Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   De Ce? (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=243)

fleur_de_neige 12.11.2008 13:18:19

Citat:

În prealabil postat de Othello (Post 1066)
Nu vreau sa fiu nepoliticos fata de cei credinciosi de pe forum dar sunt curios de raspunsurile voastre la intrebarile ce vor urma.
Eu gandesc asa: Exista atatea religii in lume, fiecare cu "carte" sa si cu "zeul" sau. Iar crestinismul este doar una din ele..iar eu, doar pentru ca m-am nascut intr-o tara in care este prodominant crestinismul, ar trebui sa cred in biblie si in dumnezeul nostru? Este oare un motiv indeajuns de bun?
De ce este considerata religia ceva mai mult decat un mijloc de a mentine pacea si ordinea pe pamant? care sunt argumentele pana la urma...De ce sa credem tot ceea ce scrie in biblie si nu in coran sau altceva?
Oare, cei ce pretind ca simt ceva de la dumnezeu simt cu adevarat? sau doar se autoconving ca exista ceva, ca e ceva acolo sus si astfel au impresia ca simt ceva divin (autoconvingerea da roade de multe ori).
Si as avea mai multe "nelamuriri" dar nu-mi gasesc cuvintele acum.
Sper ca nu veti sterge topicul imediat ce-i cititi prima jumatate, pentru ca am vorbit serios in fiecare cuvint pe care l-am scris mai sus.

unde altundeva ai vazut tu religie in care sa ti se spuna : iarta-ti vrajmasii! - ortodoxia e iubire fara margini!
unde altundeva ai vazut tu Sf Moaste ? atatea minuni fac Sfintii !! nu e oare astfel evident ca ortodoxia este credinta cea adevarata? incearca tu si vezi daca poti explica rational existenta Sf Moaste ,nu e truc e adevar
si musulmanii zic ca profetul lor faimos a facut minuni - a,da? un om sfant ar fi luat de sotie un copil??? si aici ar fi multe de spus

tigerAvalo9 12.11.2008 23:19:11

Eu unul cred ca crestinismul ,catolicismul si ortodoxia sunt pe calea cea buna si corecta.Pacat ca s-au destramat,ele erau intr-o singura BISERICA ..

Loryb 13.11.2008 00:07:39

Sa spunem ca un copil se naste intr-o tara musulmana, isi traieste viata asa cum o are, ajunge om bun, inima mare, nu face rau nimanui, are grija de nevasta, copii etc, dar nu are acces la informatii despre crestinism, nu a citit Biblia pt ca nu exista una in satul lui din desert, tot ce stie este Allah. Nu e o situatie ipotetica, sunt sigura ca astfel de oameni exista. Ce se intampla cu acesti oameni, ajung ei in Rai?

ortodox4life 13.11.2008 02:07:37

Citat:

În prealabil postat de Loryb (Post 100435)
Sa spunem ca un copil se naste intr-o tara musulmana, isi traieste viata asa cum o are, ajunge om bun, inima mare, nu face rau nimanui, are grija de nevasta, copii etc, dar nu are acces la informatii despre crestinism, nu a citit Biblia pt ca nu exista una in satul lui din desert, tot ce stie este Allah. Nu e o situatie ipotetica, sunt sigura ca astfel de oameni exista. Ce se intampla cu acesti oameni, ajung ei in Rai?

Acesti oameni vor fi judecati dupa legea constiintei.Cand un om sa naste Dumnezeu pune in ratiunea sa si constiinta bineleui si raului.Orice om stie in sinea lui ca exista Dumnezeu si ca odata va da raspuns pentru faptele sale.Legea cea dintai este legea firii sau legea constiintei.Prin aceasta lege a mustrat Dumnezeu pe Cain,cand a omorat pe fratele sau Abel.Orice om de pe pamant,cand face rau,este mustrat de constiinta sa,care ii spune : " De ce ai facut rau ?"Aceasta este legea cea dintai data de Dumnezeu omului,numita si legea constiintei sau legea firii.

Ce este credinta ortodoxa:

ADEVĂRATA CREDINȚĂ, este un DAR DUMNEZEIESC (Rom. 12, 3; Efes. 2, 8; Filip 1, 29, 2) însoțit de efortul omului de a-L cunoaște pe Dumnezeu și de a se asemăna cu Dumnezeu prin sfințenie, care se obține prin practicarea virtuților (împlinirea Poruncilor Dumnezeiești).

De ce este ortodoxia singura religie adevarata:

ÎNVĂȚĂTURA DE CREDINȚĂ CREȘTINĂ ORTODOXĂ, este cuprinsul DESCOPERIRII DUMNEZEIEȘTI. Creștinul Ortodox trebuie să cunoască foarte bine ÎNVĂȚĂTURA DE CREDINȚĂ ORTODOXĂ, pentru a nu fi amăgit de alte învățături eretice.
Prin PUTEREA CREDINȚEI, cunoaștem ceea ce nu putem vedea cu ochii trupești și adeverim ceea ce nădăjduim de la Dumnezeu.

De aceea Duhul Sfânt prin Sfântul Apostolul Pavel ne spune: "CREDINȚA, este adeverirea celor nădăjduite și dovedirea lucrurilor celor nevăzute (Evrei 11. 1).

