Citat:
În prealabil postat de cozia
[Krabu, nu stiu daca ai observat dar "noua impachetare" masonica a informatiei se face prin psihologie inversa pentru a se obtine un efect distructiv maxim.
Filmul pare sa fie anti-avort dar efectul psihic care-l are asupra sarmanelor tinere care fac coada la clinici pentru a fi chiuretate este cu totul altul. Le da senzatia ca ce fac fac bine si face parte din libertatea adusa de democratia asta, si in ce pozitie favorizata se afla ele ca nu mai trebuie sa sufere ca studentele de pe vremea lui Ceausescu si sa treaca prin traumele psihice de atunci, care de fapt crestineste vorbind erau vindecatoare, erau impulsuri si semne sufletesti de curatie direct de la Duhul Sfint care le spunea constiintelor tinere sa nu o faca indiferent de ce regim este in tara.
|
Da, Andrei. Si eu gandesc tot ca tine. Am vazut filmul ieri si sunt inca socata de mizeria pe care o arata. M-am gandit toata seara cu o prietena la semnificatiile ascunse ale filmului si am ajuns la ce ai spus si tu. Se loveste in Ortodoxie, in valorile umane.
1. Fata care avorteaza purta o cruce la gat, asta dorind sa arate ca suntem o societate numai de suprafata, credinta neavand niciun efect.
2. Se foloseste des termenul de ajutor. Tipul care o "ajuta" sa avorteze. Prietena ei care o "ajuta" in tot ce face. Toata coalitia din camin care o "ajuta" sa-l gaseasca pe individul care ii provoaca avortul. Deci ajutorul de fapt este un pseudo-ajutor. Dar se insista pe asta pt a se arata ca acum, dupa revolutie, libertatea asta falsa te "ajuta" ca sa poti omori fara sa se vada...
3. Nimeni nu ii vorbeste de viata care traieste in ea, de marele dar de a avea un copilas, nimeni. Oare nu era nevoie de un personaj in film sa o opreasca pe fata si sa-i arate ca acel copilas traieste, ca reprezinta o viata. Nu sa-l vezi aruncat in baie dupa avort. Ci sa existe constientizare inainte.
4. La masa se discuta despre Sfintele Pasti ca si cand ar fi ocazia sa inrosesti oua. Si asta tot pt a se arata ca e tot ce au inteles ortodocsii din Rastignirea si Invierea lui Hristos.
5. Asa cum spui si tu, Andrei, filmul doreste sa arate avantajele "libertatii" aduse de revolutie, cand poti sa avortezi fara sa mai ajungi in astfel de situatii...camera in hotel, risc de infectii, gasire persoana sa provoace avort, plata in bani si in natura, prostitutie, etc. O "libertate" care nu are nimic comun cu adevarata libertate in Hristos care implica eliberarea de orice pacat. O "libertate" care te legitimieaza in fata lumii cu o imagine buna, dar care ascunde in tine un criminal, un desfranat, un mincinos, un neom.
Doamne, pazeste-ne de o astfel de "libertate" si da-ne adevarata Ta libertate a curateniei, a pacii, a iubirii, a respectului de viata, a multumirii, a linistii!
Elena
PS: Daca nu ati vazut filmul, eu una nu va sfatuiesc sa mergeti sa-l vedeti. Mai bine va uitati inca o data la "Ostrov".