Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Reclama cu covor rosu la AVORT (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=2337)

cozia 16.09.2007 22:58:06

Citat:

În prealabil postat de Maria_Sofia
patriarhul nostru are legaturi cu masoneria,ca toti marii preoti de altfel in schimb nu e instare sa faca ce a facut mungiu nici in 100 de vieti.

...asa cum nici Mungiu nu o sa faca ce a facut si face Patriarhul IPS Daniel

Va_iubesc 17.09.2007 11:14:38

Citat:

În prealabil postat de cozia
[Krabu, nu stiu daca ai observat dar "noua impachetare" masonica a informatiei se face prin psihologie inversa pentru a se obtine un efect distructiv maxim.
Filmul pare sa fie anti-avort dar efectul psihic care-l are asupra sarmanelor tinere care fac coada la clinici pentru a fi chiuretate este cu totul altul. Le da senzatia ca ce fac fac bine si face parte din libertatea adusa de democratia asta, si in ce pozitie favorizata se afla ele ca nu mai trebuie sa sufere ca studentele de pe vremea lui Ceausescu si sa treaca prin traumele psihice de atunci, care de fapt crestineste vorbind erau vindecatoare, erau impulsuri si semne sufletesti de curatie direct de la Duhul Sfint care le spunea constiintelor tinere sa nu o faca indiferent de ce regim este in tara.

Da, Andrei. Si eu gandesc tot ca tine. Am vazut filmul ieri si sunt inca socata de mizeria pe care o arata. M-am gandit toata seara cu o prietena la semnificatiile ascunse ale filmului si am ajuns la ce ai spus si tu. Se loveste in Ortodoxie, in valorile umane.

1. Fata care avorteaza purta o cruce la gat, asta dorind sa arate ca suntem o societate numai de suprafata, credinta neavand niciun efect.

2. Se foloseste des termenul de ajutor. Tipul care o "ajuta" sa avorteze. Prietena ei care o "ajuta" in tot ce face. Toata coalitia din camin care o "ajuta" sa-l gaseasca pe individul care ii provoaca avortul. Deci ajutorul de fapt este un pseudo-ajutor. Dar se insista pe asta pt a se arata ca acum, dupa revolutie, libertatea asta falsa te "ajuta" ca sa poti omori fara sa se vada...

3. Nimeni nu ii vorbeste de viata care traieste in ea, de marele dar de a avea un copilas, nimeni. Oare nu era nevoie de un personaj in film sa o opreasca pe fata si sa-i arate ca acel copilas traieste, ca reprezinta o viata. Nu sa-l vezi aruncat in baie dupa avort. Ci sa existe constientizare inainte.

4. La masa se discuta despre Sfintele Pasti ca si cand ar fi ocazia sa inrosesti oua. Si asta tot pt a se arata ca e tot ce au inteles ortodocsii din Rastignirea si Invierea lui Hristos.

5. Asa cum spui si tu, Andrei, filmul doreste sa arate avantajele "libertatii" aduse de revolutie, cand poti sa avortezi fara sa mai ajungi in astfel de situatii...camera in hotel, risc de infectii, gasire persoana sa provoace avort, plata in bani si in natura, prostitutie, etc. O "libertate" care nu are nimic comun cu adevarata libertate in Hristos care implica eliberarea de orice pacat. O "libertate" care te legitimieaza in fata lumii cu o imagine buna, dar care ascunde in tine un criminal, un desfranat, un mincinos, un neom.

Doamne, pazeste-ne de o astfel de "libertate" si da-ne adevarata Ta libertate a curateniei, a pacii, a iubirii, a respectului de viata, a multumirii, a linistii!

Elena

PS: Daca nu ati vazut filmul, eu una nu va sfatuiesc sa mergeti sa-l vedeti. Mai bine va uitati inca o data la "Ostrov".

vsovi 17.09.2007 11:57:41

domnule, este un film bun, chiar daca nu l-am vazut, ca impushca doi iepuri dintr-o lovitura, eu merg pe mana regizorului shi scenaristului, care demasca pedeoparte statul inchizitorial shi in acelasi timp durerea de a face avort, de a lucra atatzia, fara sa-shi dea seama pentru cel rau chiar avandu-L pe Dumnezeu prezent in traditzia noastra creshtina... Deci este un film plin de adevar shi realitate trista shi deci este bun, iar Ostrovul pe care ni-l recomanzi Elena plin de inshelare este rau, (neprefacuta prefacatorie) pentru ca arata cum nishte actori pot sa para mai ceva ca shi nishte calugari reali, deci ishi arata talentul regizoral de a impresiona prostimea... Chiar daca nu am vazut niciunul dintre filme, shi fara sa ma gandesc la premii sau ce e in mintea unui om sau sufletul sau dupa vizionarea acestor filme imi dau seama ca Ostrovul e rau shi asta a lui Mungiu am impresia ca ar putea fi bun... (personal NU SUNT PRO AVORT, dar nici contra prin legi lumesti) ...

erzbet 17.09.2007 13:37:08

Am vazut si eu filmul, si nu este vorba de pro sau contra avort, ci prezinta realitatea cruda a vremurilor de atunci.Substratul este de o cu totul alta natura, nicidecum religios.

