Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   ce-ati spune sa ne intalnim la fiecare in oras? (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=2199)

urzicuta 22.08.2007 16:54:13

si eu as vrea sa postez fotografii(se intelege nu cu mine)..cat despre topic abia acum m-am prins nu am citit atent...era vorba despre excursii,,eu ma asteptam sa si descrieti cate o biserica draga sufletului vostru..daca puteti face si asta..ar fi minunat

urzicuta 22.08.2007 16:55:31

:)..Jenica,esti tare simpatica..as vizita orasul tau..am fost cu multi ani in urma acolo:)

22.08.2007 17:14:09

Eheheiii urzicuto..asta e doar partea vazuta...dar ca in fiecare om exista si o parte nevazuta:D sati sa o vezi si pe aceea apoi mai vedem daca iti voi mai fi simpatica:cool:. Glumesc, oare cine are curaj sa dea cu piatra?? Poate doar cel ce este fara de pacat, nu? ce spui tu urzicuta ca esti mai "psiholoaga" eu mai "subtire" cu inteligenta:D
aoleuuu sunt off topic;)

veilur 22.08.2007 17:59:16

Cineva trebuia sa lanseze si aceasta propunere, m-am gandit si eu la asta odata, dar mi s-a parut o idee cam "trasa de par". Oricum, daca stam si ne gandim, toti cei de aici suntem niste oameni normali, cu probleme mai multe sau mai putine. Ma gandeam ca o intilnire in grup intre noi, cu mic cu mare poate ca ar fi o idee buna, dar ce te faci daca unul dintre invitati se va intilni cu cineva care l-a jignit pe privat sau pe public? Oare credeti ca mentalitatea romaneasca se schimba atunci cand ne intilnim toti ca fratii?

urzicuta 22.08.2007 18:19:05

:)e pacat cei f.tineri sa nu va intalniti,daca impartasiti cam aceleasi idealuri..eu am suferit f mult cand m-am despartir de colegele mele de generatie..numai sa nu va lasati purtati de pasi prin discoteci,rockoteci si alte taramuri ^binecuvantate^.....si apoi puteti avea parte si de paruieli si batai crestinesti in direct..daca se intalnesc si cei ce s-au tot inghiontit pe forum.:p

marilena12 22.08.2007 20:06:58

Eu sunt de origine de prin Giurgiu, dar am trait vreo 10 ani in Bucuresti(mergeam des Urzicuta la Stavropoleos, mi-am botezat si nepotelul acolo :)). Biserica mea de suflet ramane Biserica Rusa, acolo ma spovedesc, acolo mai merg de cate ori pot.
Spun asta pentru ca de peste 2 ani m-am casatorit si mi-am urmat sotul in Craiova. Aici avem moastele Sfantului Ierarh Nifon, ale Sf. Serghie si Vah, si ale Sf. Mucenite Tatiana, in catedrala mitropolitana unde mergem noi la Liturghie. Este o biserica deosebit de frumoasa cu hramul Sf. Dumitru Izvoratorul de Mir, care este si sfantul ocrotitor al Craiovei, cu preoti tineri si cucernici, Exarhul manastirii, parintele Gherontie, fiind un duhovnic foarte intelept, cautat de multi tineri.
Langa Craiova, se afla Manastirea Jitianu, unde stareta este Maica Siluana, despre a carei slujire sociala ati auzit, cred.
Eu, sotul meu si fetita noastra de un an si 4 luni plecam destul de des la manastiri, pe aici pe-aproape, va recomand daca nu ati fost sa va rugati in sfintele manastiri Tismana (cu moastele Sf. Cuv. Nicodim, Sf. Ioan Gura de Aur, Sf. Ignatie Teoforul), Lainici (Icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului grabnic ascultatoare, adusa anul trecut de la Manastirea Dohiaru din Sf. Munte), Man. Bistrita (moastele Sf. Grigorie Decapolitul), Curtea de Arges (Sfanta prunca Filoteea), Man. Dintr-un Lemn, Cozia, Turnu, Cornetu, Polovragi, Surpatele, Hurezi, Arnota, Govora, Cotmeana (Arges), etc.
Mie mi-ar placea sa ne si intalnim la vreuna dintre aceste manastiri, mai ales in zi de hram cand se intalnesc pelerini din toate colturile tarii. As mai putea sa va spun de o manastire care mie imi este in suflet de ceva ani, Manastirea Doamnei din Toplita - Harghita. Pe cand eram eu pe acolo, aici se nevoiau 2 maici (stareta si mama ei) si 3 surori, intr-o zona destul de friguroasa, avand multe trebuinte de natura materiala si spirituala, dat fiind ca nici preot nu aveau. Acum lucrurile stau mult mai bine. Bisericuta din lemn, cu hramul Nasterea Maicii Domnului, este deosebit de frumoasa si plina de flori. A fost singura biserica in care am citit psaltirea doar cu Bunul Dumnezeu si sfintii Sai, la lumina unei lumanari micute, inghetata de frig si de emotii. Pentru acest prilej de a ma afla singura atat de aproape de Domnul si de Maica Lui, pentru momentul acesta unic in sufletul meu, o sa ma intorc mereu acolo, macar la rugaciunea de seara, sau prin telefon. Alt locsor drag mie este Schitul Bradu, din Olanesti-Valcea, tot de maici, acolo am aflat cu adevarat, ascultarea, castitatea si saracia de buna-voie. Dumnezeu sa binecuvanteze obstea de la Bradu!
Sunt multe locuri pline de har in tara noastra, si unele sunt atat de aproape.
Multumesc pentru acest topic, m-a bucurat tare mult!
Domnul sa va ocroteasca pe toti!

