![]() |
Citat:
|
Citat:
|
Liga "Pro Europa" propune ca la ora de religie sa se predea la fel ca-n Occident, in mod egal toate religiile lumii ca ,vezi Doamne, ii indoctrinam pe copii cu ortodoxia noastra. Adica, imi dau la scoala copilul ortodox si vine acasa musulman sau adventist.
Inca ceva despre efectele televiziunii: A-i învăța pe copii cu televizorul și a cultiva acest obicei în viața noastră înseamnă, de fapt, a modela niște structuri neuronale care determină cortexul să răspundă la provocările realității potrivit tipului de experiență propus de vizionarea televizorului; înseamnă să învățăm creierul cu atitudinea pasivă, să-l facem dependent de "plăcerea facilă a ecranului video", să "îi slăbim abilitățile mentale" obișnuindu-l să nu reflecteze, să nu gândească realitatea, să nu dialogheze sau să nu se concentreze cu atenție la problemele pe care le întâmpină. Astfel, uitatul la TV nu va constitui numai o obișnuință cotidiană, ci se va cristaliza într-o structură corticală care va influiența semnificativ întregul orizont de conștiință și existență a telespectatorului. În urmă cu mai bine de 70 de ani, când se discuta despre „binefacerile” cinematografiei în educație și învățământ, marele pedagog și vizionar, Vasile Băncilă trăgea un semnal de alarmă în privința efectului excesului de imagini asupra imaginației, cuvintele lui profetice fiind mai mult decât actuale în ceea ce privește televizualul: „Excesul de imagini poate obosi imaginația sau să o îndepărteze, fiindcă sufletul rămâne să se mulțumească numai cu imagini. În acel moment, omul a devenit o ființă exterioristă, care-și caută viața în afară, în noi și iarăși noi excitații. El a pierdut resortul creației interne și devine un cerșetor de senzații și imagini, nostalgic după altceva și aproape veșnic plictisit, fiindcă nu mai poate adăuga de la el nimic… Este tocmai imaginea omului actual, a omului modern” . |
Citat:
Dupa 3-4 zile mergeam pe drum si priveam oamenii ca pe niste bucati de carne ambulante,puteam sa citesc pe fata lor de ce afectiuni sufereau......MA INGROZEAM DE MINE! ..............stiinta evoluaza ,nu am nimic impotriva cu asta........... se pot salva multe vieti...............insa intrebarae e CU CE PRET? |
Citat:
|
Stiinta evolueaza????? Am citit o idee ironica in legatura cu stiinta:
"Acum cateva milenii,oamenii traiau cateva sute de ani. Cateva secole in urma,speranta de viata era 100 de ani. Acum speranta de viata nu depaseste 70 de ani. Si acest lucru se datoreaza faptului ca STIINTA Si MEDICINA AU EVOLUAT FOARTE MULT!":D:D:D |
Scoala romaneasca...invechita. Se pun bazele pe toceala. Spre exemplu, modul in care s-a dat examenul de bac anul acesta. Publicarea celor 100 de variante nu face nimic altceva decat sa incurajeze toceala. Opinia mea: materia o gasesti peste tot in ziua de azi(carti, internet etc). Ar trebui ca elevii sa fie invatati cum sa utilizeze informatia, nu sa o invete pe de rost si sa nu inteleaga nimic din ea. Invatamantul romanesc este la pamant. Elevii nu mai stiu sa vorbeasca limba romana, vorbesc un fel de romangleza. Incultura este in floare, nici nu iti mai vine sa te faci profesor. Sa pronunti la ora de romana nume de clasici francezi si elevii sa intrebe daca te referi la noii jucatori de la nu stiu ce echipa de fotbal...cati elevi stiu ca pe 9 mai nu se sarbatoreste numai ziua Europei? Si ca sa merg mai departe, cati copii habar nu au ce a fost comunismul? Insa toti stiu sa discute pe mess despre ultimul joc aparut.
|
Citat:
se spune ca mai bine previi decat sa ajungi sa vindeci.......probabil sa-i aduci acum pe calea cea buna nu-i prea tarziu sau imposibil,asa ca incearca s-o faci,chiar daca esti luat in deradere,batjocorit sau ignorat.........nici nu stii cand un asemenea om va venii sa-ti multumesca. Crede-ma ..........eu nu-s o fire f credincioasa,intru in biserica si ma inchin acolo unde o simt...dar am venit in contact cu multe persoane credincioase si treptat mi-am schimbat opiniilde despre credinta. |
Citat:
Draga Erzbet,cum sa fie invatati elevii sa utilizeze informatia,cand ei nu sunt capabili sa retina variantele care li se dau "mura-n gura"? Se bazeaza doar pe copiat.Eu am ramas uimita cand am vazut cat sunt elevii de isteti in aflarea unor metode noi de copiat.In acest caz sunt de vina si profesorii,care nu au stiut sa fie mai severi.Vedem zilnic profesori amenintati de copii.Cum s-a ajuns la asa ceva? Si eu am iesit nu demult din liceu,si am avut "onoarea" sa cunosc invatamantul din ziua de azi.Cat despre profesori,pot enumera maximum trei din tot liceul,care meritau ascultati...:( |
:)Mihaela,Petre Tutea a spus multe vorbe intelepte despre omul credincios,dar si despre cei care nu cred in Divinitate:"Ateul este un biet animal rational,care vinede nicaieri si merge spre nicaieri"
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 05:27:47. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.