Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Parintii Vs Iubirea vietii mele ! (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=2356)

erzbet 18.09.2007 21:01:58

Citat:

În prealabil postat de dorul3tz
Va multumesc tuturor pt. sfaturi si ca m-ati ascultat.Am hotarat sa ma despart de fata,caci cu parintii mei nu se poate vb.Sper sa-mi treaca suferinta pe care o port in suflet.Sper sa pot fi fericit cu o fata pe care o vor placea si parintii mei.

Nu vreau sa ma amestec in decizia ta, dar sunt parinti care inconstient manifesta un egoism ...si nu sunt de acord cu oricine si-ar gasi copilul lor, de frica sa nu il piarda(repet, o fac inconstient).....cum zicea si Marilena, nu ai nicio garantie ca pe urmatoarea o vor accepta

marilena12 18.09.2007 21:20:45

Sau poate ca parintii, din marea lor iubire fata de tine foarte greu considera ca exista vreo fata suficient de buna, de frumoasa, de desteapta ca sa merite sa iti stea alaturi. Cand va veni vremea sa iubesti cu adevarat, vei face exact ce scrie in Scriptura: Vei lasa pe tatal tau si pe mama ta si te vei uni cu femeia ta...
Este insa dureros sa ai regrete legate de o fata dintr-o relatie anterioara, sa nu mai gasesti o alta care sa ti se potriveasca asa de bine! Parintilor le este usor sa gaseasca defecte, ca ei viseaza la ceva care corespunde standardelor lor, nu neaparat ale tale, insa fereste-te sa batjocoresti vreo fata, fiind slobod la gura in declaratii si fapte, pt ca apoi, daca nu le place parintilor, sa-ti piara si tie dragostea, precum focul de paie! Este nevoie de mai multa responsabilitate, ca sa nu incurci fata degeaba! Bun, inteleg, daca tu observi ceva care sa nu-ti placa este firesc sa nu-ti doresti sa continui, insa asa cum spui tu in primul post, o adori, o iubesti, nu poti trai fara ea, si peste o zi decizi sa o parasesti (dupa ce i-ai impuiat capul cu vrajeli), de ce? Pt ca au spus parintii ca nu e suficient de inalta!!:( Nu vreau sa te supar...dar nu-mi place! Mi-e mila de biata fata, si de tine ca suferi...dar sper sa fii mai atent cand vei placea o fata, sa fii mai rezervat in declaratii, sa o prezinti de la inceput parintilor (daca parerea lor este decisiva), si apoi, daca este toata lumea de acord si ea place tuturor, sa urmezi firul firesc al unei relatii frumoase!

Z.Lidia 18.09.2007 21:27:33

Auzi motivatie, Cozia: prea scunda! Dar duhovnicul ce-a zis, Dorul?
Da, parintii sunt buni, poate iti cumpara casa, masina, cresc copiii, te ajuta, daca sunt de acord. In ziua de azi...
Ce te faci, Dorul, daca nu o plac parintii abia dupa ce te casatoresti cu ea? O lasi?
Bunicii mele nu-i intra in voie nicio nora, nu se pricep ca ea sa faca treaba. Nici sotia varului meu. De fapt, nimeni! Nu mai stiu femeile sa faca treaba in ziua de azi.
Maturizare, intai, fratilor! Pe urma casatorie, PROPRIA familie.

cozia 18.09.2007 21:35:51

Citat:

În prealabil postat de Z.Lidia
Auzi motivatie, Cozia: prea scunda!

de obicei, "prea scunda"inseamna...muuult mai mult, mai multe caracteristici ale personalitatii care au fost observate:)...insa prea scunda...a fost cea mai evidenta! si "obiectiva", deci eu zic ca Dorulet stie mai bine ce are de facut decit noi care putem numai sa-i impartasim din experientele noastre reale:|

Negroponte 18.09.2007 21:39:28

:)Draga Doru,parintii tai se marturisesc si se impartasesc? Asculta ei de Biserica,ca sa asculti si tu de ei? Asculta-ti inima trecand pe la duhovnic.Doamne ajuta!

cozia 18.09.2007 21:52:40

Citat:

În prealabil postat de Z.Lidia
Nu mai stiu femeile sa faca treaba in ziua de azi.
Maturizare, intai, fratilor! Pe urma casatorie, PROPRIA familie.