urzicuta 22.08.2007 20:44:09

..si o ruda de-a mea merge la Bradu..maica Antonia,o cunosti?

marilena12 22.08.2007 21:09:02

Citat:

În prealabil postat de urzicuta
..si o ruda de-a mea merge la Bradu..maica Antonia,o cunosti?

O stiu doar pe Maicuta Arsenia, Stareta. Cu sfintia ei corespondez mereu.

iubire 22.08.2007 22:02:03

Citat:

În prealabil postat de marilena12
Eu sunt de origine de prin Giurgiu, dar am trait vreo 10 ani in Bucuresti(mergeam des Urzicuta la Stavropoleos, mi-am botezat si nepotelul acolo :)). Biserica mea de suflet ramane Biserica Rusa, acolo ma spovedesc, acolo mai merg de cate ori pot.
Spun asta pentru ca de peste 2 ani m-am casatorit si mi-am urmat sotul in Craiova. Aici avem moastele Sfantului Ierarh Nifon, ale Sf. Serghie si Vah, si ale Sf. Mucenite Tatiana, in catedrala mitropolitana unde mergem noi la Liturghie. Este o biserica deosebit de frumoasa cu hramul Sf. Dumitru Izvoratorul de Mir, care este si sfantul ocrotitor al Craiovei, cu preoti tineri si cucernici, Exarhul manastirii, parintele Gherontie, fiind un duhovnic foarte intelept, cautat de multi tineri.
Langa Craiova, se afla Manastirea Jitianu, unde stareta este Maica Siluana, despre a carei slujire sociala ati auzit, cred.
Eu, sotul meu si fetita noastra de un an si 4 luni plecam destul de des la manastiri, pe aici pe-aproape, va recomand daca nu ati fost sa va rugati in sfintele manastiri Tismana (cu moastele Sf. Cuv. Nicodim, Sf. Ioan Gura de Aur, Sf. Ignatie Teoforul), Lainici (Icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului grabnic ascultatoare, adusa anul trecut de la Manastirea Dohiaru din Sf. Munte), Man. Bistrita (moastele Sf. Grigorie Decapolitul), Curtea de Arges (Sfanta prunca Filoteea), Man. Dintr-un Lemn, Cozia, Turnu, Cornetu, Polovragi, Surpatele, Hurezi, Arnota, Govora, Cotmeana (Arges), etc.
Mie mi-ar placea sa ne si intalnim la vreuna dintre aceste manastiri, mai ales in zi de hram cand se intalnesc pelerini din toate colturile tarii. As mai putea sa va spun de o manastire care mie imi este in suflet de ceva ani, Manastirea Doamnei din Toplita - Harghita. Pe cand eram eu pe acolo, aici se nevoiau 2 maici (stareta si mama ei) si 3 surori, intr-o zona destul de friguroasa, avand multe trebuinte de natura materiala si spirituala, dat fiind ca nici preot nu aveau. Acum lucrurile stau mult mai bine. Bisericuta din lemn, cu hramul Nasterea Maicii Domnului, este deosebit de frumoasa si plina de flori. A fost singura biserica in care am citit psaltirea doar cu Bunul Dumnezeu si sfintii Sai, la lumina unei lumanari micute, inghetata de frig si de emotii. Pentru acest prilej de a ma afla singura atat de aproape de Domnul si de Maica Lui, pentru momentul acesta unic in sufletul meu, o sa ma intorc mereu acolo, macar la rugaciunea de seara, sau prin telefon. Alt locsor drag mie este Schitul Bradu, din Olanesti-Valcea, tot de maici, acolo am aflat cu adevarat, ascultarea, castitatea si saracia de buna-voie. Dumnezeu sa binecuvanteze obstea de la Bradu!
Sunt multe locuri pline de har in tara noastra, si unele sunt atat de aproape.
Multumesc pentru acest topic, m-a bucurat tare mult!
Domnul sa va ocroteasca pe toti!

DAR DIN CE ZONA ATI FOST? PT CA SI EU SUNT DIN GIURGIU

iubire 22.08.2007 22:03:17

O MANASTIRE FRUMOASA DIN GIURGIU ESTE COMANA

Ora este GMT +3. Ora este acum 14:59:36.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.