Scena de la masa infatiseaza intensitatea trairilor otiliei in mod subtil, pe fondul unei discutii superficiale, mediu de care era cu totul straina. Am spus si o sa o mai repet, nu are nici o legatura cu religia, credinta. Nu trebuie sa raportati totul la alb si negru. Este socant, dureros dar realist. Asa s-au intamplat atunci lucrurile, datorita unui sistem brutal si crud. Sunt prezentate 2 mentalitati cu totul diferite, care ajung sa se supuna sistemului.
Este un film foarte bun dar nu m-as putea uita la el a 2a oara, are un impact puternic.

drosida 17.09.2007 18:06:06

acest film este drama unei tinere de pe vremea...e socant!Doamne ajuta!ca nu mai suntem in acea epoca.filmul e extraordinar! nu as dori nimanui sa treaca prin acele memente...E socant,chiar si pt barbati care de obicei nu au vreo treaba ...:)

marilena12 17.09.2007 18:31:38

Citat:

În prealabil postat de Maria_Sofia
Citat:

În prealabil postat de ancah
Scuze pentru intrebare off-topic:
Maria_Sofia: "coeficient de inteligenta existent"
Exista si coeficient de inteligenta inexistent?

da exista.am vrut sa spun ca nu iti trebuie prea mult cap sa intelegi filmul.Dar cum nu aveti un simt artistic prea bine dezvoltat si indrazniti sa judecati o capodopera.
sunt sigura ca masoneria alceva nu are mai bun de facut,mai ales masoneria de la noi care e ca un fel de organizatie de bloc din nefericire..
si btw patriarhul nostru are legaturi cu masoneria,ca toti marii preoti de altfel in schimb nu e instare sa faca ce a facut mungiu nici in 100 de vieti.

Draga mea, tu te auzi ce spui? Cum poti tu sa afirmi ca oamenilor pe care nu-i cunosti le lipseste simtul artistic? Si btw, nu prea ai habar de masonerie daca ai impresia ca la noi este un soi de "organizatie de bloc"...cat despre comparatia intre patriarhul BOR Mungiu, nu am cuvinte! E ca si cum ai spune: nu era nimic de capul Sfantului Petru, pt ca nu stia sa planteze mazare!

marilena12 17.09.2007 18:33:02

Citat:

În prealabil postat de marilena12
Draga mea, tu te auzi ce spui? Cum poti tu sa afirmi ca oamenilor pe care nu-i cunosti le lipseste simtul artistic? Si btw, nu prea ai habar de masonerie daca ai impresia ca la noi este un soi de "organizatie de bloc"...cat despre comparatia intre patriarhul BOR Mungiu, nu am cuvinte! E ca si cum ai spune: nu era nimic de capul Sfantului Petru, pt ca nu stia sa planteze mazare!

Corectez: Patriarhul BOR si Mungiu

cozia 17.09.2007 18:36:46

Citat:

În prealabil postat de drosida
nu as dori nimanui sa treaca prin acele memente...

Stai linistita Drosida ca de acum s-a aranjat, fericire suprema,... nu mai sufera nimeni, daca ai stii ce frumos se poarta acum cu tine la clinicele de chiuretaj, nu te cearta nimeni, totul este strict CONFIDENTIAL( nu stie nimeni, nu?, ce convenabil!) si este si GRATIS!!!!???

drosida 17.09.2007 19:17:30

draga cozia,"pe vremuri" era si mai confidential ca risca sa faca puscarie,daca se afla ...dar...prin ce a trecut draguta de ea,inainte de a lua decizia si dupa...asta e de-a dreptul drama.repet:filmul a reusit sa sensibilizeze si barrbati care de obicei nu au nici o treaba.:)

erzbet 17.09.2007 19:52:26

Una peste alta sa isi dea cu parerea cei ce au vizionat filmul, asa mi se pare normal

Ora este GMT +3. Ora este acum 19:07:52.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.