Poate ca nu mai stiu sa faca treaba, insa potentialul de a face trebuie sa fie acolo sadit in fiinta ei si a lui...mai nou, poate:) altfel e prapad si pentru asta Doruletz trebuie sa te uiti cu atentie la parintii ei, si ea la ai tai, sau daca suntem prea orbiti de dagostea care se revarsa...lasam Duhovnicul sa ne lamureasca si deasemenea parintii care duc o viata crestineasca si dupa cum a spus si Adrian se spovedesc si impartasesc si merg regulat la Biserica.

In ce priveste maturizarea...e greu de tot, societatea de consum ne vrea infantili(la orice virsta), numai asa poate sa prospere! iar ecumenismul si el pe asta se bazeaza(in mare parte) in incercarea lui de a dilua Ortodoxia

18.09.2007 21:55:19

:)Andrei, "subiectul" era Doru..:):) si cum a prmit deja sfatul cel mai VALOROS a lui Negroponte zic off topic:rolleyes:

cozia 18.09.2007 22:03:09

Iertati pentru iesirea din subiect!:)

dorul3tz 19.09.2007 19:04:39

Marilena stai linistia ca nu sunt genu care sa-si bata joc de fete,dar ce preferai sa lungesc relatia si sa-i spun peste un an ca nu se mai poate,poate e rau,poate e mai bine,parerea mea este ca mai putin sufera acum decat mai tarziu.O iubesc cu adevarat credeti-ma,desi am ales calea asta,nu mereu facem anumite fapte ca simtim,mai facem unele lucruri si ca TREBUIE.Asa am gandit eu ca e mai bine si corect.Nu stiu,credeti-ma ca nu stiu ce e bine si ce e rau in cazu asta.Nu vreau sa ma gandesc niciodata ca va trebuii sa-mi parasesc parintii,sa ma racesc fata de ei fiindca nu-mi accepta alegerea.La noi mereu a fost armonie in familie,ne iubim foarte mult si tinem enorm unul la celalalt,de aceea mi-e si greu,poate ca nimeni nu ma poate intelege,dar chiar trec prin clipe de cosmar.E ca si cum ar trebuii sa aleg daca-mi amputez mana stanga sau dreapta...ceva de genu .Va multumesc tuturor,m-ati ajutat sa invat lucruri noi si sa gandesc si altfel.Inchei aici acest topic.

marilena12 19.09.2007 19:13:33

Sa stii ca desi am empatizat cu prietena ta mai mult, inteleg felul in care gandesti.
Imi pare rau ca suferi, din punctul meu de vedere nici un parinte nu trebuie sa-si oblige copilul sa aleaga intre el si pereche, in cazul tau este cu atat mai absurd, cu cat nu se pune inca problema de casatorie, si mai cu seama tinand cont ca marea nemultumire este inaltimea fetei. Este adevarat ca este mai bine sa rupi relatia acum decat peste un an, insa ma nedumereste un lucru: ai simtit ca trebuie sa faci asa si ti se pare corect, apoi spui ca nu stii cum este bine sa faci in cazul asta.
Este decizia ta, eu ti-o respect, mi-am spus si eu parerea, in speranta de a te ajuta sa fii mai responsabil si mai hotarat cu ceea ce iti doresti data viitoare. Sa va ajute Domnul sa aveti mereu pace si intelegere in familie, si sa se fi nascut si fata care sa multumeasca pe toata lumea! A...uitasem, va trebui sa o si intalnesti! :D

Ora este GMT +3. Ora este acum 10:51:48.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.