A CREDE fără nici o îndoială, ÎNTR-UN DUMNEZEU simplu și nedespărțit, dar DUMNEZEU ÎN TREI PERSOANE; Dumnezeu Tatăl, Dumnezeu Fiul și Dumnezeu Duhul Sfânt, TREI după Ipostas, dar UNUL după FIINȚĂ și după FIRE, și iarăși A CREDE în UNUL Domn Iisus Hristos, Dumnezeu și Om în același timp, îndoit în fire dar UNUL după Ipostas.
A CREDE în ÎNTRUPAREA Fiului lui Dumnezeu DE LA DUHUL SFÂNT ȘI PURUREA FECIOARA MARIA.

CREȘTINE ORTODOX, ai datoria să mulțumești neîncetat lui Dumnezeu, pentru că ți-a dat să te naști într-o astfel de CREDINȚĂ.
Trebuie să mulțumești lui Dumnezeu, pentru că te-ai născut creștin ortodox și nu păgân sau eretic, pentru că ești: "NEAM SFÂNT, PREOȚIE ÎMPĂRĂTEASCĂ". (1 Petru 2, 9).

http://www.fad.ro/poze/1875.jpg

silverstar 13.11.2008 07:08:04

Citat:

În prealabil postat de veilur (Post 70173)
Sa iti spun ceva: "Daca ai crezut in Dumnezeu, iar dupa ce mori vei vedea ca nu exista, nu ai pierdut nimic. Insa daca nu ai crezut toata viata, iar daca dupa ce mori, vezi ca El exista, atunci ai pierdut totul." Am pus in ghilimele pentru ca aceste afimratii sunt ale unui membru de pe forum...

[COLOR=green]Mai informati-vă, mai cititi si nu vorbiti asa, pe de rost. [/COLOR]
[COLOR=green]Citatul corect este: "Daca Dumnezeu nu exista si tu ai crezut in El, nu ai pierdut nimic. Dar daca Dumnezeu exista si tu nu ai crezut in El, ai pierdut totul!" si apartine lui B Pascal. Cel care a postat primul trebuia sa indice sursa. E de bun simt. [/COLOR]

silverstar 13.11.2008 07:32:13

Citat:

În prealabil postat de Loryb (Post 100435)

[COLOR=green]In rai ajung doar crestin-ortodocsii care-i condamna pe oamenii care apartin altor confesiuni religioase...[/COLOR] :3:

cristiboss56 13.11.2008 07:50:43

Citat:

În prealabil postat de silverstar (Post 100445)
[COLOR=green]In rai ajung doar crestin-ortodocsii care-i condamna pe oamenii care apartin altor confesiuni religioase...[/COLOR] :3:

Asta ca o gluma probabil ! Cei ce merg pe drumul blamarii, a condamnarii aproapelui, sunt mult mai prejos decat cel din Congo sau alt loc din lume, care poate prin faptele si viata lui este far de pacat , singurul lui pacat este ca a avut nesansa de a se naste intr o tara indepartata, izolata, unde crestinismul n-a ajuns.

silverstar 13.11.2008 08:10:17

Citat:

În prealabil postat de cristiboss56 (Post 100448)
Asta ca o gluma probabil ! Cei ce merg pe drumul blamarii, a condamnarii aproapelui, sunt mult mai prejos decat cel din Congo sau alt loc din lume, care poate prin faptele si viata lui este far de pacat , singurul lui pacat este ca a avut nesansa de a se naste intr o tara indepartata, izolata, unde crestinismul n-a ajuns.

[COLOR=green]Prin 2007, tot aici, niste forumisti indemnau credinciosii la razboi impotriva catolicilor. Mi s-a parut oripilant. Traiesc intr-un oras cu multi catolici. Am vecini catolici, elevi, colegi, rude multe. Niciodata intre noi nu au fost discutii pe teme religioase. Ne-am iubit si ne-am respectat si cand evenimentele vietii au cerut-o, ne-am unit firesc, in biserica catolica sau la noi, in biserica ortodoxa. Asta inseamna toleranta si respect.[/COLOR]

Noesisaa 13.11.2008 10:05:13

Citat:

În prealabil postat de cristiboss56 (Post 100448)

Gresit. Ba crestinismul a ajuns si in Congo. Congo a fost pana acum vreo 60 de ani colonie franceza, parca, si sunt sigura ca francezii au adus misionari sa ii crestineze.

Ce mi se pare cel mai oripilant este ca atatea tari care se dau crestine nu fac mai nimic ca sa opreasca masacrul care se intampla acolo de ani si ani. Si mai urat sunt acei oameni, care spun despre ei ca sunt crestini, dar minimalizeaza tragedia care se intampla acolo.

Si oricum, de unde atatea discutii pe tema asta, nimeni in afara de Dumnezeu nu stie cine se va mantui.

tigerAvalo9 13.11.2008 17:43:29

Citat:

În prealabil postat de silverstar (Post 100451)
[COLOR=green]Prin 2007, tot aici, niste forumisti indemnau credinciosii la razboi impotriva catolicilor. Mi s-a parut oripilant. Traiesc intr-un oras cu multi catolici. Am vecini catolici, elevi, colegi, rude multe. Niciodata intre noi nu au fost discutii pe teme religioase. Ne-am iubit si ne-am respectat si cand evenimentele vietii au cerut-o, ne-am unit firesc, in biserica catolica sau la noi, in biserica ortodoxa. Asta inseamna toleranta si respect.[/COLOR]

Mai degraba sa indemne la unire cu catolicii,au fost candva una singura si asa trebuie sa fie.

Ora este GMT +3. Ora este acum 11:38:48.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.