Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Furtul ... o formalitate (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=2527)

antiecumenism 30.10.2007 14:37:58

Citat:

În prealabil postat de Noesis
Hai sa ne mai gandim.

In general, daca iei ceva fara acordul proprietarului, se cheama furt. Si daca dai acel obiect pe care l-ai furat la altcineva, sau il pui in strada si strigi la lume sa vina si sa se imfrupte, se cheama ca tot ai furat nu? Sau vrei sa spui ca faci ca haiducii, iei de la cei avuti si dai la cei saraci ci neavuti, si atunci nu e furt?
Atata cat compania care a facut filmul, soft-ul, muzica spune explicit ca nu ai vie sa copii fara acordul ei, na...Torentele ce fac-- raspandesc informatie in mod neautorizat.

Dar ideea este alta. Atata timp cat downloadezi ceva in scop personal si nu ai intentia sa vinzi acel film, sau sa faci bani cu acel software, atunci poti sa spui ca nimeni nu are de suferit, dat fiind ca tu copii o copie oricum.

Recent, cineva in America a avut de platit 220.000 de dolari pentru muzica pe care a salvat-o ilegal de pe torenti.

Da cred ca este discutabila problema cu torentele.Nu ca vreau sa ma justific dar eu nu fur de la producatorii cd-urilor,nu fur din magazinele de desfacere sau nici macar din servarul sau de pe calculatoarele producatorilor sau distribuitorilor de muzica.

Eu nu cred ca e furt pt ca cineva din SUA,sa zicem,cumpara un cd cu muzica simfonica,care acolo costa poate 80 USD(eu nu imi permit sa dau o comanda in SUA ca sa iau un cd la acest pret),si il copiaza pe hard si il pune la dispozitia intregii lumi.Si eu cu ajutorul lui u torrent iau o copie de pe calculatorul respectivului tip din SUA.Ca si cum tu Noesis ai cumparat un cd cu muzica si imi dai mie (pt asa vrei) o copie gratis.Sau eu cumpar un cd si ii fac o copie unui prieten. (normal ca pe gratis).

cozia 30.10.2007 14:52:23

Citat:

În prealabil postat de mirelat
oarecum ai dreptate, mai ales daca ne gandim si la orele suplimentare cu nemiluita, pe care patronul nu ni le plateste, pentru ca ... zice ca i se cuvin!

Dar cu orele platite cind stai degeaba pe banii patronului nu este considerat furt sau muncesti la stat si astepti pur si simplu sa treaca timpul? nu vorbesc de tine Mirela ca acolo unde esti stiu ca muncesti pe brinci...

mirelat 31.10.2007 04:51:58

:) pai stii tu, andrei, cum se spunea..."noi ne facem ca muncim, ei se fac ca ne platesc". dar asta mai depinde si de noi, mie una mi se pare groaznic sa stai degeaba, parca timpul trece greu; de aceea cand a fost cazul, arareori, am preferat sa imi dau eu singura de lucru, se gaseste de facut cate cava oricand numai sa vrei.

jeny11 17.11.2007 11:13:14

Furtul la noi am ajuns sa cred ca a devenit o forma li tate banala si sa va spun de ce mai ales ce am patit eu.Acum cinci ani a decedat sora mea in spital la doar 39 de ani totul sa intamplat ful gerator si eream distrusa nu dispuneam de prea multi bani si am cautat un serviciu de pompe funebre mai ieftin si am gasit deci am plecat la morga spitalului dar ajunsa acolo am aflat cu stupoare ca trebuie sa apelez la firma care isi avea sediul in incinta morgi si care apartinea unei rude a unui sef de sectie din cadrul spitalului(lucru aflat mai tarziu)si asta nu este tot atunci cand sa aleg sicriul am costatat ca ereau si de proasta calitate si duble ca pret astfel ca am fost nevoita ca sal cumpar pe cel mai scump am platit si a ramas sa o transporte ei acasa eu alergand dupa actele necesare cand am ajuns acasa am constatat cu stupoare ca mi-au dat un sicriu care erea pe jumatate mai ieftin nu imi venea sa cred ca au putut face asa ceva dar sa intamplat.

Ora este GMT +3. Ora este acum 14:12:58.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.