreună. Au încăput bine, dar s-a umplut sertarul de colectare pînă la maxim că a trebuit să merg cu un recipient extra în balcon ca să nu dau pe jos apă.

AlinB 27.10.2016 11:19:04

Citat:

În prealabil postat de Florin-Ionut (Post 633877)
Vara e de preferat afară, soarele are partea lui de activitate pozitivă împotriva microbalaurilor.

La fel se poate spune si despre frig :)
Mai degraba frigul (binisor sub zero, cred) omoara acarienii decat o expunere poate indirecta la soare.
Oricum, daca vrei sa scapi de microbi mai iesiti din comun, speli la 90grade (daca permite tesatura), dezinfectezi, etc.
Restul face sistemul imunitar :)

Citat:

Am mai spus că am spălat de 2 ori cîte 2 mașini și le-am uscat împreună. Au încăput bine, dar s-a umplut sertarul de colectare pînă la maxim că a trebuit să merg cu un recipient extra în balcon ca să nu dau pe jos apă.
Super atunci, credeam ca o masina de spalat plina trebuie uscata in doua transe, mai bine zis o transa si jumatate ceea ce era cam nasol.

Deci la o masina de spalat cu 6kg una de uscat de 7kg A++ ar fi numai buna..

8-9 kg ar fi cum e mai rau, ar fi plina doar pe 3/4, daca dai ciclu de 1/2 nu se usuca, daca dai ciclu complet consuma in plus..

Florin-Ionut 27.10.2016 11:33:45

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 633880)
Deci la o masina de spalat cu 6kg una de uscat de 7kg A++ ar fi numai buna..

8-9 kg ar fi cum e mai rau, ar fi plina doar pe 3/4, daca dai ciclu de 1/2 nu se usuca, daca dai ciclu complet consuma in plus..

Nu am nimic de genul ciclu 1/2. Doar o poziție de 30 de minute la butonul rotativ.

Și 8kg e bine. Uneori pui două mașini aproape pline și le usuci toate o dată.

Copacel 27.10.2016 11:38:43

Citat:

În prealabil postat de Florin-Ionut (Post 633883)
Nu am nimic de genul ciclu 1/2. Doar o poziție de 30 de minute la butonul rotativ.

Și 8kg e bine. Uneori pui două mașini aproape pline și le usuci toate o dată.

Ce te-ai face fara masina de uscat rufe ?

AlinB 27.10.2016 12:07:13

Tu vorbesti bre, care iti spala maica-ta bulendrele? :21:

Copacel 27.10.2016 12:17:49

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 633892)
Tu vorbesti bre, care iti spala maica-ta bulendrele? :21:

Mi le spala masina de spalat cu 1000 ture/minut. Si le scot 80 % uscate.
:41:

Ora este GMT +3. Ora este acum 15:32:27.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.